Letíme nízkonákladovým letadlem. Jaké jsou rozměrové limity zavazadel?
Holky, poraďte prosím. Letím s dětmi nízkonákl. letadlem, povolené rozměry 50x40x20.
Naše batohy ne úplně všechno splňují, jeden má např. ten hloubkový rozměr 24-25, jiný je zase vyšší. Všechny jsou ale měkké a dají se stáhnout. Je to prosím problém?? Jde v podstatě o to, co se vejde do košíku při kontrole, nebo to skutečně přeměřují a berou vážně? Také příp. poprosím o info, co nebrat (malé flašky bez vody nebo s vodou do 100 ml jsou doufám ok, stejně tak perníčky, které máme jako dárek). Stojím příp. i o jiné praktické info, co dělat a nedělat na ruzyňském letišti. Díky moc!
Batoh se smáčkne, pokud ho nepřeplníš, do schránky nad sedadly by se měl vejít. My měli na palubu kufr, při odbavení ho vždy zváží, rozměry odpovídal, s tím se nikdo nezaobíral.
Letěla jsem s ryanair a v Katowicích museli všichni dát svoje zavazadlo do jejich košíku. Nesměli jsme mít zvlášť kabelku, ledvinku, nic. A u toho košíku kontrolovali, jestli něco nepřečuhuje ven, někteří tam museli schovávat popruhy od zavazadla dovnitř, protože vyčuhovaly. Ale většina říkala, že tohle nikdy nezažili. Když se pak letělo z Londýna, tak to tak neřešili, jen u některých zavazadel, která se jim nezdála, se musely dát do košíku. A když pak bylo zpoždění, už se ani na zavazadla nedívali, jen ukázat pas a honem k letadlu.
mekky batoh je v pohode, pokud neni nacpany k prasknuti, tak se do te prihradky vejde. Metrem to nikdo premerovat nebude 🙂
Speciálně Ryanair to kontroluje všichni musí dát zavazadla do stojanu a pokud neprojdou musí doplatit, batoh jde nacpat pokud není narvanej věcma, ale musíš do něj dát i ledvinku nebo kabelku pokud ji máš. Tekutiny jsou pořád ještě standardně 100*10 tedy celkem 1 litr
Speciálně Ryanair to kontroluje všichni musí dát zavazadla do stojanu a pokud neprojdou musí doplatit, batoh jde nacpat pokud není narvanej věcma, ale musíš do něj dát i ledvinku nebo kabelku pokud ji máš. Tekutiny jsou pořád ještě standardně 100*10 tedy celkem 1 litr
@jolcap A zažila jsi prosím v reálu to doplácení, nebo nad tím mávnou rukou?
Holky, mně tedy ze všech reakcí plyne, že s měkkým zavazadlem by to neměl být až takový problém. A pokud by byl, tak svlíknu mikinu, bundu atd. a uvážu si ji kolem pasu. Doufám, že to tak je...
Máte ještě prosím tip, čím se zabavit v Ruzyni? Kvůli návazným spojům tam budeme dříve, než jsem chtěla, a nechci lozit nudou po stropě...
Ruzyň je veliká, hrozně záleží, kde budete. Potkala jsem dětské koutky přímo na gejtech, ale i místa, kde nebylo ani kam si sednout. Každopádně pokud nepotřebujete být přímo na gejtu, zajímavé odpočinkové prostory jsou v horním patře toho "středového panelu záchodů a stánků". Vím, že tam určitě byla poměrně veliká místnost pro "matky s dětmi", ketrá byla jak kojící, tak herna pro víceméně batolata + předškoláci. ... hala za odbavením, lety po Evropské unii... ale přesné umístějí si napamatuju a občas to odtamtut ke gatu můžete mít třeba 10-15 minut cesty ještě.
Ruzyň je veliká, hrozně záleží, kde budete. Potkala jsem dětské koutky přímo na gejtech, ale i místa, kde nebylo ani kam si sednout. Každopádně pokud nepotřebujete být přímo na gejtu, zajímavé odpočinkové prostory jsou v horním patře toho "středového panelu záchodů a stánků". Vím, že tam určitě byla poměrně veliká místnost pro "matky s dětmi", ketrá byla jak kojící, tak herna pro víceméně batolata + předškoláci. ... hala za odbavením, lety po Evropské unii... ale přesné umístějí si napamatuju a občas to odtamtut ke gatu můžete mít třeba 10-15 minut cesty ještě.
@cilkat Dekuju moc, budeme na terminalu 2. Mam nejmensi dite 8milete, ale to cekani bude predlouhe. A na cteni budeme mit max.1 casopis, kvuli velikosti zavazadla.
@cilkat Dekuju moc, budeme na terminalu 2. Mam nejmensi dite 8milete, ale to cekani bude predlouhe. A na cteni budeme mit max.1 casopis, kvuli velikosti zavazadla.
@betelgeuzz stejna zkusenost z Wroclavi... Ti polaci jsou nejaci prisni.
My meli priority, takze jsem byla v klidu, ale lidi v nonpriority vsichni museli dat batoh do meraku. Jedna pani i doplac3lq na miste.
@2veverka je tam spousta aktivit, mezi terminalem 1 a 2 je super hriste, aktivit je tam dost
Co se tyce zavazaedel, batoh je ok, jestli se zmackne, fakt ok.

Asi hrozně záleží, s kým letíš. U wizzair jsem zažila, že ty tašky fakt před nástupem strkali do té “klícky”, tenhle měsíc jsem letěla s transavia, neměla jsem vůbec cabin luggage, jen batůžek, měl mít 40x30x20, byla jsem sbalená na tři dny kongresu a tam jsem koupila manželovi běžecký boty (velikost 45, extrawide), narvala je do batohu a fakt měla malou dušičku, ale nakonec v té frontě můj batoh rozhodně nebyl největší z těch, co neměli cedulku cabun luggage.