Nejlepší dovolena. Kam? USA nebo Japonsko?

tereza0111
5. únor 2023

Tema na odlehceni, ale i k inspiraci. Pomalu zaciname planovat "hlavni" letni dovolenou s detma - a nevime kam. Chceme vsude! Ale co vybrat? Kde se vam nejvice libilo a deti byli nejnadsenejsi? 🙂 V hlavnim vyberu je usa nebo Japonsko. Kdo jste byli a jake dojmy to zanechalo?

evculinda
5. únor 2023

@tereza0111 děti 2 a 5let nejnadšenější wellness hotel Vista Dolní Morava

tereza0111
autor
5. únor 2023

@evculinda tam to zname, tam je to super!

barumrallyebum
5. únor 2023

Chorvatsko Brela a Rakouska jezera.

marcicek84
5. únor 2023

U nas tez vede u deti co se tyce hor Dolni Morava nebo Slovensko -Tatry,Terchova,Orava

zuzineckah
5. únor 2023

Naši si to poslední dva roky nejvíc užívají na lodi v Chorvatsku👍 Letos byl ve hře Mauricius, ale když slyšely, že tam loď nebude, max kajak někde v laguně, tak prý ne, že radši Chorvatsko😂 Ale dobrý, aspoň můžeme na ten Maur bez výčitek bez nich😂

knuffel
5. únor 2023

Nepíšeš, jak staré děti, na USA bych počkala třeba, až z toho budou mít pojem. Jinak já už se do USA nepodívám jako neopíchaná. 🤷
Za mě pohoda bez davů u moře v Lotyšsku, obecně Litva, Estonsko velká pohoda.

jjasmina
5. únor 2023

@tereza0111 Zanzibar

evculinda
5. únor 2023

@tereza0111 a kamarádi s dětmi 5 a 9let nadšení penzion Poserhof a okolí v Rakousku 👍

vikinkav
5. únor 2023

Ja mam zatim male deti, tak moc akcni na dovolene nejsme, ale nejvic se nam libila Mallorca ☺️

exbordelar
5. únor 2023

Zalezi, jaky mate rozpocet a jaky typ dovolene preferujete - akcni vs valecka u more. My treba hodne cestujeme a poznavame. Absolutne za me TOP jsou severske zeme - Svedsko, Norsko, Finsko. Procestovat Balkan je taky super, ale v lete je tam odporny vedro 😅
Ceska republika je tsky bozi. Jsem unesena z Luzickych hor, Labske piskovce, Ceske Svycarsko, Krusne hory, Cesky les, Slavkovsky les, Sumava, Novohradske hory, Krivoklatsko, Bile Karpaty, Beskydy, a spoustu dalsich. My jsme teda hodne na tu prirodu, welness pobyty moc neznam.

exbordelar
5. únor 2023

A do USA a Japonska bych jela okamzite 😁 ale to je potreba minimalne 200 000 Kc 😀

journals
5. únor 2023

Pokud chcete i něco dál, tak za mě jednoznačně Hawai, je tam všechno. Pláže, pralesy, sopky, hory. Byla jsem dvakrát a určitě se tam chceme znovu vrátit 😍
Příští rok pomýšlíme na letní Kanadu, příroda tam je neskutečná.

lvl16
5. únor 2023

A dětem je kolik? 🙂 S manželem jsme byli totálně odvaření z Kambodži.

tereza0111
autor
5. únor 2023

@lvl16 hmmmm, ta me nenapadla. Nejmladsi budou v lete necele 4, ale uz jsme ji tahli do Thajska a byla nadsena 😅 Ale tam jsme byli uz i bez deti, tak jsem vedela do ceho jedeme a navic thajske soukrome zdravotnictvi si nezada se "zapadnim", tak jsem se nebala. Co bylo TOP? 🙂

tereza0111
autor
5. únor 2023

@exbordelar na tu "hlavni" asi akcni :D Respektive valecka u more na par dni ano, ale jinak spis procestovat. Ja vlastne vubec nemam projetou Evropu. Takova "blba" otazka, ale jsou severske zeme pro deti? Ty nase s nami rady chodi po horach, miluji prirodni krasy, ale pak prave chteji i to svoje, coz jsou typicky nejake zoo nebo aquaparky nebo proste jen koupaci plazicky (klidne jezerni, nemusi byt more). Da se najit?
Cesko milujeme, frcime na prodlouzenych vikendech 😂

tereza0111
autor
5. únor 2023

@journals Ta je moje vysnena! A rikam si, jestli jet uz letos s tou ctyrletkou (ani ne) nebo prave jeste rok pockat, jestli si to vice neuzijeme az bude trochu vetsi. Ale laka me strasne!
V Kanade si chci dat jednou mesicni trek (bez deti ale :D), taky nad fotkama "slintam"

exbordelar
5. únor 2023

@tereza0111 no jee je, napr. ve svedsku mely decka uplny raj. Poprvy nejmladsim byly ctyri (jeli jsme dve rodiny), jezera, lesy, sobi, losi, rybolov, bomba. Ctyrlety uz jsou na cestovani v pohode.

