icon

Zvažujete po dnešních zprávách dovolenou u moře?

lichtakova
19. dub 2016

Ahoj, chystali jsme se s detmi letos k mori, do Italie, ja necestuji moc rada,ale naposledy jim to hodne pomohlo,co se tyce plicnich onemocneni-konecne se "dosmrkali" a i potom byli mene nemocni,navic jeden ma atop.ekzem,takze jsem myslela,ze to bude plus i pro tohle... Ale po precteni dnesnich Novinek a Aktualne vazne uvazuji,zda nekam vyjet...je mi z toho vseho uplne spatne...dekuji.

Strana
z6
arielka222
20. dub 2016

My letíme za měsíc na Madeiru a v červenci poznávací Itálie, Slovinsko a Chorvatsko. Nebala bych se 🙂...nesmí si to člověk připouštět stát se muže cokoliv kdekoliv..

pandabox
20. dub 2016

@merope moc se omlouvám, ale absolutne nesouhlasim..a to bydlíme v koline nad Rýnem..letošním strasaku..akorát tady širší strach.

pandabox
20. dub 2016

@pandabox pardon..už to čtu poradne🙂)

ano je to tak..lidi silu jak je to tu nebezpečných ale nic se tu nedeje🙂) ja se akorát bojům extremistů z východního Německa..

lenka5731
20. dub 2016

@pandabox co znamena ta poslední věta?

lenka5731
20. dub 2016

V příspěvku z 9:42

pandabox
20. dub 2016

@lenka5731 akorát tady šíří strach ( pardon mam to na mobilu)

odula
20. dub 2016

@merope k těm "žebrákům správné barvy pleti". Vůbec to nemuseli být urpchlíci. Ještě před uprchlickou vlnou se do severnějších částí evropy začalli přesouvat cikánské žebrající kočovné klany. Když jsem přišla do Švédska před sedmi lety, nebyl tu ani jeden. Je to cca 4 roky zpátky co se začali objevovat a teď jsou na každém rohu.

drzticka81
20. dub 2016

@pandabox protoze jsme nemeli takove penize (oba dva rodice ucitele) - i na dovcu po cesku jsme jezdili co dva roky....evropu jsem si procestovala, az jsem si zacala sama vydelavat a myslim, ze jsem stihla dost 🙂)) i si vyzkouset zit v londyne -dekuji, chci zit tady 🙂)) no a jelikoz ja jsem take ucitelka a partner ma stejny plat jako ja -tak nebudeme jezdit k mori (me to stejne nebavi jen lezet -nuda), ale budeme jezdit po CR nebo na chatu 🙂)) k zivotu to proste nepotrebuji 🙂)) me spise bavi turistika, takze bych radsi preferovala vylety do hor 🙂)))

mr_falko
20. dub 2016

na zpravy nekoukam uz nekolik let, obcas neco prectu, ale vcera jsem nic nestihala....urcite pojedeme, v klidku autem do Chorvatska...litat nebudu, to si v tehotenstvi nelajsknu 😎

pandabox
20. dub 2016

@drzticka81 naší taky neměli peníze
.jezdili jsme pod stan..na vic nebylo..o penězích to není..🙂)

vendulka
20. dub 2016

jezdíme každý rok k moři, tuto zprávu jsem včera četla,ale neodradí mě to od toho,abych někam jela, jednak už máme vše zaplacené a druhak člověku se může cokoliv stát i doma před barákem...nenechám si kazit dovolenou a nebudu někde zalezlá v písku kvůli tomu co se teď děje ve světě.Buď a nebo...
Jedeme do Itálie

denousek
20. dub 2016

@lichtakova jet sevrena a se strachem na dovcu je o nicem,jedte nekam tady v cr aspon si to uzijete beze strachu,a nebo nejake termaly na slovensku

