icon

Kdy poprvé na víkend od kojeného miminka?

bayt
9. srp 2018

Ahoj, ráda bych se zeptala žen, které kojí, v kolika měsících/letech odjely poprvé od miminka na víkend.

Strana
z5
cosimamvybrat
10. srp 2018

@zlorenka Jojo, právě kvůli tomu "nemuzu od ditete bo by mi praskla prsa" jsem se ptala, protože mi přišlo zvláštní, že by to nešlo ani v takovém případě a ani třeba rukou, ale očividně to fakt někomu nejde. Fascinující, jak je každé tělo jiné a co mně přijde zcela běžné a automatické někomu ani za boha nepůjde.

zlorenka
10. srp 2018

@pratensis díky za poznatek! To jsem netušila, jsem myslela, že to funguje jako močák, když je to plný, tak to teče 😂

@cosimamvybrat taky čumim jak puk :D

myjusiatko
10. srp 2018

@cosimamvybrat
@zlorenka proste jsou zeny, co neodsajou nic. A kdyz nechteji davat um, tak se proste od ditka opravdu nehnou, dokud treba uz nevydrzi par hodin s prikrmama/vodou.

zlorenka
10. srp 2018

@myjusiatko ale ty porad mluvis o necem jinem, i kdyby to dite v pohode vydrzelo s prikrmama, tak dotycna od nej nemuze protoze ma plna prsa. 🙂

myjusiatko
10. srp 2018

@zlorenka ne kazde zene se prsa tolik nalevaji. Mluvim o par hodinach, ne o vikendu.

zlorenka
10. srp 2018

@myjusiatko Jestli to nevyplynulo, tak tohle byla offtopic diskuse na predchazejici komentar na tema hodne nalita prsa ne/jdou odstrikat, pac nas ten komentar s @cosimamvybrat evidentne zaujal. Chapu ze pod prispevkem o odjeti na vikend je to zavadejici, ale snad uz teda pochopitelne o cem se bavime. 🙂

sarad
10. srp 2018

Ahoj, já nevím teda, tady se to řeší...Překvapuje mě, jak dlouho některé maminky kojí (2,5 roku to jako vážně?). Do 3 let dítěte nikam nejedou, ale pak ve 3 letech šup do školky mezi 30 dětí, neznámé prostředí, 5x týdně. No nevím. Jakoby ty 3 roky byly nějaká magická hranice. Já syna kojila přesně 13 měsíců, když jsem ho odstavila, tak začal moc pěkně jíst a na víkend jsem jela v jeho cca 14 měsících. Moc jsem si to užila.

myjusiatko
10. srp 2018

@sarad samoodstav nastava vetsinou mezi 3-7rokem. Na kojeni ve 2 a pul letech teda neni nic divneho. Je to normalni, ac v nasi spolecnosti mozna ne tak caste (nebo o tom zeny jen nemluvi kvuli predsudkum).

alcar
10. srp 2018

@myjusiatko samoodstav mezi 3.-7.rokem?! No tvl... Jeste ze se mi dcera odstavila v 10 mesicich.

martiniquest
10. srp 2018

@bayt Synovi budou v nedeli 2 a jeste jsem od nej na vikend nebyla pryc. Kdyz je potreba hlidat pres den, neni problem, ale na spani mi to připadá jeste brzo.

tapcirajka
10. srp 2018

U prveho syna som bola na vikend v Mnichove s tym ze som odstrikavala ked uz boli moc nalite a po navrate domov som kojila dalej...mal 1,5 roka...vydrzala som do 2 rokov, potom som ho odstavila po vikende bez neho...

zlorenka
10. srp 2018

@alcar někdo zjistil, kdy se odstavujou opice a prepocital to na vek lidskejch mladat :D

myjusiatko
10. srp 2018

@zlorenka a s kym jinym, nez s lidoopy to chces srovnat? Plus jeste ukazatelem jsou mlecne zuby. Proc se jim rika mlecne? Premyslela jsi nekdy? A ty se taky meni az kolem 6-7 roku. Ale to uz jsme hodne odbocili od tematu k antropologii.

zlorenka
10. srp 2018

@myjusiatko ja jen vysvetluju alcar, kde se vzalo tech 7 let 🙂

marketa11112
10. srp 2018

@bayt nene, jen na 4 hodiny, .. jsem ještě doma s rocni .. takze není vyzvedavani problém.. do skolky za detma chce, tak snad se mu tam bude libit....
hlidani bohužel do ted nebylo zadne.. prarodice nechteli.. ted jsem je uz donutila, ze to synovi pomuze prave před skolkou...

