icon

Řecko či Turecko v červnu, máte zkušenost?

tublatanka
4. lis 2014

Dobrý den holky. Plánujem dovolenou příští rok,zvažuji Řecko(rhodos), ale moc se mi líbí i Turecko.Jen nevím,chceme jet po 15.6,ještě mimo hlavní sezonu,
u Řecka mě odrazují u větrů a někdy ještě neprohřátého moře a Turecko,je vhodné pro malé dítě,malý bude mít 16měsíců.Jaké jsou tam teploty po půlce června,kdo byl..s dětma pojedeme poprvné,ještě moře neviděly,takže váhám,děkuji předem za zkušenosti 🙂

Strana
z4
veronicka89
15. bře 2015

Jeste bych doporucila oznaceni hotelu - RESORT- znamena to vetsi rozlehla zahrada 🙂 muzete se tam projit, lehnout nekde pod stromy, vetsi klid. Prolizacky pro deti , vetsinou i bungalovy + hotel.

Hlavne vyberte primo na plazi.
all inclusive
jedte z nemecka
min4 hvezdy
recenze - na tripadvisor.cz holidaycheck.cz - jsou tam i fotky lidi co tam byli

kluivertka
15. bře 2015

@blondynka400 okud pristanes v gazipe,tak mas transfer kratsi,cca 45minut. Ale z Antalye do Alanye se zastavkama pri vystupu lidi pred tebou,jelikoz Alanya je predposledni zastavka tak ty tri hodiny v buse stravit muzes s prehledem. Ja ti tu bralaco se tyce malych deti, tam bych opravdu alanyii nedala

blondynka400
15. bře 2015

@kluivertka to je ale o výběru cestovky a o tom, kolik má lidí a atd... To můžeš ale i někde, kde je hotel od letiště 30km, ale zastavuje se v deseti hotelech, kde stráví delegát s každým 15 minut. I to je totiž někde běžné. Já bych klidně od Alanye s malými dětmi jela, když jí fakt dobře znáš a víš kam. Nejlépe tedy bez cestovky 😝 😀 Pro mne má osobně kouzlo, což ostatní střediska rozhodně ne. Neříkám, že jsou špatné, ale tak na nudnou válečku v resortu s all inlusive 😝

maraida
15. bře 2015

@kluivertka a ta Kleopatřina pláž je kde?V Alanyi,ne?A ta přece není betonová nebo je?

kluivertka
15. bře 2015

Jj, je v alanii, ta betonova neni. Ale je verejna, platite za lehatka,plus hotely jsou oddeleny od plaze vetsinou silnici

rennu
15. bře 2015

Řecko je krásné, v Turecku jsem nebyla. S malými dětmi volime bližší destinaci a cestu autem. Loni měli kluci 1 rok a ne cele 4 roky a jeli jsme do Itálie, uzili si to parádne a to maličký ještě nechodil. ....letadlem jsme nechtěli, kdyby onemocněli nebo něco tak můžeme sednout do auta a jet domu. 🙂 Ale rozhodne dovce u more s dětmi doporučujeme.

tublatanka
autor
20. bře 2015

@kluivertka můžu poprosit,jak se změnili po útoku v Tunisu názory lidí..mění zájezdy jinam? Sice nevím,kde v dnešní době je bezpečno,magoři jsou všude,viz.Francie,..máme zaplacené Turecko,jinam bych ani nechtěla,ale taky ve mně hlodá červ strachu..o děti..v CK jsem nebyla zjistiti,co a jak jsem nemocná..jedem za 11týdnů tak co se doté doby stane nestane 😒

aaaaandi
20. bře 2015

@tublatanka Co jsem včera poslouchala v rádiu, tak zatím ČR nevydala rozhodnutí, že by v Tunisu byl "zákaz vjezdu", ten útok byl u muzea, v hotelových resortech je bezpečno, taky je tam míň lidí než někde v centru města u známé památky, takže my se budem pěkně cachtat ve vodě a výlet max. na nějaké lodičce, aby nás nikde nebylo moc. Dnes je ta situace fakt strašná všude, ono není bezpečno ani v čechách ☹ . Jo a taky se mají sledovat stránky ministerstva zahraničí, tam jsou aktuální informace o kterékoliv zemi.
Jsem taky trochu vyděšená, ale věřím, že si to nakonec užijem 🙂 .
My poletíme v červenci, jaké si budete měnit peníze?

