OČR. Jde čerpat, pak na den do práce a znovu čerpat?

elilien
5. kvě 2020

Zdravím,mám záludnou otázku.
Po mateřské jsem nastoupila do nové práce a hned po 16 dnech si syn zlomil nohu. Má dosahu až nahoru na 6 týdnů+ nějaký čas na rehabilitaci.
Zatím jsem řešila Očr z důvodů uzavření školky (přišlo mi to jednodušší) Teď školku ale otvírají. Vzhledem k tomu že s ním potřebuji být ještě cca 4 týdny doma jak řešit. Klasické OČR je jen na 16 dní. Můžu řešit tak, že půjdu na den do práce a pak si vezmu OCR znova? Na dlouhodobé OČR nemám nárok,pokud jsem neopracovala 90 dní v kuse v novém zaměstnání?

blondynka400
5. kvě 2020

@elilien ty jsi samoživitelka? Jinak ukončíš OČR na školku, pak si můžeš vzít OČR na syna na zlomenou nohu (počet dní dle toho, zda jsi nebo nejsi samoživitelka) a poté "neplacené volno", tedy můžeš být na očr, ale zadarmo. Jiná možnost není. Další očr by muselo být na jinou diagnozu.
Jen nevím, jak moc se to bude líbit zaměstnavateli. Ale možná se mu to v tuto chvíli bude líbí

elilien
autor
5. kvě 2020

Tak to budu doufat, že se vše bude hojit dobře a bude to opravdu jen na ty 4 týdny. Ono být doma třeba měsíc zadarmo je nic moc pro samoživitelku. To nechápu jak to ženský dělají, když se opravdu stane velký úraz.

blondynka400
5. kvě 2020

@elilien ono je jedno jestli jsi samoživitelka nebo ne. Tyhle věci jsou vždy nepříjemné... Ač je pravda, že u samoživitelky je to vždy o něco horší.....

elilien
autor
5. kvě 2020

@blondynka400 máš samozřejmě pravdu, vždy je to nepříjemné.

j.a.n.i
6. kvě 2020

@elilien No, ja mam treba urazove pojisteni jak na sebe, tak na deti, takze velky uraz se hradi z nej.
Plus tedy pokud to nemel operovane a nelezet s tim v nemocnici alespoň tyden, tak na dlouhodobe osetrovani stejne narok neni.

martt
6. kvě 2020

@elilien Jak píše j.a.n.i máme také urazovku a k tomu ještě připojištění na OČR od 10 dne, kdyby bylo potřeba být právě s dětmi dele doma z důvodu nemoci nebo úrazu

elilien
autor
17. kvě 2020

@martt prosím kdo pojisti OCR od 10. dne? Zatím jsem nenašla

j.a.n.i
17. kvě 2020

@elilien to nevim, mam az od 29 dne

martt
17. kvě 2020

@elilien máme smlouvu od české pojišťovny (ted uz Generali Česká pojišťovna)

martt
17. kvě 2020

@elilien ještě doplním, že máme pojistku od R. 2015 a dělali nám ji přímo na pobočce. A na je to úrazové pojištění se spořením myslím, že tam máme do 18 let a myslím, že se to jmenuje Můj život. Tak ze je možné, že teď už mají jiné pojistky.

zutinka
19. kvě 2020

Zdravím,dítko se do školy těší,ale mám problém.Kdyz mám denní tak není družina rano a nemohu ho tam dát.Mam nárok na ošetrovne?

elilien
autor
19. kvě 2020

@zutinka ano, máte

martt
19. kvě 2020

@zutinka Pokud Máte organizační důvody, tak by jste nárok mít měla. A pak do toho nového výkazu, který by měl být, tak by se měl udávat proč ditko nejde.