Rodinná dovolená s dětmi u moře

vendulka
17. únor 2016

Ahojte holky, ženy, maminky....

Letos by děti rády na dovolenou k moři letecky, já jsem pro 🙂 už mě to cestování autem moc nebaví.Touto diskuzí bych ráda,aby jste sem vkládaly své zkušenosti a dovolené kde jste byly, třeba i bez dětí.Nejlépe i s odkazy na hotel....vůbec nevím kam vyrazit, jediné co vím, tak se ani mně ani manželovi nechce do Řecka.
Poradíte s výběrem? 🙂

zvirka
17. únor 2016

Zdravím, já teda neporadím, ale ráda si přečtu rady. Malý chce taky k moři a s ne Řecku souhlasím, taky se nám tam nelíbilo. Takže budu s dovolením do diskuze nakukovat a inspirovat se. 😉

shine2015
17. únor 2016

@zvirka
@vendulka taky se necham rada inspirovat....a kde se vam v recku nelibilo?? My byli na krete hotel crete louis princess a nejlepsi dovolena. Jidlo bajecny,programy pro deti i dospele skvele. Deti maji rozdeleny dle veku do tri kategorii...aquapark,hriste venkovni,vnitrni,bydleli ksme v bungalovu. Vsude cisto,vsichni mili a jidlo bajecny - vse nac si vzpomenete....

helen_h
17. únor 2016

Já se ráda přidám s okukováním tipů, též letos plánujeme první dovolenou s dětmi u moře 🙂

tifanyt
17. únor 2016

My jsme sice s dětmi létali, ale letos se bojím a hlavně nastupuji do práce, takže mi dovolená nehrozí ☹

Rozhodně bych pro děti doporučila Řecko - ale pravda, že kvůli současné situaci by se mi tam asi také příliš nechtělo. Ale jinak je to perfektní místo pro rodinnou dovolenou.
A podle mě jsou turistická střediska i bezpečná a dá se jet na ostrovy, kde se nemusíte bát...
My byli na Rhodosu - Hotel Delfinia v Kolymbii, pak na Korfu (jméno si nepamatuji, byli jsme v apartmánech) a loni na Kosu v hotelu Mikri Poli

Každopádně, pokud nechcete Řecko, tak bych určitě vyzkoušela Mallorcu 🙂 Myslím, že pro děti super, co se týče bezpečnosti, tak je na tom teď Mallorca asi skoro nejlépe, písečné pláže a ceny jsou myslím taky ok.

zvirka
17. únor 2016

@shine2015 Rhodos. Hotel byl fajn, ale problém byl, že jsme vychytali šílená vedra - až 46 stupňů. V kombinaci s klimatizací já pak chytla angínu s vysokými horečkami, takže jsem 5 dní strávila na hotelovém pokoji.

Chtěla bych něco, kde nejsou v létě tak vysoké teploty, dá se jít na památky nebo třeba navštívit nějaký přírodní park. Moc se nám líbilo na Madeiře, teploty do 24 stupňů, super pěší turistika i jiné výlety, ale teď to u nás finančně nehrozí.

Nejsme prostě typ lidí, kteří nevylezou týden z hotelového areálu.

buldrik
17. únor 2016

my jezdime do Turecka. Deti tam skoro nosi na rukou, o malou se tam staraji jako o princeznu a cenove docela dost dobry.

S Reckem - moje kolegyne je z Recka a musim rict, ze specialne v tehle casech si vazi kazdeho, kdo tam jede. Ja bych se toho nebala, jsou strasne vdecni a je to zpusob, jak pomoci mistni ekonomice. Ale pro nas je to porad spis to Turecko.

gracinka7
17. únor 2016

Já bych doporučila Španělsko, Malorku nebo Kapverdy.
Ještě jsme byli na Krétě, ale tam už nikdy více. Všude byla špína a odpadky.

ivis_b
17. únor 2016

do Řecka chce vědět, kam jo a kam ne, je to hrozný rozdíl... v dnešní době bych se rozhodně nebála ostrovů jako Zakynthos, Kefalonie, Korfu, Lefkada... ty jsou úplně mimo migrační tok a pokud jde o nějakou ekonomickou krizi, ta na ostrovech znát není. Ale hodně doporučuju číst recenze jak letovisek, tak hotelů, byla jsem v Řecku asi 8x a zažila tam super luxusní dovolené i poměrně průserovou dovču. A samozřejmě je to taky o penězích. Ale miluju jejich jídlo, antické památky a tak, takže za mě jo. Pokud nechceš Řecko, tak naši byli nedávno na Sardinii a byli nadšení - podle fotek fakt naprosto skvělé pláže a příroda, dobré jídlo. Jen je to cenově trochu výše.

