icon

Zvažujete po dnešních zprávách dovolenou u moře?

lichtakova
19. dub 2016

Ahoj, chystali jsme se s detmi letos k mori, do Italie, ja necestuji moc rada,ale naposledy jim to hodne pomohlo,co se tyce plicnich onemocneni-konecne se "dosmrkali" a i potom byli mene nemocni,navic jeden ma atop.ekzem,takze jsem myslela,ze to bude plus i pro tohle... Ale po precteni dnesnich Novinek a Aktualne vazne uvazuji,zda nekam vyjet...je mi z toho vseho uplne spatne...dekuji.

Strana
z6
hojda
20. dub 2016

@odula Tak třeba v Itálii na dálnici moc odpočívadel není a sjíždět z dánice a opět najíždět bývá někdy taky komplikované. Pohádky jsou dobré, ale aspoň moje děti na to nevydrží koukat celý den. Navíc loni bylo 40 stupňů ve stínu, tak se ti z auta ani vlastně moc nechce. Veškerá turistika na místě taky padla, protože v tom vedru se opravdu nedalo dělat nic jiného než být ve vodě. S dětma je to cestování prostě komplikovanější.

hojda
20. dub 2016

@lenka5731 Tak to je dobrý, že se vám i povedlo najít něco na tu jednu noc, v sezóně je dost obsazeno a majitelé neradi pronajímají na jednu noc. My jsem jeli ve čtvrtek, abychom nejeli s tou hlavní vlnou, tak uprostřed týdne moc velký výběr nebyl, buď obsazeno, nebo drahé☹.

zuzineckah
20. dub 2016

@lti tak osud je jedna věc, ale není potřeba tomu chodit naproti a zvyšovat pravděpodobnost 😉
Jinak, já si moře taky nenechám vzít, a to se při něm nejraději bezostyšně válíme 😀 Naštěstí nám finance umožňují zaletět si na úplně jiná místa, kam ještě tenhle šílený nešvar nedorazil...
Upřímně přiznám, že do Evropy a Afriky bych na dovolenou teď nešla ani zadarmo, loni jsme byli právě 3.den v Turecku, když se střílelo v Tunisu a byl to tak strašně nepříjemný pocit, že mě do velké míry obral o ten duševní klid, který má být s dovolenou spjatý. Byl o to intenzivnější, že jsme tam byli s dětmi.

cell
20. dub 2016

@zuzineckah : prozraď, kam frčíte letos? 😉

hojda
20. dub 2016

Pokud máte tipy na klidnější destinace u moře, tak sem s nima 😀 .

kacca11
20. dub 2016

@hojda Kanarske ostrovy 🙂

zuzineckah
20. dub 2016

@cell letos do porodnice 😀 Ale příští březen už máme naplánovaný Mauricius. S manželem jsme se tam brali, tak máme k tomu místu speciální vztah 🙂 Navíc ten resort je perfektní pro děti. Budu doufat, že nám plány nic nezhatí, kdyby náhodou se něco mlelo, tak to přehodnotíme. Ale věřím, že bude jak zdraví, peníze, tak i pohoda a tudíž možnost jet. Moc bych si to přála.

drzticka81
20. dub 2016

@pandabox tak bylo to treba i o tom, ze jsme nemeli auto a vsude jezdili vlakem 🙂)) a taky o tom, ze jsem mela starsiho tatinka 🙂)))

cell
20. dub 2016

já teda byla na Kanárech mockrát, s ex, který měl nějakou slevu od zaměstnavatele a nijak mě teda nenadchly. Nejlepší snad Tenerife, ale jinak tam nic moc není, nějak jsem nepochopila, co na tom kdo vidí. Teď mám dvě malé děti, takže na nějakou koupačku u moře asi dobrý, ale jednou (tuším na Lanzarotte) mě chyl poměrně blízko u břehu spodní proud, fakt jsem si myslela, že to nedám a to jsem si do té doby myslela, že jsem docela dobrý plavec 😔

@zuzineckah : super! Přeju To to. Mě odrazují ty dlouhé přelety, to nevím, jak by to děti daly

pampeliska1
20. dub 2016

Nečetla jsem všechno, ale já se k moři jet nebojím, resp. nebála bych se (letos se určitě nechystáme). Spíš bych se bála té cesty, protože tam je xkrát větší šance, že se nám něco stane, než to, že se potkám na pláži s teroristy.
Ale pokud by se měl člověk bát, tak to fakt radši zůstat doma a užít si dovolenou v klidu tam, kde se cítí dobře.

