Penzijní pojištění. Která společnost?

marketkaticha
30. led 2020

Zdravím všechny,
chtěla bych se vás zeptat, které penzijní spoření od jaké společnosti myslíte, že je asi nejlepší?
Děkuji 🙂

karla2015
30. led 2020

Ja mam Allianz...uz si nepamatuju ty podminky, na rodicaku jsem si snizovala mesicni castku, takze jsem bez prispevku, ale jak nastoupim do prace, tak to budu zase zvedat.

kaja2016
30. led 2020

Ja mam jeste ty stary podminky. Ale zajimaly by me nazory - manzel zadne nema. Rada bych zridila. Fin.poradkyne me pred 3mi lety rikala, ze s temi novymi podminkami je lepsi stavebko. Ale pak slo i stavebko dolu, tak nevim....

lenoulinkaa
31. led 2020

Penzijní je snad skoro jedno, která spolecnost. Na penzijku se za 1000,- měsíčně dostane 230,- a pokud firma přispívá, tak je to bezva. Ale je to spoření na dlouho oproti stavebku, které se může za 5 let vybrat. Penzijní jet na příspěvky zaměstnavatele a po letech točit, protože statni příspěvek je zanedbatelný.

marketkaticha
autor
31. led 2020

@lenoulinkaa Já právě dostávám příspěvky od zaměstnavatele.. Já teď penzijko mám, ale budu ho rušit, protože chci z těch peněz něco mít :D Samozřejmě přijdu o státní příspěvky, ale jak píšete to taková katastrofa není...a do důchodu ještě sakra daleko!!! Ale nevím jestli právě si zřídit u stejné společnosti (česká pojišťovna) nebo přejít jinam...

lenoulinkaa
31. led 2020

@marketkaticha kdybys to chtěla točit po pár letech, tak je to asi jedno. Výnosy tam jsou mizerný.. to zlaty zamestnavatel 🙂

brunetka11
31. led 2020

@marketkaticha NN (bývalé ING), i v době krize slušné výnosy.

@marketkaticha Co se týče rušení penzijka. Zvažovala jsem to během mateřské a jsem ráda, že jsem jej v té době jen přerušila.
Protože to jsou prostě peníze, na které člověk běžně nesáhne. A nikdy nevíš, kdy se co podělá a je fajn mít podobně vyšší částku odkloněnu.

marketkaticha
autor
31. led 2020

@brunetka11 a ono to jde jen přerušit, vybrat peníze a pak pokračovat dál??? Já právě chci ty penízky na koupi bytu jak potřebujete vlastní prostředky, bych nenašetřila nikdy sama z výplaty...

brunetka11
31. led 2020

@marketkaticha To netuším, peníze jsem nevybírala. Pouze po dobu rodičáku na základě podpisu na pobočce přerušila placení.

marketkaticha
autor
31. led 2020

@brunetka11 jo takhle, aha 🙂

nina004
2. únor 2020

@marketkaticha Prerušiť a vybrať peniaze sa nedá. Musíš penzijko ukončiť. Ale môžeš jedno ukončiť a hneď si založiť druhé. Majú obdobie rozdelené po troch mesiacoch: led-brez.,dub-cer, cerv-zar, rij-pros. Ak podáš ukončenie teraz ,tak do brezna vyriešia dokumentáciu a do červená majú čas na vyplatenie. Riešila som to akurát v prosinci.