shine2015
17. únor 2016

@zvirka my jezdime s detmi cerven a zacatek zari...je teplo,da se koupat ale neksou sileny vedra... .

piwinka
17. únor 2016

My letos letíme poprvé s maličkou na Kanarske ostrovy- Tenerife 🙂 tak jsem sama zvedava

vrabcak0007
17. únor 2016

Za me rozhodne mallorca...cenove dostupne, bezpecne...da se tiho i hodne videt, jak atrakce ala vodni svet ci zabavni prirodni parky, tak pamatky...my letos po treti...po druhe i se synem i do stejneho hotelu v Alcudii..krasna pozvolna plaz, super voda...mesto hned vedle hotelu..po vecerech super prochazky do mesta-stareho i turisticke casti-same kolotoce a blbosti pro deti...letime opet tesne pred zacatkem sezony-konec cervna-mensi ceny, mene lidi...a neunaveny persinal 🙂)) ale i v zari je tam moc pekne...o prazdninach nevim...hlava na hlave, drazsi pobyt a vedra k padnuti..takhle nas to pro tri (syn v tu dobu bude mit dva roky) na 8 dni vyjde na 40tis AI do ***..(16tis dospely)..z Prahy...pokud mas vetsi deti, kterym by nevadily treba jeste 3 hodiny v aute do mnichova apod, tak s nemeckou ck te to muze vyjit jeste o dost lacneji (i kdyz k cene pripoctes benzin a parkovne)..

vrabcak0007
17. únor 2016

Jinak ja nebyl v turecku...manzel ano..a rikal, ze pro deti raj na zemi...a velice slusna uroven stravy, ubytovani a atrakci v ramci hotelu za rozumnou cenu..tesila jsem se, jak tam budeme litat, az bude syn vetsi...ale ted bych se bala...clovek nikdy nevi

lieverd
17. únor 2016

My jsme byli tady: http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g580314...
Tehdy s pulrocni dcerkou. Je to apartmanovy hotel, takze jsme meli ubytovani s minikuchynkou, coz se naramne hodilo kvuli jidlu pro malou. Pro nas to bylo AI. Hotel cisty, dobre jidlo, hodne bazenu, program pro deti, minigolf, plaz cca 10 min. pesky. Za lehatka se platilo, ale nekolikrat jsme prisli az odpoledne, a to uz jsme pak neplatili.

vendulka
autor
18. únor 2016

tak s tím co se děje ve světě bych do Turecka nechtěla ani zadarmo

@piwinka na to jsem taky koukala,ale dost mi vadí ty černé pláže, vůbec se mi to nelíbí

hani1234
18. únor 2016

Ahoj, nás zaujal Kypr , konkrétně Paphos

akankeo
18. únor 2016

@zvirka tak na Rhodos je nejlepsi jezdit pred a po hlavni sezone respektive na jejim zacatku a konci, cervenec srpen bych tam nejela urcite, pamatky i nejaky ten park tam sou, my sme dopo jezdili vykety odpoledne po sieste se valeli u more

akankeo
18. únor 2016

Jinak my sme letos skrtli Recko i muj milovany jih Italie a zvazujeme Porto Santo ted s malymi detmi, protoze si nejsem jista plazemi na Malorce nebo Algrave. Ted byly v akci letenky do Kapverd fakt za hubicku, ale to zas s malym nestihneme zadne ockovani, takze tuto moznost jsme odpiskali. Manzelovi v praci doporucujou Dubaj, ale s tim nemam zadnou zkusenost. Spatny nemusi byt taky dubrovnik,

jitkavys
18. únor 2016

dobry den..ja myslim ze Recko spatne byt nemusi...treba tady Rhodos v cervnu nebo zari 😉 http://www.dovolena-cviceni.cz/zajezdy

anetap
25. únor 2016

@buldrik
Tak já si myslím, že Řecko je lepší, než Turecko, kde se teď válčí, uprchlíci jsou v Řecku jen na několika malých ostrovech a koneckonců jsou už i tady, v Německu, prostě v celé Evropě. My jezdíme do letoviska Nei Pori, kde je to super i pro malé děti, perfektní široká pláž a když si vezmete apartmán, tak máte i oddělené ložnice http://www.greece-tours.cz/recko/olympska-rivie...

