Minimalistické balení na cestu s miminem

20. črc 2023

Ahoj holky, potrebuji vase cenne tipy a zkusenosti s cestovanim s malym deckem. Konkr. 10 m kojenec. Jedeme daleko, jedeme do prirody, jedeme dodavkou kempovat na divoko. Na 3 tydny. My dospeli se balime absolutne minimalisticky. Ale co to mimino? Nechci tahat zbytecnosti, zaroven chci mit vse dulezite. V aute mame nezavisle topeni, zasuvku, … hadriky budu prepirat, beru si mixer na stravu, sklenicky (obedy-prikrmy z DM), plenky (jednoraz),… co dal? Je tu nekdo, kdo ma s takovym cestovanim zkusenosti a ma tip, na super vychytavku?

konidana
20. črc 2023

asi nic víc nepotřebuješ. Moje zkušenost kje že na cestách se v tomto věku děti stejně jen převážně kojily. První jedla hodně málo. Skleničku, i tu malinkou, měla nadvakrát. Byla na banánech (škrábaných lžičkou, žádné mixování). Může ochutnávat kousky - vařené kostičky zeleniny apod. Mladší pažravec v tomto věku miloval jednohubky - chleba sýry šunku, zeleninu - vše na kostičky, které napichoval párátkem.
Na spaní (jestli máte letiště) stačí jeden velký rozepnutý dekáč. Kočár jsme většinou netahali, měla jsem šátek. Pak s mužem i dva šátky pro děti 1r. a 3r. Teda jednou jsme měli mini golfky (z druhé ruky za pár stovek, jen kvůli dovče), ty jsme využili na večerní procházky po městech.

konidana
20. črc 2023

Kdyžtak napiš SZ. Kam jedete? Také jsme takto jezdili.

autor
20. črc 2023

@konidana ten muj je prave velkej zravec i kojenec 😅 takze kdyby nemel jidlo, tak je nonstop na koze 🙄😅 jj, banany jsou vdecne. Kocar berem (mam poradny terenni), a satek taky. Ve mestech budem minimalne, spis jen kvuli nakupu jidla. Si rikam, ze porad budem v civilizovane zemi, tak kdyby neco, holt vyjedemr z dzungle a v pohode to sezenem 🤷‍♀️🙂 Snad 😂

konidana
20. črc 2023

sezenete. Tip pro nákupy léků: zjisti si účinnou látku a tu v lékárně pak uváděj/napiš. Paralen / ibalgin neseženeš, ale paracetamolum a ibuprofenum (nebo co to je) to v pohodě. Brali jsme základ, ale když došlo, tak prostě dokoupíš (třeba chlapa chytl zub a tak spotřebovat asi 2 balení brufenů 😅)

malytlustyhroch
20. črc 2023

Lzicky na prikrmy! Vsechny, co mate doma, nebo aspon dve, az jedna nekam zapadne a nepujde vyndat, nebo se zahadne ztrati 😁
A osobne bych v 10m uz brala i nejake hracky, ale to asi zalezi na povaze ditete, jestli to ma smysl tahat.

konidana
20. črc 2023

@malytlustyhroch z hraček stačí jedno nerozbitný autíčko, lopatka a kyblík/kelímky. Ale naši v tomto věku už minimálně lezly, a začínali chodit.

konidana
20. črc 2023

na cestách jsme využili i vlhčené ubrousky, Jinak jsem je moc nepoužívala. Ale bacha nenechávat v lese (stejně jako plíny) ani neházet do záchodů. Ale to asi víš...

malytlustyhroch
20. črc 2023

@konidana nasi v tomhle veku žraly knihy, doslova, a tri tydny bez nich by uz meli asi abstak :⁠-⁠D ale dovedu si predstavit, ze jsou deti, ktery si vystaci s kramovanim minimalisticke vybavy dodavky.

konidana
20. črc 2023

@malytlustyhroch tak jim místo knih dáš nějaký letáky apod.😂😂😂

autor
20. črc 2023

@konidana jj, to je jasna vec 🙂 pliny, ubrousky a veskery odpad vyhazujeme do popelnic 🙂
Jo a nejaky ultratip, aby decko nejecelo v autosedacce? Budu sedet vzadu s nim, prejezd udelame na noc, dalsi prejezdy v prubehu na jeho spanek, vlhcene ubrousky na cucani… a me neustale cukrbliky 🤓🤓

konidana
20. črc 2023

přesně tak, jezdit jen na noc a na spánek ( nutné přejezdy přes den - jinak než v autě děti moc nespaly) Já dokázala i kojit za jízdy mimino v sedačce😅

autor
20. črc 2023

@malytlustyhroch to si bude muset vystacit 😆 hracky mu neberu, jelikoz ty, co ma doma uz ma okoukane a stejne ho bude nejvice bavit presne tady to kramovani dodavky 😄 a navic jedeme minimalisticky! Doufam 😆😆

