Last minute dovolená, na jakých webech hledáte?

makrofri
9. čer 2015

Jaké máte zkušenosti s last minute dovolenou, na jakých webech hledáte ty úplně super lasty, např odlet za pár dnů. Kde hledat ty největší slevy? Mám na mysli pouze odlety z ČR. Byla takova dovolená dobrá co se týče služeb a kvality hotelu? Kam jste jeli? Díky za odpovědi.

barborka09
9. čer 2015

@makrofri Posledních šest dovolených jsme byli na last moment. Minulý rok jsme měli nejdelší dobu mezi objednáním a odletem a to čtrnáct dnů. Nejmenší rozdíl byl tuším dva dny, standart máme tak pět dní do odletu. Co se různých servrů týče, tak je to dost podobné. Prostě shromažďují zájezdy od různých cestovek a prodávají dál. Koukám na takové ty běžné co určitě znáš - invia, zájezdy, etravel, slm. Prostě co mi ve vyhledávači vyjede, tak tam koukám. Lepší jsou teda stránky přímo od cestovek - taky uvádějí svoje last momenty a člověk když tam zavolá, tak hned většinou ví jestli je zájezd ještě volný - máš to z první ruky. Když se to řeší přes ty různé agentury, tak oni vlastně musí ověřit dostupnost u pořádající CK a vyřizování je delší.
No a kde hledat ty největší slevy? No podle mě se ceny hodně odvíjí od toho jak mají cestovky dané kapacity naplněny, kolik je letenek, může se stát že někdo zájezd na poslední chvíli musí zrušit no a to jsou pak ty last momenty. Ono se nám taky často stává, že člověk zavolá na daný zájezd, tam mu řeknou že není možné, že je již obsazen a daný zájezd má třeba cestovka další víc jak den na svých stránkách než ho stáhne. Takže už jsme se naučili, že nečekáme až se nám s cestovky ozvou jestli je zájezd volný, ale třeba si klidně blokneme tři zájezdy a čekáme co z toho je vlastně volné.
S dovolenou jsme byli vždy spokojeni. Nikdy jsme neviděli nějaké rozdíly mezi námi last momenťáky a těmi co to kupovali třeba před půl rokem. Ono by to zřejmě ani nešlo ty lidi rozlišit.
No a kde jsme byli? Rhodos, Kos, Kréta, Tunis, Španělsko, Turecko. Letos uvidíme kam nás nějaký last moment doveze.
Výběr hotelů a destinací už není tak velký jako na first moment, ale myslím že vybrat se vždycky dá. Je to i takový adrenalin - doma nachystané kufry a čekáme kdy to příjde a kam vlastě poletíme.

blanka.k
9. čer 2015

U moře jedině LM (s odletem tak max.za týden) - manželovi byli schopni zrušit dovču pár dní před 😅 A co máme dítě, tak taky nevíme, co se kdy stane. A jelikož jsme rozmazlenci, a jedině all inclusive a min.4*, tak se dá dost ušetřit. A hledáme přes klas.cestovky (Fisher, Čedok, Tomi Tour, Invia) + kvalitu hotelu ověřuje přes recenze booking.com, tripsdvisor 😉
Teď jezdíme po ČR, tam zamlouvám jen obytko přes booking.com (většina jde 24hod.před odjezdem zadarmo zrušit), tak pak třeba ještě těsně před odjezdem koukám, jestli se nenajde lepší nabídka, že bych to rychle vyměnila 😀

maxinkaa
9. čer 2015

My jezdíme jen na Last minute a vše je super. Hodně vybíráme na invia.cz a http://www.galileotours.cz/

mayyas
9. čer 2015

Vloni jsme si vybírali přes Invia.cz, recenzena hotely pak ověřovali na netu a ankonec ten zájezd koupili přímo u cestovky (Exim). bylo to asi 10 dní před odletem, poslední týden v květnu do Turecka - a paráda, super hotel s AI, velká sleva oproti původní.