alcar
10. srp 2018

@zlorenka
@myjusiatko jako dvouletaka ci triletaka, nez nastoupi do skolky, to bych jste i pochopila, ale dale uz ne. To uz je ta matka fakt opice. 😃

myjusiatko
10. srp 2018

@alcar pochybuji, ze to matka dela pro sve poteseni. Evidentne dite jeste ma duvod, se kojit. Davno to v tom veku neni o mleku.

pratensis
10. srp 2018

@sarad Kojila jsem 2,5 roku starsiho, ovsem poslednich ca 10 mesicu to obnaselo jen kojeni na uspani vecer. Coz nijak nebranilo jeho socializaci,brala si ho babicka klidne od rana do vecera,chodil do montessori skolicky na dvouhodinove pracovny atd. atd. Do skolky sel ve 3 letech 4 mesicich a opravdu nemel problem. A to on jedl dost dlouho jine jidlo mizerne. A i tak se mu od roku dal kojeni postupne zredukovalo, ve 14 m. se tusim kojil pres den uz jen jednou.Nemyslim si,ze by dlouhodobe kojeni obnaselo,mit dite prisosle tak,ze se nehne od mamy.

myjusiatko
10. srp 2018

@pratensis presne tak. Dlouhodobe kojeni je uplne o jinem a takove deti nemaji problem nemit pak prso. Neni mama, neni prso. Klidne se dokazi nekojit i nekolik dni.

garalela
10. srp 2018

@bayt a ty jsi na te rozlucce tehdy v šestinedělí nakonec nebyla? Pamatuju si i tohle forum

alcar
10. srp 2018

@myjusiatko tak pokud se koji jeste v 5 letech, tak maji asi problem to prso nemit, ne? A proc potom ta decka jedi mizerne asi...?

alcar
10. srp 2018

@myjusiatko hele, ale jinak me nepresvedcis, takze at napises cokoliv, budou to jen dohady mezi nama. Proste mi takove matky prijdou na hlavu...a to jakoze hoooooodne na hlavu. Tecka.

myjusiatko
10. srp 2018

@alcar ja se opravdu nemam potrebu hadat a ani se nehadam. Tvuj nazor mi je uplne ukradeny. 🙂 i jak to mas doma. Ja jen pisu jak to je u dlouhodobe kojenych deti. Kazdy si z toho veme, co chce. Ja ti tady taky nemam potrebu psat, ze mi prijde na hlavu kojit dite jen do 10m. na rozdil od tebe. A dlouhodobe kojeni neznamena, ze dite spatne ji. A spatne ji i deti na um. To neni zadny argument. 🙂

alcar
10. srp 2018

@myjusiatko jako to, ze se mi dcera sama odstavila v 10 mesicich ti prijde na hlavu? 😂 A co je na tom na hlavu?
To s tim jidlem byla reakce na pani pred tebou...sorry.

alcar
10. srp 2018

@myjusiatko ale jinak ti preji kojeni az do tech 7 let. Rano pekne nakojit, pak sup aktovku na zada a hybaj decko do skoly. 😂😂😂

verik87
10. srp 2018

@alcar a nejlépe stát před školou a čekat na velkou přestávku,aby si dítě cuclo místo svačiny 😂

alcar
10. srp 2018

@verik87 tak to kazdopadne. Prece nebude 7lete dite pit kravske mleko. 😃🙈

bayt
autor
10. srp 2018

@garalela Já jsem zatím od malýho nebyla nikdy dýl jak cca dvě hodiny, ale zase všude ho beru s sebou, byl i na rozlučce, svatbě, jeli jsme na poznávačku atd.

bayt
autor
10. srp 2018

@myjusiatko Hele, já bych ráda čekala na ten samoodstav, ale v našich podmínkách se žádné dítě nekojí do sedmi. Kvalitou stravy atd. jsme tady trochu jinde než u přírodních národů. Tudíž co jsem četla, tak v naší společnosti se děti přirozeně odstavují v cca 3-4 letech. Osobně neznám nikoho, kdo kojí déle než do čtyřech a popravdě, i když jsem obětavá dost, kojit školáka mi přijde docela hustý (ne v pozitivním slova smyslu) :D Představa, že by se to ostatní děti dozvěděly..no nevím. Tam asi už opravdu převažují negativa.

myjusiatko
10. srp 2018

@bayt presne tak, maloktere dite se opravdu koji do sedmi. Ale proste muze se stat. Nejcasteji se odstavi kolem tech 3-4 let jak pises.

Strana
z5