martin41
14. dub 2016

My jezdíme auty do Bulharska. Díky novým dálnicícm se cesta hodně zrychlila. Minulý rok jsme vyrazili v 15h od Hodonína a v 8h ráno jsme stáli na parkovišti před "Makrem" v Burgasu.
Do této země nás táhnou krásné písečné pláže,příjemné vlny a přátelský vztah domorodců. Na bydlení si hledáme vilky, kde je několik ložnic a společné obývací prostory. Preferujeme ubytování, kde je soukromí a kde děti můžou řádit. Co se týče jídla, tak nám nevyhovuje se vázat na pevnou stravu. Jíme kdy máme chuť na co máme chuť. Minulý rok jsme s dcerkou ráno vyrazili na procházku a koupili nějaké pečivo. Oběd byl na pláži, většinou ovoce nebo palačinka. Večeře pak v nějaké restauraci cestou z pláže.
Finančně pak taková akce vychází zhruba na 10 tis. za auto (6 tis pro tři osoby), 12 tis. za pokoj na 14 nocí(pro rodinu 2+dítě) a kapesné nás minulý rok vyšlo na 12 tis(já, přítelkyně a dcera).

keerka
14. dub 2016

My byli teď na Tenerife a SUPER! Černou pláž jsme tam potkali jednou, záleží kam jedeš. Mají tam navozený písek za Sahary.

denousek
14. dub 2016

@vendulka když opomenu letošní situaci ve světě a pujdu přimo k věci tak my jsme s dětma loni byli v tunisku a hotel uplne mega bomba!!nejlepší dovča co jsem kdy zažila!nepíšeš jak máš staré děti ale zde si vyhraje každý,,, a mají tam český croco klub muzes dat deti na hlidani a hraji ruzne hry jsou v bezpečí 🙂 je to pro deti od 4 let.
byli jsme v hotelu magic skanes family resort!!!
vážně za mě všechno na jedničku!

petradova
14. dub 2016

Už po třetí letíme do |Bulharska. Před pár lety (ještě předtím, než jsme do BUlharska letěli), jsem vůči této zemi měla předsudky. Myslela jsem, že tam je špína, smrad a bordel 😀 . Poprvé jsme byli na Slunečném pobřeží (http://www.booking.com/hotel/bg/dune.cs.html?la...)
-loni poblíž Obzoru( http://www.booking.com/hotel/bg/sol-luna-bay.cs...)
a letos opět na Slunečné pobřeží (http://www.idealnizajezdy.cz/zeme/bulharsko/slu...)

Za sebe musím říct, že Bulharsko mě totálně dostalo, je tam dokonalá péče o děti, animační íprogramy, výborné, nám středoevropanům blízké jídlo, čisto, výborná kvalita služeb i ubytování. Samozřejmě záleží na hotelu, je pravda, že vybíráme ty lepší.
Jinak samozřejmě že se tak trochu bojíme letět. Nebojím se destinace, tam snad nikdo alláha vyvolávat nebude, ale letíme z Berlína a z toho už trochu strach mám. 😨

vendulka
autor
14. dub 2016

Tak my už máme dovolenou vybranou a zaplacenou...14 dní v Itálii, týden u moře a týden v Alpách u jezera 🙂

denousek
14. dub 2016

@vendulka tak si to uzijte

lesni_vila
15. dub 2016

Vracíme se pravidelně do Řecka na ostrov Rhodos. Naposledy jsme tam byli loni v září (klukum bylo 20 měsíců) a nikde jsem nezaznamenala změnu v množství "nemístních" lidí oproti např. roku 2009 kdy jsem tam byla poprvé. Mohu jen a jen doporučit hotel Rodos Princess.

verusinek
15. dub 2016

S dětmi jsme byli na Kypru a letos poletíme do Bulharska, nechala jsem si poradit v CK, vhodné destinace, doporučili Španělsko a Bulharsko.

martin41
15. dub 2016

@verusinek kam letíte?

verusinek
16. dub 2016

@martin41 Bulharsko - Zlaté písky

tublatanka
2. kvě 2016

@petradova dobrý den,take letos obzor, červenec prosím, byl tam znát raz hor,nebo taky klasické teplé počasí? Nějaké tipy na procházky?děkuji