tublatanka
autor
20. bře 2015

ahoj,my letíme turecko,ne Tunis,ale to víš,obavy mám i tak..na výlet,cojsem chtěla nejedu,jen v resortu..nikam do města,ač je mi to líto,jsem i na ty památky..sledovat budu.Bereme sebou eura,žádnou jinou měnu..
my letíme červen,mimo horka a ne v sezoně Turistů..máme prcka,takže tak aby bylo teplo a dalo se přežít...ale je to děs,kam ten svět spěje..taky doufám,že se to vydaří...

aaaaandi
20. bře 2015

@tublatanka A do jaké oblasti jedete? My jedem Side, já jsem s památkama stejně nepočítala, máme čtyrletého prcka a toho by to stejně nebavilo, takže max. ta loď. Myslím, že i město bude v pohodě, ale někam do hlavního města nebo známé památky, kde bude tisíce turistů bych nejela.

tublatanka
autor
20. bře 2015

no u nás to bylo složijtější-je nás totiž 5,a už byl problém sehnat hotel,kde nám potrvdí rezervaci pro 5,klasika je 4,vyjímka,kde si povinně připlatíte,další jsem chtěla co nejblíže k letišti,protože malý bude mít při odletu 16měs,takže vzdálenější destinace ne..nakonec,pro 2x nepotrvzených rerervacích v oblasti Side a Beleku,jedem do Beleku nejblíže,navíc dcera také nesnese delší jízdu busem..takže tady.Pro naše děti památky- to také ještě není,chtěla jsem jen já a manžel,že by hlídal..ale tak nějak mě to přešlo.Pro ty větší rodiny je to s hotely těžší.Známí,co zde byli jen chvála..Egypt sjem d dětma neriskla,kvůli průjmu,i když to moře,to je krása..ale moc se těšíme..pojedeme dříve pak zde písnu,jak bylo..děti už jsou dlouho natěšené a pak zprávy o takových děsech...

kluivertka
21. bře 2015

@tublatanka ahoj, no po pravdě, pár lidí se přišlo zeptat na změnu destinace, ale bohužel skoro všechny cestovky se k tomu postavili tak že pokud chtějí změnu tak si ji stejně musí zaplatit. Takže jsme všechny uklidnili, že pokud tedy do tunisu odletí tak aby nedělali výlety - což naštěstí stejně nechtěli. Jinak nám dvě rodiny čekají, jelikož stornopoplatky mají až měsíc do odletu.. Jinak turecko a turecká letoviska jsou klidná, v dubnu máme první odlety a ted tam mám i šéfa. S tureckem bych neměla strach, jen i tam nedoporučuji výlet. 🙂

tublatanka
autor
21. bře 2015

ahoj,děkuji..no je to ted živé téma..kdo by letěl a neletěl..popravdě,kde je dnes bezpečno..a měnit destinaci bychom nechtěli,snad jen pokud by se opravdu i tam něco dělo...budeme v resortu,já chtěla výlet,ale oželím..doufám,že si užijeme..přeji hodně spokojených klientů 🙂

kluivertka
21. bře 2015

@tublatanka Díky díky.. Vám přeju klidnou a krásnou dovolenou.. do jakýho hotelu jedete? Jestli to není tajný 🙂

tublatanka
autor
22. bře 2015

ahoj,jak juž jsem psala,je nás 5výběr pro nás nic moc..takže rezervaci nám potrvrdil až papillon zeugma..chtěli jsme Belek,nebo Side,co nejblíže k letišti,kvůlik malému..takže tento.. 🙂

kluivertka
22. bře 2015

🙂 Papillon jsem viděla služebně, moc se mi líbil.. tak přeji krásnou slunečnou dovolenou

