Zvažujete po dnešních zprávách dovolenou u moře?
Ahoj, chystali jsme se s detmi letos k mori, do Italie, ja necestuji moc rada,ale naposledy jim to hodne pomohlo,co se tyce plicnich onemocneni-konecne se "dosmrkali" a i potom byli mene nemocni,navic jeden ma atop.ekzem,takze jsem myslela,ze to bude plus i pro tohle... Ale po precteni dnesnich Novinek a Aktualne vazne uvazuji,zda nekam vyjet...je mi z toho vseho uplne spatne...dekuji.
Jezdíme všude,Kapverdské ostrovy jsou taky fajn. Rádi cestujeme a budeme dál.
No abych byla upřímná, nechci šířit paniku o ničem nevím, jen poslední dva roky mám fakt blbej pocit a jako šetříme si a taky vážně zvažuji, že si nachystám nějaká evakuační nebo nevím jak to napsat zavazadla a pojedem pryč do ciziny. Situace ve světě je jaká je - nic moc, ale v tomhle mě spíš začal hlodat po přečtění jedné autobiografie, tolik mě to zasáhlo, že to nemůžu jen tak přejít a dělat, že tady se nemůže nikdy nic stát.
Ach jo, já se obávám, že to jsou spíš poplašné zprávy za účelem vyvolání paniky. Na to jsme my v Česku experti a ještě větší na uvěření zpráv na Nově a Novinky.cz. Neříkám, že je všude bezpečno, ale zůstat sedět na zadku je taky nesmysl. Prostě bych si jen vybrala menší letovisko nebo méně známou destinaci. Osobně to neřeším, protože jezdíme do Alp, takže jaká je situace v Řecku apod. na plážích, netuším. Před Vánoci jsem letěla s velkou skupinkou studentů do Londýna - byla jsem ráda, když jsme v pořádku dorazili domů, ale rušit mě to rozhodně nenapadlo. Stejné útoky můžou přijít i v Praze či kdekoliv jinde, to si člověk nevybere...
jestli chcete alpy holky tak doporučuji rezervaci hnedka. nával tam je ze strany holandanu neuvěřitelný
@challidona My jezdíme do kempu a ten i v Cortině jsme měli bez problémů až na místě ;)
@suzief Bez jakékoliv ironie by mě zajímalo, kde by ses nechala evakuovat? ĆR je pořád 10 nejbezečnější země světa. Když pominu Islamský stát, tak rusko je neustále proti Nato, čína proti USA, severní korea pořád vymýšlí bomby na jižní koreu a usa...prostě pokud někomu šibne v hlavně máme za 5 minut konec a myslím, že je jedno kde budeš...každopádně já ten divný pocit taky kdysi měla..protože jsem taky viděla nějaký dokument...a četla si něco v historii atd atd...ale nic se nedělo a neděje...a do té doby než se něco stane (což ani nemusí) mě může klidně přejet auto nebo podřezat nějaký blázen od vedle.....
tak já jedu letos s dcerkou v červenci do Maďarska k Balatonu,v srpnu do termálů na Slovensko a v září bychom chtěli letecky na nějaký řecký ostrov na last.Tak uvidím dle situace.Loni jsme byli v září na Chiosu a super.A tady každý vyšiloval s uprchlíkama.Ano,viděli jsme je,potkali,ale proč se jich bát.
Jinak po ČR cestujeme přes rok,každý měsíc někam aspoň jednou na třídenku.
@g_m loni jo...
@ffiinnkkaa ideálně do Kanady nebo do severských zemí, možná australie
@suzief Z Kanady se mi teď vrátíl kamarád zpět do ČR 🙂 Tak hodně štěstí..... 😉
ja si taky nemyslim, ze zrovna tyto zeme jsou bezpecne 🙂))) v Kanade -to je multikulti svet jak svina! zajimaly by me ty severske zeme -to myslite Svedsko? Finsko? Norsko? a australie uz si do zeme taky nikoho jen tak nepousti si myslim!!!
@ffiinnkkaa
@drzticka81 naštěstí je mi jedno vás názor, s tím vaším to taky asi není úplná hitparáda, sedět a čekat, nedělám si iluze. Ale zakladatelka řešila dovolenou, tak bych se v tom už nerypala.
@drzticka81 no co proti švédsku? Od Stockholmu po Kiruna by to mohlo bejt v poho. Tam je lesů a vodních zdrojů.... :-P
@suzief nechápu proč se rozčiluješ...já se tě normálně zeptala kde myslíš...a pak že se mí z Kanady vrací kamarád...nic víc nic mín
přečtěte si toto a trochu se zamyslelte
http://technet.idnes.cz/riziko-terorismus-bruse...
@drzticka81 já taky vyrůstala ještě v období komunismu a i v této době se jezdilo k moži, jenom jinam.
