Smartwings s dítětem. Jaké máte osobní zkušenosti?

nikkigingerbread
14. srp 2023

Ahoj, zítra odlétáme do Řecka se společností Smartwings. Na stránky jsem koukala, ale i tak se chci zeptat na nějaké osobní zkušenosti.

1. Kočárek - můžem s ním k letadlu a tam nám ho vezmou a šoupnou ho do zavazadlového prostoru. Píšou v řádném obalu. Koukala jsem jak vypadají obaly na kočárek a je to prostě jen šusťáková taška 🤷🏼‍♀️ Tzn. když ho u letadla dám do šusťákové tašky na zip, s ušima, tak je to v pohodě? (je to taška na cestovní postýlku, ale sedí jako ulitá i na kočár.

2. Jídlo pro dítě (1 rok) - píšou dětskou výživu do 200ml. Já to mám tak, že mám UM v krabičce, koj. vodu v plastové lahvičce 330ml (mohu dát míň samozřejmě) a pak termosku s horkou koj. vodou. No a plus ještě šťávu pro dceru, též ve 330ml lahvičce, je to jediné co mi vypije. Takže jak to mám teda udělat když pokud to správně chápu můžu mít jen 200ml ale to je sotva dávka koj. vody na porci UM. Ano, let je velmi krátký, hlady ani žízní neumře, což o to, ale mohla by nám všem velmi znepříjemnit let :D Takže jako jak to mám udělat? Ohřejou mi v letadle vodu a mohu vypustit termosku? A co křupky atd, to je v pohodě?

marselina
14. srp 2023

@nikkigingerbread leteli jsme v cervenci. s kocarkem muzete az k letadlu, zeptaji se akorat kolik casti ma skrz oznaceni.
jidlo pro maleho jsem mela kapsicky, piskoty a piti. nikdo to neresil

gruyerre
14. srp 2023

1) kočárek můžeš mít až k ketadlu. Obal je v pohodě. Přepraví ti ho i bez obalu, akorát v tom případě neručí za poškození.
2) pro mimčo by měli dovolit k jídlu i pití cokoliv.

patypresdevaty
14. srp 2023

@nikkigingerbread kočárek jsme vozili bez obalu a bez problému. Jde o to, že ho můžou odrit, jinak o nic...
Vodu nám pro děti pouštěli bez problémů i ve větším množství (pul litru) letos už nechali vodu i nám dospělým.

nikkigingerbread
autor
14. srp 2023

@marselina
@gruyerre
@patypresdevaty

Dekuji vam, zeny🙂

vikinkav
14. srp 2023

Litam s detmi casto - k jidlu jim beru vsechno mozne, minule asi 10 kapsicek, 5 sklenicek, lahvicku s vodou pro nejmladsiho.

malinkata
14. srp 2023

Užijte si to s Neuškou ❤️

nupta
15. srp 2023

Mám zkušenosti jen s malými lahvičkami kojenecké vody od Rajce - brala jsem pro každé dítě - prošly bez problému, jen je dávali do rentgenu každou zvlášť - tedy nezahrnovat do toho sáčku s ostatními tekutinami. I my jsme brali kapsičky, dali je do sáčku (jako tekutiny) a prošli. Dávala jsem jen pozor, aby celkové množství nepřesáhlo povolený litr na osobu. Termosku s vodou bych konzultovala předem na daném letišti, ale k nejmenším dětem jsou asi vstřícní, třeba ji budeš jen ochutnávat.