Jsou dlouhé plavky pro děti k moři nutné?
Dobrý den,
chystáme se letos o letních prázdninách s dětmi poprvé k moři, destinace Turecko. Děti jsou ve věku kluci 9, 6, holčička 3. Původně jsem myslela, že vezmu normální obyčejné plavky, které běžně nosí, tzn. kluci jen nějaký spodní díl, holčička klasika jednodílné na ramínka. Teď přemýšlím, jestli není pro děti vzhledem k síle slunce vhodnější koupit něco víc "zakrývacího". Tedy u kluků i nějaký plavkový vršek (triko krátký/dlouhý rukáv), u holčičky třeba plavky s dlouhým rukávem.
Kdo s tím máte prosím zkušenosti, je to potřeba, vhodnější? Nebo stačí i klasické plavky a opalovací krém? A případně jsou i ty plavky o více materiálu dětem v tom horku pohodlné?
Moc děkuji za rady.
Uv oblek je pro mě na dovolené u moře samozřejmost. Mažu jen obličej a v poledne to co couha ven
@terezaluciekrista Nečetla jsem všechny komentáře, ale jsem dost v šoku, jak se rodiče o kůži dětí "starají". Bavlněné triko samozřejmě nechrání proti UV záření a nejde jen o bolestivost spálení ze slunce, ale především o riziko melanomu. Všichni, kdo tady píšou, že stačí plavky a děti se nespalily, nevědí, jaký vliv na kůži to bude mít třeba za 40 let. Já bych ve věku vašich dětí volila UV oblek všem. Dětská kůže je citlivější, zranitelnejsi a vše si pamatuje. Mažu SPF 50 i v ČR, UV oblek ti navíc dost významně zmenší plochu, kterou je třeba mazat, takže u malých dětí jednoznačná výhoda. Ještě bych doporučila UV klobouček s prodlouženým zadním dílem. UV oblečky, co jsem měla v ruce, byly různě silné, z Decathlonu mi to přišlo nejtenčí a nejpříjemnější.
@helach no,já třeba toto řešila s kožní, jelikož jsou děti ekzematici,takže mám přímou odpověď i doporučení do budoucna a můžu si dovolit říct,že toto oblečení nebudu pořizovat.nevim jakou kůži budou mít ve 40,věřím,že se o ni budou v dospělosti starat dobře
@veronikav31 Ano, děti se samozřejmě mažou. Já jsem třeba spálená i z jarního sluníčka, holt mám citlivou pokožku. Své děti mažu. A prosím vás, proč byste měla nechávat své děti v mokrém tričku ? To moc nechápu ? 🤔
@dyechampion Presne takhle jsem to delala i ja. V mori plavky, na suchu UV oblecek a pod slunecnik nejlepe.
@denisq syn i dcera,když vylezou z vody,tak se hned převlékají do suchých plavek.nekdo nechává mokré plavky i tričko na dětech do uschnutí.a pokud bych je chtěla převlékat tak bych těch triček nebo uv plavek musela mít hromadu.nekdo může argumentovat,že u moře je teplo,ano je,ale zvláště syn nesmí zůstat v mokrém oblečení.
@veronikav31 to úplně chápu, taky děti převlékám, stačí mi dva sety plavky + UV tričko. Jedno za 119 Kč mě nezruinuje.
Rada je dávám i třeba na školní výlety, kdy tráví hodně času na slunci, v kombinaci s dobrou čepicí mají chráněno to hlavní.
@antoinet dcera má 4x plavky dvojdílné+1x jednodílné.syn má 2x plavky+4xkratasy na plavání.
@veronikav31 tak na prevleknuti ti staci preci dvoje..
@veronikav31 Tak když je prevleknes, tak pověst mokré plavky, tričko na slunečník a u moře to máš suché přece hned. Není třeba nosit hromadu věcí. 🙂
@veronikav31 já mám tři děti, nemůžu pro ně mít 18 plavek 😀 Každý vyjde se dvěma na pohodu 🙂
@antoinet já mám raději,když jich mají víc.u syna si to hlídám zvlášť,aby nebyl v mokrým,nesmí prochladnout a být dlouho v mokrých věcech ze zdravotních důvodů.
Já mu dávám celotělové občas i v létě na Slapech. Dle nálady a situace. Určitě bych je přibalila - ať se pak nemusí koupat v tričku.
Máme klasické plavky i uv trička. Trička oblékáme kolem 10h a svlékáme po 15h. Plus teda přes poledne ve stínu. Sluníčko má grády a aspoň tak se snažím chránit před uv zářením. Kloboučky jsou samozřejmost pořád 😊
Taky mam pro deti uv tricka. Pres poledne chodime na obed a spat, tak deti vezmu rano a odpoledne cele padesatkou. Tricka a spodni dil plavek tocim kdyz se namoci, nebo kdyz vim, ze se jdou vylozene koupat, tricko sundaji. Vetsinu casu se ale placaji v pisku. Rozpocet dobolene ani pocet kusu obleceni mi neprijde nijak dramaticky, dvoje/troje plavky bysme vezli tak jako tak a tricko z decathlonu za kolik, 200? Mezi kybliky, lopatkami, nafukovacim kde cim,.. je to fakt drobnost
Stačí obyc plavky a pripadne obyc svetle tricko. Nevidim rozdil mezi uv trikem za litr a obycejnym bavlnenym za pade z pepca. Teda krom mody mit vsecko uv a platit za to.
A mit kdyztak ty trika dve... jedno mokre do vody a druhé suche na plaz.
@konidana proč rovnou za litr v decathlonu mají za daleko míň a jsou taky super

@denisq děti se přece mažou kvalitním opalovacím krémem,ne?no,i když znám pár lidí,co dítě namažou až když se dítě spálí od sluníčka.ja osobně si nedovedu představit nechat dítě v mokrým oblečení,od hlavy až k patě.