Tak to asi žijete v nějakém zvláštním českém kraji, protože tady se o tom běžně děti baví a zavidí si, stejně tak jak to kdysi bylo za mne. A rozhodně si jsem jistá, že dětem to není jedno, kde tráví dovolenou.... (ale třeba jestli má hotel dvě nebo pět hvězd to jim do jistého věku jedno je .-) )
Každopádně mně je to jedno, je to každého věc, jen im to prostě přijde zvláštní tvrdit, že čechy stačí, stejně tak to tvrzení, že nesnáším vedro nejezdím k moři, mezi těmito dvěma pojmy přímá úměra rozhodně není.
@blondynka400 tak my jsme proste k mori nejezdili a nevadilo mi to, i tak mam na detstvi krasne vzpominky.....me Cechy v tuto chvili staci, jak rikam -v obdobi studia vysoke skoly, kdy jsem si na cestovani do zahranici vydelavala cele prazdniny, i potom v obdobi prace, kdy jsem nemela deti (coz byla dlouha chvile) - jsem procestovala docela dost, dokonce jsem si uskutecnila sen a cast roku jsem zila a vydelavala v londyne, cestovala jsem s kamaradkami i s nasim peveckym sborem (mela jsem moznost tyto pobyty zit v rodinach 🙂))) akorat me to casem prestalo tak uspokojovat, co je na tom spatneho? proste me uz more nelaka a nevidim v tom prioritu, my jako rodina budeme jezdit po CR, SR max Madarsku (ale to jsem mela v planu jeste pred touto situaci) a k tomu jsem dospela i potom, ze mi to vedro nedela dobre -minuly rok jsem trpela i v CR! jinak ziji v Moravskoslezskem kraji a ucim na nizsim stupni a skutecne deti, ktere travily prazdniny u more, byla mensina....nekteri byli skutecne za cele pradniny jen v ZOO a nikdo jiny se tomu nesmal -proc taky? myslim, ze jim by stacilo prozit prazdniny jako cela rodina (uz v 1. tride byla poloviny deti z rozvedenych rodin 🙂))
ja si teda vubec ze ZS nepamatuji, ze by nekdo jezdil k mori (snad jedna kamoska 🙂)) ale ze by to ostatni brali jako neco, co zavidet? to je trochu smutne ne? ja travila prazdniny s rodici a brachou byli jsme u prababicky na venkove, na dovce v cechach, na soustredeni s plavanim, jinak jsem chodila na koupak,a vecer na treninky 🙂)) proste pohoda -ja mela naplnene detstvi kamaradkami, litanim po venku, a konicky - coz mi umoznili mi rodice 🙂)) a more jsem nepotrebovala .-)))
@drzticka81 Za Finsko bych dala ruku do ohně. Jezdíme hodně do severských zemí, víc na sever od hlavních měst a bezpečné to je. Spousta přírodních krás, vody, čisto a bezpečí. USA je také bezpečné, ale letos jsme tolik nenašetřili, tak příští rok snad.
@suzief ja to nemyslela zle, jen jsem uvazovala o bezpecne zemi (a to uz davno) -a taky jsem zvazovala Kanadu, Australii (ty severske teda ne 🙂)), ale neprisly mi nejak zvlast bezpecne....me napadlo Gronsko nebo nejake mensi ostrovy???
@puutalo ja jsem to pochopila tak, ze pani je pripravena se prestehovat do nektere z techto zemi (ne na dovcu)......tak jsem si rikala, ze ty severske zeme jsou blizko.....
@drzticka81 tahle diskuze je ztráta času, protože tu hlavní podstatu problému stále nechápeš 😉
Pro mne je to stejné, jako kdyby jsi napsala nesnáším lyžování, tak děti lyžovat nebudou, ono jim to chybět nebude a doučit se to klidně můžou, až budou dospělé. Člověk by měl dětem otevírat možnosti a dávat jim právo volby a ne jim vnucovat svoje představy a předsudky 😉 Hezký večer
@drzticka81 otázka je v jakem případě. Pokud by se jednalo o nějaký ozbrojený konflikt tak by to chtělo prostudovat taktické plány potencionalniho agresora... 😝 jestli neni lepší zbalit evakuacni zavazadlo, koupit si někde chajdu v horach, na Šumavě v lese u potůčku, nabrousit klacek na lov kancu a naucit se pěstovat obilí a brambory 😉
@renap 😉 😉 😉 presne tak.
Ja sice chapu, ze jsou zde nektere z vas vydesene, ale ta sance, ze se neco stane prave vam je tak minimalni, ze je opravdu nesmysl se tomu poddavat... To chcete zit ve strachu do konce zivota?
V dobe vybuchu v bruselskem metru jsem prochazela na ulici asi 300m od te stanice metra. Porad DOST daleko. Vsechno je relativni. Tak tyden po utocich byli lide vydeseni, ale pomalu se vsechno vratilo do starych koleji a zivot jde dal. Samozrejme. Musi....
Cestovat neprestanu. Sice letos s detmi neletime na dovolenou do Turecka, ale napriklad pristi tyden letime s manzelem do Maroka.
Cestovani otevira oci a dusi.

Určitě ne. Mám tři malé děti a chci tu být s nimi a pro ně. I lidé okolo mě ruší dovolené u moře ale ne tedy na popud včerejších zpráv ale vůbec co se děje ve světě všeobecně.