blondynka400
20. dub 2016

@pandabox taky si myslím, že to není o pěnezích. My jsme třeba jezdívali do levnějších apartmánů, mimo sézonu to pak nevyjde dráž, než dovolená v čr.
@drzticka81 v zahraničí a u moře se nemusí jenom ležet .-) Já třeba chápu, že tebe to v zahraničí nebaví, ale tvoje děti to můžou pak vidět jinak... A už teď u mé starší dcery (6 let) a jejich kamarádů vidím, jak jim je to některým líto, že nebyli lyžovat, že nebyli zatím ještě u moře a pod. I za mne si to také pamatuji, jak to některým spolužákům vadilo a v dnešní době je to ještě horší... A to neberu zdravotní hledisko, kde si myslím, že má moře hodně velký a pozitivní vliv. Ale jinak je to každého věc, co chce a nechce dělat 🙂 Jen si prostě myslím, že ideální je kombinovat všechno dohromady.

pandabox
20. dub 2016

@blondynka400 presne tak, takova korsika napriklad..da se udelat pekny vyslap v horach a pak se na par dni vyvalit po narocne ture na plazi a docist knihu a jet dom..idealni dovolena..

hojda
20. dub 2016

@pandabox Ono je to taky trošku limotovéné dobou cesty, protože to cestování s dětma je fakt náročný, takže do těch vzdálenějších mist se ti pak autem nechce. 😒

pandabox
20. dub 2016

@hojda to je taky o pristupu..ja uz jako dite vsude jezdila s nasima..a to pekny dalky..da se to rozlozit..

budilinka
20. dub 2016

@lti Vime, že utoky se deji v mistech koncentrace největšího poctu lidi... takže pred domem opravdu ne...

nektarine
20. dub 2016

Nevidím až tak v uprchlících jako takových. Ale vidím hrozbu v jejich vyznání, v jejich pohledu na svět, v jejich prioritách atd..... a s celou "uprchlickou krizí" je tomu evropa blíž, ať chceme nebo ne.

Včerejší zprávy jsem taky neviděla, ale obavy z dovolené u moře přece jenom mám. Nakolik jsou oprávněné???

puresin
20. dub 2016

@lichtakova My se chystame v cervenci na Sardinii. Nebojime se. Kamaradka dlouho zije v Italii v primorskem mestecku a taky se neboji. A na dovcu jedou taky na Sardinii. Ony zpravy u nas a realita tam jsou bohuzel casto dost odlisne.

lti
20. dub 2016

@budilinka ani, kdyz bydlite v centru Prahy?
Bylo to brano obrazne.
Nechapu, ze clovek je predpodelany, co by se mohlo stat...vsude se muze neco stat. I na vsi tedy, jak myslite.

hojda
20. dub 2016

@pandabox A máš vlastní zkušennost s cestováním s dětmi na delší cesty? Někdy je to fakt masakr. Když nám třeba loni dcera jen co jsme nasedli do auta na zpáteční cestu, začala vykřikovat, že to nevydrží, tak to se ti pak zatmí před očima, když víš, že tě čeká x hodin cesty a spoléhat na to, že to děti prospí člověk taky nemůže. Syn 6 let vstával ráno ve 4 hodiny a usnul 3 km před cílem cesty, jinak 12 hodin cesty byl vzhůru. Rozložit jako myslíš někde po cestě přespat? Tuhle variantu jsme taky zkoušeli, ale ubytování na jednu noc je většihou opravdu hodně drahé a pro 4 osoby se pak cesta hodně prodraží. Většina rodin s dětma řeší ten stejný problém, aby nebyla daleká cesta a aby to nebylo moc drahé, proto je u nejbližšího moře, tak natřískáno☹.

hojda
20. dub 2016

@lti Tak s tím nesouhlasím, máš oblasti, kde je to riziko vyšší a kde je nižší a v ČR je momentálně naštěstí ta míra rizika teroristického útoku nižší, i když není vyloučena a myslím, že je naprosto normální, že člověk nad něčím takovým přemýšlí, než se někam vydá a navíc s dětma.