barinkas
22. bře 2015

já bych tedy teď osobně do Turecka nejela ani zadarmo... Riskovat to, že se z tama už nevrátíme... Můžou tvrdit, že to je bezpečné, ale je hodně jiných zemí, kde je riziko menší. Raději budu 100x opatrná, navíc když mám malé dítě.
V Turecku jsem byla před pár lety, už tak to tam je jiné jak u nás a to byl klid. Ale nikomu to nevymlouvám 🙂

verjanja
6. kvě 2015

Nechápu, proč stále někdo opakovaně šíři poplašné zprávy, že v Turecku je nebezpečno a když tam pojedu, tak se nevrátím. Můžu vědět, co se děje v Turecku tak hrozného? Co je tam teď jiné než pře pár lety?

Národnostní nepokoje tam vždy byly, jsou tam stále a také budou (stačí si zopakovat učivo 2.stupně ZŠ), ale již několik desítek let se nesoustředí do přímořských dovolenkových oblastí. Psát v březnu takovou blbost, jako že ministerstvo vydalo nějakou zprávu v říjnu loňského roku ...... fakt je to normální?

My vyrážíme do Alanye - písečná pláž, hotel přímo u pláže s lehátky i slunečníky v ceně, nechceme u hotelu aquapark, to by byly děcka prakticky pouze v bazénech a ten mají na zahradě. Chci, aby si užily moře a sluníčka, které znají už od 1,5roku. Není pravda, že si děti ve 2letech nepamatují dovolenou u moře, naše dítka se moc těšily až pojedou znovu, rády se přehrabávaly v hromadách fotek a vzpomínaly, kde co zažily. Ano, pokud bych je držela v linii pokoj-žrádelna-bazén-pokoj, tak je tam už nikdy nedostanu. Chce to také třeba půjčit auto a projet se po okolí, kouknout na památky, využít lodního výletu, prostě si dovolenou užít se vším všudy ..... Není to dovolená jen pro nás dospělé, ale po zdravotní stránce i pro děti, u nás 3týdny každý rok = neznáme omluvenky do školky ani do školy. Až to mého syna hodně sejří.

sunny222
22. čer 2015

@verjanja kámoška jsou teď v Side a max spokojenost 🙂

tublatanka
autor
26. čer 2015

krásná dovolená..vrátili jsme se z Turecka před týdnem,všude klid,bezpečno..personál pomohl co mohl..cítili jsme se jako v bavlnce,a rádi pojedeme zase..

aaaaandi
26. čer 2015

@tublatanka Tak to jsem ráda, my už se taky těšíme 🙂 . Slyším na Turecko jen chválu, každý kdo tam byl si to pochvaluje, takže obavy nás přešli a moc se těšíme. Byli jste na nějakém výletě? Tak předběžně jsme koukala a chtěli by jsme do delfinária, ale nevím jestli je to někde v blízkosti.

tublatanka
autor
26. čer 2015

nezklamalo-resort předčil vše..byla jsem s dětma jen v delfináriu(malý) v Beleku-je to nějaký areál asi v aquaparku Rixos, krátký program delfínků+mrožů a focení,at mají děti zážitek,ale jinak se to nedá srovnat asi s nějakým velkým,na výletě jsem nebyla,ostatní češi si půjčili auto a objeli okolí i tam,kde nabízela cestovka a stačilo jim.
bysla jsem sama s dětma-manžel si udělal pár dnů před odletem úraz,takže měl zákaz letět a nešlo už strono celého..a mohu říci že jsem sama žádné obavy neměla a nebyl důvod..jen jsem nemohla absolvovat výlety,děti raděj užívaly moře,bylo osvěžující,celý pobyt pofukoval příjemný větřík,lidé ochotní,vstřícní, opravdu máme krásné vzpomínky a doufám,že se tam podíváme přístě komplet..

yamdena
27. čer 2015

@verjanja MZV před pár dny vydalo toto prohlášení, že "MZV ČR doporučuje všem návštěvníkům při pobytu v Turecku celkově opatrnost na celém jeho území, a to zejména při pobytu v místech s vyšší koncentrací osob. Před i během pobytu MZV ČR doporučuje sledovat aktuální informace o dění v zemi v médiích a v případě nenadálých situací se řídit doporučeními místních úřadů a bezpečnostních orgánů." tady: http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_dop... Text je podrobnější, můžete si ho nastudovat.

