icon

Kalábrie, Puglie. Máte zkušenost s cestou bez placení mýta?

jasminikk
15. čer 2021

Dobrý den, nemá někdo zkušenost s cestou do Kalábrie nebo Puglie bez placení mýta a bez dálnic? děkuji.

konidana
15. čer 2021

@jasminikk na jih italie to je po dalnicich mytu se nevyhnete. Mimo dalnice se mozna da jet v noci, ale fakt po kotehulkach a pres mesta, ve dne se ve mestech spis stoji nez jede. Mimo dalnici celou cestu fakt nejde pokud byste to nebrali jako vylet na tyden...jen tu cestu na jih. Bez myta se da letet letadlem nebo se da i jet trajektem ze severu italie nebo treba z albanie. Ale uz mozna za ty roky dostaveli dalnici az dolu na jih, pred par lety byl ten konec sice bez myta, ale same uzavery, jeden pruh a 60 nebo max 80.

konidana
15. čer 2021

@jasminikk mozna by se vyplatilo poridit nejakou elektronickou kartu na mytne, my vzdy platili na branach a myslim ze to na jih vychazelo 20 nebo 40 eur. A uz taky nevim zda jedna cesta nebo i zpet.

jasminikk
autor
16. čer 2021

@konidana chceme jet právě dodávkou přibližně na 12 dní. Po cestě se zastavovat na různá místa s prespáním. Google mapy mi to vyhodilo cestu když jsem zadala vyhnout se dálnici a placení mýta , ale mapy Waze mi ne vyhledalo žádnou trasu tak jsem se právě chtěla zeptat jestli to vůbec jde bez. 🙂

konidana
16. čer 2021

@jasminikk teoreticky to asi možné je, prakticky aspoň některé úseky je potřeba jet po dálnici. Byli jsme 2x nebo 3x dodávkou na Sicílii. pohodová cesta tak na 2 až 3 dny. Jednou jsme to zpátky dali za den (cca 24h) ale střídali jsme se 3 řidiči, šlapali tomu na krk a jeli nonstop.

hojda
16. čer 2021

@jasminikk Sousedi objížděli a děti jim totálně poblindili auto, tak říkala, že tohle už nikdy🙂.

konidana
16. čer 2021

@jasminikk Rozhodně varuji před nápadem projet třeba Neapol pod Vesuvem po pobřeží, pokud v autě nechcete na pár kilometrech strávit několik hodin😅, Na druhou stranu, když jsme netrefili obchvat Říma, tak to manžel projel v pohodě přes centrum 🙂 Akorát se musíte přizpoůsobit okolí.... tzn, jet pomalu ale furt s poroudem, hlavně před křižovatkou nezastavovat!!! (ani při výjezdu z vedlejší na hlavní!)

levandule_k
16. čer 2021

Ve Waze se dá nastavit vyhnout se placeným cestám a mýtům, někde jsem to tam viděla.