lenka5731
20. dub 2016

@hojda normálne přes booking a nebyl to problem

kacca11
20. dub 2016

@cell nemusi oslovit kazdeho, ale za me je to raj na zemi. Byla jsem na Fuerteventura a na Lanzarote a jedno krasnejsi nez druhe. Za me bezkonkurencni oproti jinym evropskym a africkym letoviskum.

cell
20. dub 2016

@kacca11 : no ale v čem je to jiné? jakože hotelové resorty jsou vesměs stejné jako stejné kategorie kolem, oceán studenější, příroda nic moc, povětšinou vyprahliště.
Ale jasně, neberu Ti to, každý máme jiné preference, jen mě to zajímá 🙂

drzticka81
20. dub 2016

@blondynka400 tak ja jako mala vyrustala jeste v obdobi komunismu 🙂)) tak do 9 let a pak jsme kdyztak jazdili na poznavaci vylety, ale spise tady okolni staty....navic muj tatka byl starsi a nema rad vedro!!!! a ja vlastne u more zjistila, ze mi to vedro taky vadi!!! a taky si dovolene z detstvi moc nepamatuju 🙂))) takze skutecne jsem si to more uzila vic s kamaradkami z vysky 🙂))) no a nebojte, taky jsme tam poznavaly okoli!!! a nevalaly se jen na plazi!! ale me to proste nebere - casem a vekem jsem poznala, ze me bavi turistika, hory, anebo poznavaci zajezdy na pass blind - evropske metropole s gastroturistikou 🙂)) ale ja si myslim, ze je detem ve vysledku jedno, jestli stravi dovolenou u more nebo nekde v cechach u jezera 🙂))) a nevidela jsem u deti nejake zavideni, ze ten byl u more a ten o prazdninach v ZOO - deti u more byla mensina 🙂))

hojda
20. dub 2016

@lenka5731 Já to řešila dost pozdě, pořád jsme zvažovali jesli pojedeme na jeden zátah a nebo to rozdělíme. Nakonec to šlo najednou. Cesta tam byla víc v pohodě než zpátky.

michaela___
20. dub 2016

Holky, nechci být za prudiče, ale myslete! Nechápete, že média jen a pouze vyvolávají zbytečnou paniku? To chcete jen ustrašeně sedět doma na zadku a klepat se strachy? O to ISIS jde, vyvolat hrůzu, děs a paniku. 😉 Nehledě na to, že byste tím pádem nesměli jet na dovolenou ani nikde po ČR (viz. kdysi Uherský Brod) nebo kamkoli jinam (Breivik v Norsku ap.). Kdekoli může být člověk, kterému hrkne v bedně a nemusí to být zrovna terorista. 😉

A teď do mě! 🙂

PS: Co se má stát, stane se, každý má svůj osud předem napsaný. 😉 Užívejte si života, svých blízkých atp. 😉

kacca11
20. dub 2016

@cell ja nejezdim na dovolenou kvuli hotelu, ale i tak jsme meli stesti na spickove ubytovani. Ocean je nadherny, i kdyz studenejsi a priroda je pro me neopakovatelne nadherna. Zalezi i na obdobi, kdy jedete, ale kdyz jsme byli treba letos na jare, tak byl cely ostrov zeleny, nadherne lavove scenerie... Ale asi to nema smysl vysvetlovat, kdyz se ti tam nelibilo a zrejme preferujes neco jineho.

odula
20. dub 2016

@hojda no tak to je jasný... není to med, ale dá se 🙂 co se týče tý klidnější destinace tak třeba fakt ta Sardinie. Tam jsem sice nebyla, ale slyšela jsem o ní samý chvály. 🙂 navíc to můžete pěkně rozložit s trajektem. 🙂

ffiinnkkaa
20. dub 2016

Myslíte, že to co se děje ve světe se začalo dít právě teď? Źe se najednou všichni zlbáznili a všude je najednou nebezpečno? Nebo se o tom spíše nemluvilo? Je lepší žít stále ve stachu a nevyjít raději ani ven z baráku, protože by mě mohlo přejet auto (což je třeba ještě větší zabiják než terorista) nebo si užívat života dokud to jde? rozhodnutí je na každém.