Jinak z hlediska Egypta MZV vydalo prohlášení, kde "varuje před cestami do následujících států nebo některých jejich částí, kde hrozí vysoké nebezpečí teroristických útoků, únosů nebo ozbrojených konfliktů." a Egypt je tam uveden.

Jiné v Turecku a ostatních státech ve srovnání s předchozími lety je migrace uprchlíků a sílící a agresivnější projevy IS.

BTW, pokud vím, k bezpečnosti návštěvy Tunisu se MZV vyjadřovalo v březnu v souvislosti s útokem na Muzeum Bardo http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_dop...

V textu je dále uvedeno toto :"S ohledem na pokusy o sebevražedné atentáty, k nimž došlo dne 30. října 2013 ve městech Súsa (Sousse) a Monastír (Monastir), MZV doporučuje občanům, aby zachovávali obezřetnost i v okolí turistických komplexů." :( :(

Za sebe můžu říct, že do Tunisu, Turecka ani Egypta bych nejela. U Řecka si nejsem jistá.

tublatanka
autor
27. čer 2015

a kde je v dnešní době bezpečno? Itáli,Španělsko? tam již také ne...

verjanja
28. čer 2015

@yamdena Souhlasím, nyní MZV vydalo nové doporučení k cestám do Turecka
....................... Bezpečnostní situace na jižním pobřeží Turecka - a to ve všech turistických oblastech, jak na Turecké riviéře, tak na Egejské riviéře, či v oblasti Bodrumu - je klidná a bezpečná.....................
.......................Vzhledem k přetrvávající nejisté bezpečnostní situaci MZV ČR nedoporučuje cestovat do oblasti jihovýchodního Turecka, zejména jihovýchodního cípu Turecka (cca jižně a východně od jezera Van, Hakkari, Şırnak). Do okolí měst Mardin, Siirt, Tunceli, Van, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa, Hakkari a Sirnak se doporučujeme cestovat jen v nejnutnějších případech. Nedoporučuje se cestovat do míst poblíž syrských hranic, kde může docházet k bezpečnostním incidentům. ...........................

Můj příspěvek 6.5.2015 reagoval na informace zdejších pisatelek, které se v březnu 2015 odvolávaly na informace MZV z října loňského roku.
Jak píše Tublatanka, bezpečno není bohužel nikde, nemůžeme říci, kde je riziko větší a kde menší. Věřím tomu, že většina zemí i resortů zareagovala většími bezp. opatřeními. Sestřelit nás může kdokoliv i na Václaváku.

martinkamoj
28. čer 2015

Já byla před nějakou dobou ve Slovinsku, po roce na Krétě pak následoval Kos a s tím i Turecko- Bodrum a nakonec Albánie.. Ve všech zemích bylo krásně, do Egypta a Tunisu bych si netroufla ani předtím na tož teď ale můžu říct, že teď bych si netroufla jet ani do Albánie kde bylo velice krásně a řekla bych že na poměry Turecka i bezpečno... Takže všude dobře doma nejlíp- letos dovolená po Česku....Tady snad žádné nebezpečí zatím nehrozí.. 🙂

tublatanka
autor
29. čer 2015

mě osobně mrzí,že jsem nestihla vidět Země a místa,kde to možná před lety bylo ještě normální.. ☹ a v dnešní šílené době je tedy dost magorů i u nás ☹

aaaaandi
5. črc 2015

@tublatanka tak naše dovolená se blíží a ja bych se chtěla zeptat, jak to vlastně dnes chodí na letišti? Pořád se prvni chodí je stánku ck nebo se jde rovnou k odbavení s pasem? Máš nějaký typ co využít, smlouva se v Turecku?

Strana
z4