konidana
20. črc 2023

no a k jídlu do auta jsou vděčné nudítko křupky, ale aspoň ty kelímky (co jsou do sebe od malých po velké( bych teda vzala. Jestli teda nechceš mýt nádobí, jak po jídle, tak i před jídlem, poté co vysypeš všechny poklady a písek a hlínu...😂

konidana
20. črc 2023

Naše první 3 týdenní dovolená na Korzice , holce bylo 9m a naučila se tam chodit.
Fotka mi připomněla výbornou vychytávku pro lezoucí děti - šusťákový overal. Do ranní rosy, na lezení kdekoli... snadno vyklepeš bordel (a je vypráno), mokrý hned uschne. šila mi mamka podle nějaké kombinézy.

malytlustyhroch
20. črc 2023

Tak mu aspon do te autosedacky dej po ceste nejakou neskodnou kytku nebo mekkou sisku, ktera by v pripade autonehody neudelala moc skody. Budes mit pet a pul minuty klidu nez sisku rozdrobi po celem aute. Pripadne az nekdy pojedete z nakupu dej diteti ten slevovy letak - koho nebavi obrazky, bavi v tomhle veku casto aspon trhat, moje deti treba bavilo i demolovat poskladane papirove lodicky. A pak se to da pouzit jako noviny k vycpani mokrych bot. Taky hudba u nas dobre funguje k uklidnovani vztekleho ditet v autosedacce, detsky pisnicky i normalni i vazna hudba (akorat obcas uspi dite, i kdyz se to zrovna nehodi).

konidana
20. črc 2023

@malytlustyhroch to spíš deku nebo muchláčka. deku stejně asi mít budou. Něco na přikrytí v autosedačce jsme vozili vždy, Malou deku nebo velkou plínu nebo aspoň ručník.

autor
20. črc 2023

@konidana aa, T4 - tu mame taky 😄 mate ji jeste? Dobra vychytavka ta snura ve dverich.
Jj, sustakovy overal presne pro tyhle pripady mame 💪🏼

prejeta_zaba
20. črc 2023

Zrovna mixér bych nebrala, rozmačkáš vidličkou. 🤷‍♀️Do autosedačky křupky, drobné ovoce, ovocné tyčinky z DM, kapsičky...knížky a spoustu zajímavých drobných předmětů, které dítě na půl minutu střídavě zaujmou. 🤭 Nezapomněla bych určitě na lékárničku, ale to asi víš.

konidana
20. črc 2023

T4 máme už jinou, tahle šla do věčných lovišť. Šňůra byla původně jen na záclonky, ale šňůr není nikdy dost🙂 Ale chlap teď kvůli práci bude muset řešit nějaký větší auto. Do tohohle se už nenaložíme😅

janedv
20. črc 2023

Teplomer a leky/cipky. Klasiku zminila @konidana ale ja doporucuji i antihistamin na pripadnou alergii- stipne ji neco, co neznate, otece a nemocnice daleko. Teplomer je zaklad. My teda nikdy nejeli autem, ale cestuji s obema od mala, casto sama. 10m meli oba nejradeji PET lahve - zizlat, bouchat, sroubovat si vicka... Stastnou cestu!

jahodi
20. črc 2023

@konidana úžasný obytný auto 👍

konidana
20. črc 2023

@janedv teploměr pomalu nemáme funkční ani doma😅. Když má horečku - to poznám a jinak v pohodě. Ale maše děti jsou vesměs zdravé, na dovče max 2 dny něco (jednodení horečky, nachlazení, ale jednou jsme teda řešili i nemocnici zavodnění a atb)

janedv
20. črc 2023

@konidana haha, no vidis 🙂 ja mam z horecky respekt, zvlast nekde daleko. Nasi trpivali na laryngitidy, to byla moje smrt vzdycky... Ale ne v 10m, to zaclo az 2r+
Takze ja vzdy vozim i kortikoid a teplomer, protoze to je u nas otazka zivota a smrti 🙂
Ale v 10m toho fakt nic moc potreba nebylo, to se cestovalo docela dobre.

autor
20. črc 2023

@prejeta_zaba ja mu davam cerstvou i zeleninu, treba papriku s rajcetem a ledovym salatem vidlickou nerozmackam… tak mu z toho udelam takove smoothie. Nebo ruzne orechy a tak. Mixer je sice kram navic, ale zabere mene mista, nez x prikrmovych sklenicek… a vyjde to i levneji.

@janedv jooo, antihistaminika ☝🏻☝🏻 az nas pokouse miliarda komaru, budem radi, ze je mame.

vikinkav
20. črc 2023

Ja bych nebrala teplomer, leky jen na horecku a Fenistil kapky, mozna nejakou dezinfekci a naplast? Detem i kdyz jsou vetsi balim jen 1 knizku/casopis a 1 hracku kazdemu. Obleceni navrstvis a pripadne preperes.