Ps. já bych jela..... 😉

zuzineckah
20. dub 2016

@cell jj, ty lety jsou náročnější, ale lítáme s Emirates, kde je ta kultura cestování zase o něčem jiném jak s Ryan Air a pod. Je to 2x cca 6 hodin, ale do té doby by měla začít už létat přímo z Prahy A380, takže se možná dočkáme i přímého letu 🙂 A když ne, tak pořešíme 1 denní stopover v Dubaji, taky je tam hezky...
Jinak taky docela sdílím tvůj názor na Kanáry, i když mám teda zkušenost jen s Gran Canarii, která měla dva extrémy - studený atlantik (červenec) a tmavý písek, takže bez bot to bylo na spálená chodidla :( Nicméně, kamarádka žila 6 let na Fuerteventuře a to co popisovala mě hodně zaujalo, tam bych se třeba ráda podívala. Ale já jsem jinak ten typický plážový lenochod, který má rád full-service, slunce, moře, dobré jídlo, dobré víno a lehátko 😀 To mi stačí. S dětmi to je ale vždycky pestřejší, to se musíme s manželem překonat, ale děláme to rádi 🙂

hojda
20. dub 2016

@odula To už je pro nás autem fakt daleko.

drzticka81
20. dub 2016

@kacca11 tak tedkom i z financnich duvodu zahranici nepripada v uvahu, navic neletam letadlem -mam z toho hruzu (zkusila jsem, ale dekuji, uz nenene a vim, ze je to nejbezpecnejsi druh dopravy -stejne ne 🙂)) ale i tak, proste me to tedkom nelaka, ja chci cestovat tady, uzivat si drobnych vyletu do ZOO, do aquaparku do ruznych zabavnych parku -kde si to deti uziji mnohem vice 🙂)) dle meho nazoru PS- a taky proste uz tu vodu nemusim - jsem cele detstvi zavodne plavala a musim rict, jsem bazenovy typ, ac umim plavat, tak v mori nemam prijemny pocit - mam respekt 🙂)) me uz staci jen sprcha hahaha

drzticka81
20. dub 2016

ale stejne si myslim, ze to letos nekde na plazi buchne ☹((

cell
20. dub 2016

@zuzineckah : já mám děti ještě malé, starší čtyřleťák by delší let už asi dal, ale 1,5 roční akční mrňavka určitě ne, budeme rádi, jestli přežijeme necelé 2 hod letu. Ale na zajímavější destinace se výhledově moc těším, já mám nejraději kombinaci pěkná příroda + stará architektura.
S těmi Kanáry nechci vířit vody, já jen že mi tam prostě nepřišlo nic zajímavýho, ač jsem tam byla asi 6x a za mě už tedy Kanáry never more.
Jinak buď v klidu, děti právě mají pláže a koupačky nejraději, my s mužeme zase rádi šlapeme, ale teď musíme slevit, protože v horku je nic moc nikam nedostaneme

zuzineckah
20. dub 2016

@cell pokud to vyjde, poletíme s 8 měsíčním miminem. Já mám zkušenost, že čím menší dítě, tím lépe vše snáší. Ale 3 letý syn taky dobře zvládá cestování, puberťanda též. Tak snad nic nepřekvapí a když jo, nějak se s tím poperem.
Jinak vřele doporučuji Toskánsko, spíš je to tedy pro dvojici, než rodinu, ale i s dětmi se tam dá podniknout hromada věcí. Je to ideální pro aktivní dovolenou v překrásném prostředí, nejlépe přímo v usedlostech u vinic 😉

cell
20. dub 2016

@zuzineckah : věřím, plánujeme. Musím přece uplatnit svoje plány na MD - studium Fj. Už jsem u 5. lekce 😀

zuzineckah
20. dub 2016

@cell dcera s manželem taky šprtají fráninu 😀 Jedou online jazykovku, to je jinak skvělá vychytávka 🙂

soyevita
20. dub 2016

@cell Je tam spousta zajímavých věcí,krásné malé pláže a na severu krásná místa plná zeleně.Nádherné vyhlídky na oceán.Ale to musí člověk znát.Většinou se turisté na tyto místa ani nepodívají.
Jinak pláže čisté,velké vlny a studená voda🙂

suzief
20. dub 2016

Ne, jen Tuzemsko, neláká mě to v Evropě, jsem sice těhotná ale když už moře, tak někam hoooodně daleko. Jinka musím teda dočíst, co se děje, Dneska jsem to nestíhala.

babanci
20. dub 2016

Právě jsme se vrátili z Egypta. Potápěli jsme se v Marsa Alam,nádhera...jako vždycky. K moři budeme jezdit, čekat na uklidnění politické situace nejde,to dřív umřeme.

Strana
z6