Kam na dovolenou k moři s dětmi začátkem června?
Dobrý den, jdu k vám pro inspiraci, rady, postřehy, doporučení. Prostě chci poradit. Máme dvě věčně nemocné děti (18 měs.a 6 let) a potřebují alespoň na týden k moři, u staršího to alespoň na nějaký ten měsíc pomohlo. Bohužel červenec a srpen to má manžel v práci špatné s dovolenou, později jet nechceme kvůli prvňáčkovi. Takže nám opravdu zůstává jen ten červen.
Potřebujeme co nejkratší let, se dvěma dětma jsme ještě neletěli, tak aby jsme to my i spolucestující přežili...
A moje otázka: kam na začátku června? Byli jste? Jaké bylo počasí a teplota moře? Jeli by jste v tuhle dobu znovu? Budu ráda i za konkrétní doporučení.
Se staršíma dětma bych letěla Egypt, ale s tak malým si netroufám...
@veronicka89 však ano. All in na bookingu plus letenky. Takže dvě kliknutí ;)
No za mne je právě ta rozmlsanost někde jinde. Žádné all-inclusive a bufety, kde je spousta lidí, věčně fronty a lidi se v tom přehrabují. Není nic lepšího, než se v klidu posadit, nechat se obsloužit a dát si "čerstvé" jídlo, na které mám zrovna chuť a víno, které je fakt víno a ne nějaký stolní patok 🙂 Já už mám ale děti větší, takže jeto něco jiného, kdysi jsem to měla podobně jako ty. Já si i teď většinou all-inclusive beru, ideálně ultra all-inclusive a i tak velkou část trávím mimo hotel. Díky nastavené cenové politice se to ale stále vyplatí.
Španělé jsou cenové poslední dobou víc a víc mimo. Ale asi když jim tam lidi jezdí, mohou si to dovolit. Kalabrii bych nebrala, je tam krásně, ale v červnu to moře ještě není nic moc. Ale je otázka, kdy chcete jet, koncem června už je to ok. Ten skoro začátek a a konec je v IT celkově hodně znát.
@blondynka400 Taky bych se v klidu posadila… Snad za pár let 😉 Ale musím zaklepat, že fronty a prehranování jsme nezazili. Vlastně na Krétě ano, ale bylo hodně lidí, ale hlídali to, upozorňovali, všeho byl dostatek, tak se to dalo.
My se musíme vejít do 9.-22.6. Ještě teď je drobná šance na polovinu července. To klesají ceny Egypta a ostatní jdou prudce vzhůru.
Jak prosím řešíte cestovní pojištění? děláte si svoje nebo spoléháte na cestovní kancelář? Případně máte poradce nebo nějaký osvědčený srovnávač?
@heidi91 určitě vlastní, vyjde o dost levněji.
@heidi91 Já si raději řeším pojištění sama...Poradce jsem kdysi mívala, ale štvalo mě, že mi pak nabízel jejich produkty, i když jsem nic nepotřebovala. Přiznám se, že jsem líná lítat na pobočky pojišťoven osobně, takže nejradši řeším online...kamarádka mi před časem doporučila top-pojisteni.cz a musím říct, že zatím dobrá zkušenost...
@pe2la top-pojisteni je super. Funguje přes ně už roky. Ceny hodně dobré a je to během chvíle hotové.
Takže nám se všechno pokazilo tak, ze teď sedíme doma. Snad vyjde ta polovina července. Jenže letenky ubývají, ceny se zvedají. Momentálně je výběr Turecko nebo Bulharsko. Španělsko nezaplatíme a Řecko jsem vzdala.
Když jste u toho pojištění, když jedeme sami, tak přes tip-pojištění, když letecky, tak přes cestovku. Ale přijde mi to už hodně předražené. Nemáte zkušenosti, jestli jde pojistit storno zájezdu i mimo cestovku? Při tom, jak se nám v poslední době “daří”, tak to storno opravdu pojištěné mít chci.
@blondynka400 Aha, já už přes cestovku nebyla tak dlouho, že by mě nenapadlo, že pojištění přes ně bude nevýhodné. Ba naopak bych asi čekala "bonus" k zájezdu v podobě výhodnější ceny... 🙈
Držím palce, ať nakonec odjedete! My jezdíme na vlastní pěst, většinou, tedy bohužel neporadím. Ještě uvidíme, jak to vyjde letos...
@blondynka400 Já jsem se k top-pojisteni.cz dostala přes ušetřeno.cz, když jsem pátrala, kde a jak bychom doma mohli ušetřit nějakou tu kačku. Zatím jsem se do větších akcí nepouštěla, ale na jaře jsem právě přes top-pojisteni.cz brala cestovní pojištění. Máte zkušenost i s ostatním? Měli jste třeba i plnění? Bylo to bez problémů?
@baboone Sami jezdíme Rakousko, Maďarsko, Slovensko. Prostě co je autem. Ale letecky s cestovkou. S dětmi se opravdu nechci o nic starat. Třeba jak budou větší.
@baboone to plnění je pak přímo na pojišťovně, neřeším to s top pojištěním a pojišťovně je jedno, přes co je to uzavřeno. To pojištění funguje jenom jako zprostředkovatel, ty máš smlouvu pak přímo s pojišťovnou, takže se není čeho bát
@baboone to si myslí každý, ale není to tak. Když se pojistíš sama a maličko to umíš, jsi někde na 20% nákladech a ještě s lepším krytím. Typ pojistky si třeba dost vybírám podle toho kam jedu a co tam chci dělat. Cestovky třeba vůbec nemají pojištění na rizikové sporty, což je v dnešní době dost věcí. Pro mne třeba kite. Ale je tam i x dalších pro mně běžných zábav a sportů. Stačí třeba v zimě jenom vyjet ze sjezdovky a už je to rizikový sport, na který se běžné pojištění nevztahuje, další věc je třeba organizovaný sport, typicky pro děti na soutěže do zahraničí a atd...
Storno zájezdu se dá i mimo cestovku. Jen je dobré číst podmínky, aby jsi pak nebyla překvapená. Cenově je to levnější, než přes cestovku. Ale třeba Tui měla teď při vstupu na trh bezva podmínky, které byly lepší než nějaké storno. Takže asi záleží jak kdy a co

@blondynka400 To my už jsme rozmlsaní. Bez dětí jsme lítali jak torpéda, nakoupili, nachystali, na oběd restaurace. S dětma jsme rádi, když je všechno pod nosem a jsme rádi, že jsme rádi.
Moře zatím vypadá na Turecko, Řecko, zaujala mě i Kalábrie, ale je tam dost dlouhý transfer z letiště. Španělsko na mě vyhodilo ceny, tak jsem tu stránku hned zavřela. 😱