tereza0111
autor
5. únor 2023

@exbordelar to ale vuubec, vubec nezni spatne! Kdyby se ti nahodou chtelo, tak nejake doporuco do zpravy by me vubec neurazilo! 😇 (umim si najit sama, ale doporuceni je doporuceni! :D )

lvl16
6. únor 2023

@tereza0111 My jsme měli jenom týden (původně jsme si tam jen na 3 dny odskočili z Vietnamu kvůli Angkoru, ale nakonec jsme si přebookovali letenky), takže jsme se poflakovali akorát v okolí Siem Reap. Navštívili jsme samozřejmě Angkor (2x :D), potom jezero Tonlésap (úplně jak ten film s Costnerem Vodní svět), nějakou krokodýlí farmu, ale ta by se klidně dala vynechat a samozřejmě mnohokrát centrum města. Nejvíc nás ale dostali místní. Tak milé lidi snad člověk jinde nepotká (možná to ale dělal ten ostrý kontrast s Vietnamem). Co se týká zdravotnictví, tak to jde. Pokousala mě tam divoká opice, takže jsme sháněli doktora, který by mi dal vakcínu proti vzteklině 🤦🏼‍♀️. Našli jsme britskou khmérskou kliniku, doktor byl Angličan a péče byla velmi slušná 🙂.
Popravdě se čtyřletým dítětem bych už klidně vyrazila 🙂. My jsme chtěli vyrazit s tříleťákem, ale otěhotněla jsem, takže to kvůli letu (je to fakt daleko :D) ještě odložíme a vyrazíme až mladšímu budou taky tak ty 3. Chtěli bychom víc cestovat, určitě navštívit sloní záchranou stanici, Sihanoukville a dopřát si pár dní na Koh Rong 🙂.

adelka951
6. únor 2023

Tak my letos s dětmi (10,8 a 5) vyrážíme s karavanem do Skotska, bude to takový roadtrip, vždy na 2 - 3 noci někde, a pak zase dál. Já jsem zjistila, že když se snažím plánovat dovolenou speciálně pro děti, tak jsme nakonec otrávení všichni. Je tam na ně moc horko, zima, moc písku, žádný písek, apod., takže letos jsem vybírala podle sebe, a třeba se jim trochu toho dobrodružství bude líbit, než nějaká válečka u moře.

lvl16
6. únor 2023

@adelka951 To zní skvěle! O něčem takovém sním už několik let 🙂.

tereza0111
autor
6. únor 2023

@lvl16 Diky! Radim to do destinaci "musime videt" Toho casu je tak malo :(

@adelka951 to zni ale taky vyborne!

Zensky vy jste mi ale vubec nepomohli, ja chci vsude! 😂

wxkatuska
7. únor 2023

@tereza0111 dlouho jsem tu nic nenapsala, tak pridam par postrehu. USA je siroky pojem. Zapadni parky jsou krasne, ale prejezdy mezi nima dlouhe a casto nezazivne. Takze bud jet opravdu na dlouho nebo vybrat jen nektere. Po ceste clovek potka i zabavne parky a pekna mesta. Vychodni pobrezi - ja osobne mam rada NY a Washington (zajimave budovy i muzea, hezke parky. Co se tyce zabavniho prumyslu, tak vede asi Florida a jeji parky v Orlandu. Nicmene pro mensi deti mi prijde hezci Aljaska ci Hawai. Obe je taky na delsi pobyt. Priroda krasna, prejezdy nejsou tak umorne.

wxkatuska
7. únor 2023

@tereza0111 Japonsko mi prijde na cestovani po mestech jako jedno z nejhezcich. Krasne chramy kolem casto bohata zelen. Krmeni kolousku atd. Cestovani vlakem prakticky vsude 🙂 je to komfortnejsi i rychlejsi nez autem, a to nejsem zrovna milovnik MHD

wxkatuska
7. únor 2023

@tereza0111 potom je otazka, zda nezvolit mensi uzemi a travit mene casu prejezdy. Treba Kostarika, Island, Madeira…