kacca11
20. dub 2016

@drzticka81 chapu, ze tebe zahranici bavit nemusi, ale nechapu tu myslenku, ze nejezdite k mori protoze vas nebavi se tam valet. My jezdime k mori casto a nikdy se tam nevalime, naopak jsem rada, kdyz nam vyjde jeden den odpocinku. Jinak jezdime a poznavame. Myslim, ze predavat detem tu myslenku, ze u more je vlastne nuda, neni moc dobre. Je to predsudek jako kazdy jiny.

lenka5731
20. dub 2016

@hojda tak my trasu cca 1500 km jezdime s dvema prespanimi a ani tak se neda rict, ze by ta cesta byla dobra a pohodova. O tom, ze bychom sli na velkou turu do hor a pak jsem si u more docetla knizku opravdu nemuze byt ani rec 😝 😅 Asi spatna organizace 😀 😀 Jedno prespani nas vetsinou stoji do 50 EUR, nekdy i polovinu, a to mi neprijde takova hruza. Nekdy teda i 65 eur, ale to bylo spis vyjimecne.

odula
20. dub 2016

@hojda dobrý jsou obrazovečky do auta... ;) a rozložit - dá se zastavit, klidně i někde mimo dálnici, děti nechat vyblbnout půl hodiny a jet dál. A jo, mám osobní zkušenost. ;)

kacca11
20. dub 2016

@drzticka81jinak z vlastni zkusenosti, na turistiku jsou nadherne Kanarske ostrovy. Je v nich vsechno, more, hory, uzasna krajina... Tam se malokdo jezdi valet k hotelovemu bazenu.

cell
20. dub 2016

@lichtakova : je to fakt o nerva. Taky jsme zvažovali co a jak, děti k moři chtějí - jako relativně bezpečnější země jsme vybrali Chorvatsko a Bulharsko, takže jedeme tam. Ale děsí mě, co a jak musí člověk zvažovat, než by nyní někam vyjel, nebezpečno je nejspíš všude. Úplně Tvoje pocity chápu, cvok nejsi 😔

zuzineckah
20. dub 2016

@lti chápu, kam míříš, ale nechápu, jaký význam má zavírat oči před realitou a ta je dnes taková, že riziko teroristického útoku je mnohonásobně vyšší v metropolích, potažmo aktuálně ve vyhledávaných turistických oblastech. Tak to prostě je. Proto se určitě nepůjdu procházet po Káhiře, ale radši si zajedu do toskánských vinic.
Šířit paniku způsobem, že nevytáhneme paty nikam a k moři se už radši nikdy podíváme, to je naprostá blbost. Ale razit opačný názor s argumentem, že se to může stát kdekoliv, je ještě větší blbost.

sennorita
20. dub 2016

Ahojte holky, tak mám pocit, že kam my plánujeme dovolenou, tam zrovna hrozí útoky IS. Loni, kdy jsme jeli do Egypta, byl měsíc předtím ten masakr v Tunisu a taky v novinách psali, že příští zemí bude Egypt, na dovolenou jsem odletěla s obavami. Letos, kdy jsem řekla, že do žádného Egypta ani do Tunisu letos nepojedeme a zvolíme evropskou destinaci, tak ejhle, na řadě mají být letoviska u Středozemního moře. Máme rezervováno v Bibione apartmán s bazénem, tak mám takový pocit, že budeme nejvíce času u bazénu a místo večerních dlouhých procházkách po promenádě raději grilovat u apartmánu a být mimo masu lidí.

lti
20. dub 2016

Nemusi to byt teroristicky utok, ale muze te prejet auto, nejaky blazen zastrelit nebo pobodat, ci se muze stat nehoda. Vsude ciha nebezpeci. Ale proc sedet doma na zadku a nevytahnout paty.
Samozrejme, ze nepojedu do Egypta a jinych arabskych zemi, ale take si neodpustim more.
Co se ma stat, to se stane, at je clovek kdekoliv. Je to predurcene...

Strana
z6