icon

Jak řešit příspěvek na bydlení a falešnou smlouvu?

18. lis 2024

Holky, prosím nechci moralizovat, jen poradit.

Jsem se synem sama, brala jsem RP a nyní jsem šla na úřad práce, jenomže jim dorazila smlouva z práce na DPP, kterou jsem neuvedla. Moje sestra potřebovala do práce a nechala si smlouvu napsat na mě (vubec mi nedošlo, ze by to vadilo) říkali ji, ze to hlásit nebudou. No peníze si samozřejmě nechala posílat na můj účet, nyní kdyz jsem šla pro podporu, tam je smlouva, paní jsem narovinu řekla, ze jsem nepracovala, ze ta smlouva byla jen psaná na mě (došlo ji, ze zaměstnávají na černo a ze chtějí nejspíš sestře uškodit, proto poslali tu smlouvu) jenomže akorát uškodili mně. Sestra s nimi nevyšla, udělalo se nějaký zle, tak asi proto.
Skoncila tam v srpnu, ale ja pobírám celou dobu příspěvek na bydlení, přídavek na dítě. No nyní to nejspíš poputuje na sociálku a ja tim pádem to budu leda tak všechno za tu dobu co tam pracovala vrátit (rok) je nějaká možnost se bránit?
Jsem z toho úplně zoufalá, myslim si, ze i kdyz mi daji splátkový kalendář, nemam šanci vyjít. Ja vubec nevim co delat. Znáte někdo podobný případ a co dělat? Děkuji

Strana
z2
janule0123
18. lis 2024

Ale stejně .. jenom na zamestnavatele tu vinu nepresunes - jedete v tom všichni tři

janule0123
18. lis 2024

@jelenice_zavodnice ještě bych pochopila ze s tím chtěli takhle nějak vykyvat… ale nepochopím, ze chci Zadat o nějaký dávky a neuvažuju s tím, ze mám oficiálně prijem … a obhajovat se vlastně přiznáním účasti na podvodu 😕ale když sleduju jak to obecně funguje, tak je me smutno… je to spis o tom jak to všechno ohnout aby z toho slo vytáhnout co nejvíc 😔

j.a.n.i
18. lis 2024

No, bude muset.... Nebude, neoprávněné davky jsi cerpala zy, takze vracet je budes taky ty. A když ti nic neda, tak nemas jak to z ni dostat.

autor
18. lis 2024

@janule0123 Nikdy jsem nebyla jako negramot na sociálních dávkách nebo UP, vždy jsem pracovala a to dokonce i s dítětem, jenomže pak přišla blbá situace a fakt to jinak nešlo a vůbec mi nedošlo, že jsem to blbec takto udělala. Proste je součást rodiny a nechtěla jsem ji nechat na holičkách a pomoct ji, ted si sama za svoji blbost ponesu následky.

autor
18. lis 2024

@j.a.n.i No právě, doufam, ze si to zaplatí nebo mi tedy pomůže, jinak nevim opravdu.

autor
18. lis 2024

@janule0123 Jj, paní mi řekla, az mi prijde výzva ze sociálky tak at doložím ty příjmy co brala (co mi chodily na účet) a pak vrátím co jsem za tu dobu brala ve splátkovým kalendáři. Tak teď jen čekat na ten dopis.

j.a.n.i
18. lis 2024

No, já spíš nejak nechapu, v cem ji to pomohlo 🤔 proc nemohla mit dpp na svoje jmeno.

j.a.n.i
18. lis 2024

Jo a jen tak mimochodem, ne, kazdej fakt nepodvadi, na to nemusi byt svazej, to je totiz normalni chovani a ne omlouvat svoje podvody tim, ze to delaji i ostatní.

autor
18. lis 2024

@j.a.n.i Já jsem nepsala, že podvádí všichni na světě, jen to co mi řekla ta úřednice, že to řeší opravdu denně a dělají to prý i úplně normální lidi, protože berou prý třeba příspěvek, který jim nestačí a proto dělají takto bokem, aby měli na jídlo. Zrovna prý to měla paní co měla 3 děti a byla na ně sama, nikoho neobhajuji, jen ze jsem nebyla jediná.

autor
Autor odpověď smazal
somalicats
18. lis 2024

@j.a.n.i Buď je v exekuci, nebo udělali dvě DPP pod 10tis. Jiný důvod mě nenapadá.

j.a.n.i
18. lis 2024

@somalicats Exekuce taky nevadi, nebo minimálně do června nevadila, neb se to fakt nikam nehlásilo. Leda ty 2 dpp.

samik2008
19. lis 2024

Radu nemám, ale pro tebe je to ponaučení pro příště. Možná je to sobecké, ale měla bys myslet hlavně na sebe a své dítě.

llluckaaa
19. lis 2024

Má rada: pouč se z toho, prestan lhát, házet vinu na ostatní, přestaň tu vykládat, jak je normální podvadet - není!!! Postav se k tomu celem, peníze vrat, a doufej, ze ti teď pomuze segra, a ber to jakou drahou životní zkušenost. Takové pseudopomoci mohou být i mnohem vetsi pruser, než teď mas.
Paní socce i pracaku jsou jiste zvyklé slychat plno příběhu, a pochybuju, ze ti věří. Proste postupuje podle černého na bílém.

jijulka
19. lis 2024

@j.a.n.i přesně to zajímá mě, v čem má pomoct, že je pracovní smlouva na její jméno?

jiss
19. lis 2024

@j.a.n.i ano, je to kvůli té hranici 10 tisíc. U určitých profesí třeba většinu roku vyděláš plácnu 8 tisíc měsíčně, ale jeden měsíc 15 tisíc, a už musíš platit. Samozřejmě, někdo jede na 10+10 celý rok. Prostě vždycky se snažit, aby státu za nehty zůstalo co nejmíň. Podotýkám, že se v mojí oblasti jedná o vysokoškolsky vzdělané lidi.

j.a.n.i
19. lis 2024

@jiss No, tak pro prvni pripad lze mit DPP a DPC, kde mas 10000 a bez koruny 4000, takže prvni pripad to celkem v pohodě řeší. No a druhy pripad je proste podvod a neni duvod tyhle parazity podporovat. Vysokoskolsky vzdělané obzvlášť.

jiss
19. lis 2024

@j.a.n.i ani nevím, proč se tam to DPČ nikdy nedávalo. No naštěstí už tam delší dobu nepracuju a nemusím tolerovat tady ty fixlíčky 🙂

kokoska29
19. lis 2024

Promiň ale dobře ti tak. Podvádět se nevyplácí. Je paradax že ti nevadí brát peníze od lidí kteří poctivě pracují a tímpádem ti dotují dávky ale nevadí ti že tvoje sestra sama pracuje na černo aby nemusela sama peníze odvádět. Kdyby to udělal každý tak na ty tvoje dávky peníze nejsou, holt z cizího krev neteče co 🙈

Jsi poučena, peníze vrať, vyřídit si to se sestrou a začněte dodržovat pravidla 🤷

Strana
z2