S jak malými dětmi jezdíte na dovolenou?
Maminky, s jak malými dětmi jezdíte na dovolenou, samozřejmě je určitě celá dovolená přizpůsobená potřebám děťátka podle jeho věku... jako cesta, ubytování, termín... jen mě zajímá s jak malými dětmi jste jeli a jak jste to zvládli 🙂 Děkuji...
jinak se přiznám, že čemu se fakt s mužem vyhýbáme jsou dovolené v komplexu pro rodiny... je to tam vše přizpůsobené dětem což je super když jsou fakt malé..... ale pak už jsou větší a rozumnější a pobyt v takovém místě z mého pohledu je spíš mínus pro ty rodiče
ale každý si to musí naplánovat jak mu to vyhovuje 😉
my máme radši svobodu a naplánovat si to podle sebe a být víc s dospělými - děti tam jsou taky ale není jich tolik, takže je větší klid a i my máme víc pocit, že jsme na dovolené
@hacenkaaa první let ve 2 měsících se starším.. on rád cestoval, nebyl problém... jen jsem musela mít mraky věcí na převlečení, muž se mi smál ale brzo smích přešel, protože ještě před nástupem do letadla prokakal oblečení a druhé pak při letu poblinkal .... jinak byl ale v pohodě a spokojený...
mně přijde, že horší je uhlídat starší lezoucí dítě nebo dítě, které nedávno začalo chodit... oni se toho pak nemůžou nasytit a lítají a jsou k neuhlídání většinou...
to starší dítě pak už posedí u pohádky, u sváči, v případě nutnosti i u tabletu při dlouhé cestě...
@hacenkaaa my byli poprvé v půl roce v tvorové chaticce v jižních čechách. Předtím na chalupě několik týdnů předem, abychom to vyzkoušeli. V necelých osmi měsících v Tatrách, vše zvládl na jedničku. Jak drahý hotel v Tatrách, tak taborovou chatku, která pamatovala dobu hlubokého míru. Obojí věž kočárku, s nositkem a šátkem.
@hacenkaaa první dovolená se synem v jeho 5 měsících, plně kojený, takže žádná starost o jídlo, to bylo fajn, Františkovy Lázně, apartmán bez jídla, cesta tam asi 3-4 hodiny autem, zvládl bez problému. Výlety denně, i 3-4 výletních cílů denně, asi 2x za týden byl místama protivnější, kojila jsem častěji, jinak dobré, ke konci, když bylo vedro, nejeli jsme nikam, byli v parku na dece.
Hned v jeho 7měs. jsme jeli opět, to už jsme vezli skleničky, měl jedno jídlo denně, jinak kojený, bylo to na 3-4 dny, cesta autem asi 2-3hod., to bylo OK, horší spíš bylo to, že už nechtěl být jen v kočáře na zádech, tak občas na ruce, občas v kočáře na břiše...
Teď jsme na dovolené se dvěma dětmi, dcera necelé 2 roky, je to ďábel, a syn asi 3,5roku, a to je masakr někdy, když začnou řádit spolu. 😀 Delší přejezdy Krtek na tabletu, u večeře a jinde i jídla jsou spíš nezvladatelní, ale máme v záloze ještě knížky a pastelky, zatím jsme je nevytáhli...horší je, když někam jdeme, syn je lenivý, dvojkočár jsme prodali, takže se perou o kočárek, někdy se v něm vezou oba.
Loni jsme byli s dvouměsíční a šestiletou dcerou na Dolní Moravě a parádně jsme si to užili.
@hacenkaaa - tak my jsme byli poprvé se synem až ve 2,5 letech a tady v Čechách.....ale syn odmalička nesnášel změny, nebyl kojený, navíc špatně snáší delší cesty autem....prostě do určitého věku jsme věděli, že by to pro nás nebyla dovolená, ale spíš stres a pořád bychom něco řešili.....naštěstí máme domek se zahradou, takže jsme si léto užili i doma a bez starostí.....i v těch 2,5 letech to tenkrát bylo dost náročné, on je navíc extra nejedlík, hůř snášel nové prostředí a nové lidi.....myslím, že teprve ve 4 letech jsme mohli říct, že jsme si tu dovolenou opravdu všichni užili a v klidu.....ale to má každý jinak, švagrová jezdila už s malinkým mimčem, když mělo hlad, nakojila klidně i na pařezu v lese, dítko celou cestu v autosedačce prospalo....to se pak cestuje líp....
Poprvé jsme letěli na Kos, to byly nejstaršímu synovi 3 roky. Celej let probrečel, neposeděl, tak od té doby jezdíme autem do Chorvatska. První cesta do Chorvatska to bylo klukům 5 let a 2 roky a příští rok to bude 7 let, 4 roky, 10 měsíců. Jezdíme na 14 dní přelom červen-červenec.
2,5 mesice a u prvniho ve 3 mesicich. Se synem autem do CR (bydlime v Nizozemi) a pak v zime v jeho 6ti mesicich jsme byli v Maroku a tam projeli autem zemi a kazdou noc spali nekde jinde. S dcerou jsme leteli poprve ve 2,5 mesicich na Kanarske ostrovy- La Palmu- tu procestovali. Nevyhledavame hotelove komplexy ani zvlastni pozadavky pro deti nemame. Ja uz bych se vrhala klidne do narocnejsiho cestovani, manzel je opatrnejsi a jak rika, uz starne a chce si na dovolene odpocinout a ne tahat batoh a 2 deti. 😀
Ale deti jsou vseobecne flexibilni tvorove a da se toho s nima podnikat spousta. Tomu verime oba. 😉

@hacenkaaa tak záleží jak malé dítě... pokud je dítěti dva měsíce, tak se to víceméně řídí pouze jeho potřebami...
teď je dětem 5 a 7 a už hledáme to co baví nás všechny, abychom se nenudili ani my dospělí - takže třeba kolo, koupání, kino (něco rodinného pro všechny), večeře, výlet lodí, muzeum (zase takové které baví nás všechny, prostě díky věku už to jde)...
jinak hodně záleží na dítěti... např. prohlídka hradu/zámku to s mladší dcerkou tak do 4 let vůbec nešlo - nevydržela potichu, ani když to byla prohlídka pro děti... prostě na to není typ (je hodně sportovní)...
mě a syna tohle ale baví hodně, takže v takových momentech jsme se naučili se rozdělit a já jsem šla se synem (někdy i sama)... muž pak zase třeba jel někam sám na chvilku taky...
teď už to takhle plánujeme dopředu, aby měli vyžití opravdu všichni, protože nám ten "dospělácký čas" poslední rok dva fakt už hodně chybí 😉
já jsem třeba se synem chodila všude odmala (po šestinedělí do šátku a na výstavu apod.) a jeho to moc bavilo... s mladší tohle naprosto nebylo možné...
jako dá se téměř vše jen je třeba důkladně rozmyslet co děti i rodiče zvládnou (jak dalekou cestu, různé přejezdy, prohlídky apod.) - nezáleží to jen na věku, ale hodně i na povaze a taky na zájmech 😉