První dovolená s 2letým dítětem, co vzít s sebou?
Ahoj, čeká nás 1. dovolená v SR na 4 dny. Ještě jsme na více než den nikam nejeli. Napište prosím vaše tipy co si určitě vzít s sebou, na co myslet, s čím počítat. Nemyslím základní věci. Budu ráda, když se podělíte se zkušenostmi, co vás například zaskočilo a dnes už na to myslíte předem. Děkuji.
Brali jsme tablet s držákem do auta a samozřejmě nahrane pohádky Krtecka. Ale byli jsme v Itálii, jinak nevím jak by dcera zvládla cestu. V tom čase už neměla plenu,ale na cestu jsem dala ale i tak chtěla čůrat venku,takže jsme často zastavovali a curali 🙂 .Nějaké oblíbené hry,knížky...Samozřejmě léky na teplotu,průjem, alergii,probiotika, vše v lékárně poradí. Brali jsme odrazedlo i kočárek. Ale na odrazedlo jezdí rychle a v preplnenych it.ulicich to nebylo to pravé. Opalování, panthenol a klobouček.
Přeji klidnou dovolenou 🙂
My jsme zapomneli vzit Smectu a k nasemu udivu ji v Chorvatsku v lekarne nemeli ani nic podobneho, jen probiotika. Tak na to bych ja urcite myslela.
A do bazénu koupací pleny? Učíme už dlouho na nočník, ale zatím se nedaří.
Souhlasim, ze hlavne lekarnicku, krome zminovaneho teplomer, fenistil, naplasti, desinfekci, desinfekci na ruce. Neco na zabaveni ditete, vzdy beru i novou hracku, abych mela jistotu, ze ho zabavim, kdyz bude potreba. Jinak podle ditete a aktivit co budete delat, treba hracky do vody treba.
A co se vám oplatilo jako hračky do auta?
@mkaj jedeme také s dvouletou, ale cestování zvládá výborně, teď jela autobusem do Chorvatska a měla tam jen knížku, ona si většinou s námi povídá a nebo zpívá. Jinak kamaradka má osvědčenou televizi do auta. Hraček bereme minimum, knížku, puzzle, v hotelu je herna a budeme jezdit na výlety. Opravdu asi záleží na povaze dítěte. Pokud půjdete do bazénu tak buď ty pleny na koupání nebo jsou i plavky. S dcerou jezdíme hodně od 3 měsícu a vždy jsme si vystacili s málem, jedině co opravdu řeším jsou léky a to mám předepsané i antibiotika do očí a další léky, kdyby bylo něco třeba ať nemusíme běhat po nemocnicích.

To se těžko radí, když nevíte, jaké dítě je. Za mě jsou nejdůležitější léky, hlavně na horečku. A pak mít vždy při ruce něco na převlečení a na utření jak dítěte, tak věcí kolem.