icon

Registrace na Úřadu práce po uplynutí lhůty. Co dělat?

kkcin
30. zář 2025

Ahoj, dnešním dnem mi skončila výpovědní doba v práci a plánuju se zaregistrovat na Úřadu práce. Vím, že bych se měla zaregistrovat do 3 pracovních dnů a chtěla jsem jít v pátek, což by byl právě třetí den. V pátek ale úřad nemá úřední hodiny… Bude v pohodě, pokud půjdu až v pondělí, i když to bude už jako čtvrtý pracovní den?

zuzkasim
30. zář 2025

@kkcin Ono se to teď dělá spíš on-line, jestli to dobře chápu.

ee.liska
30. zář 2025

@kkcin řešila jsem online. Konec jednoho pp ve čtvrtek, začátek nového další středu. Úplně v klidu si zítra vyplň online formuláře 🙂

squezy
1. říj 2025

@kkcin vyplň formulář nebo prostě tam dojdi v pátek,pokud se máš hlasit do 3 pracovních dnů!

kayty
1. říj 2025

Požádej přes Jendu. Manžel se tak před rokem nahlašoval a pak se mu jen ozvala paní a domluvila si první schůzku.
Oni jsou na ty termíny poněkud striktní, teda alespoň u nás.

miryp
1. říj 2025

Lhůta není vázána na úřední dny ÚP, ale na pracovní dny, tj. pokud ti lhůta běží do pátku, musíš se evidovat do pátku. V pondělí už budeš po této lhůtě.

j.a.n.i
1. říj 2025
@kayty

Požádej přes Jendu. Manžel se tak před rokem nahlašoval a pak se mu jen ozvala paní a domluvila si první schůzku.
Oni jsou na ty termíny poněkud striktní, teda alespoň u nás.

@kayty Žádna povinnost registrovat se na UP není, takže ani není žádný termín do kdy by se člověk musel na UP registrovat.

lucie12pipi
1. říj 2025

Dobrý den potřebovala bych prosím poradit jsem matka samoživitelka ,pobírám příspěvek na bydlení a přídavek na dítě ,nyní je nová superdavka ,uz jsem si o ni zažádala ,tento měsíc jsem nějak špatně vycházela ,nestává se to vždy ale tentokrát ano bohužel ,proto mi mamka poslala 2000 na účet ,s tím že ji to samozřejmě hned vrátím ,bojím se ,že mi teď kvůli tomu neschválí superdavku ? Je to možné ?

lucie12pipi
1. říj 2025

Bojím se ,že když uvidí ,že mám zůstatek na účtě 2000 ,že mi to kvůli tomu neschválí ,jinak žádné jiné příjmy zatím vůbec nemám

kayty
2. říj 2025

@j.a.n.i Samozřejmě, povinnost to není. Ale platit si zdrav a případně soc.poj. sám, si každý asi odpustí. A každá koruna dobrá, pokud nemáš dostatečné úspory nebo pěkné odstupné. Na webu ÚP je dané, do kdy je třeba se registrovat a už je na každém z nás, jak se s tím popere.

j.a.n.i
2. říj 2025
@kayty

@j.a.n.i Samozřejmě, povinnost to není. Ale platit si zdrav a případně soc.poj. sám, si každý asi odpustí. A každá koruna dobrá, pokud nemáš dostatečné úspory nebo pěkné odstupné. Na webu ÚP je dané, do kdy je třeba se registrovat a už je na každém z nás, jak se s tím popere.

@kayty To by mě tedy zajímalo kde na webu je to jasně dané když to není žádná povinnost tak nemůže být ani jasné dané kdy se člověk má registrovat. A proplacení zdravotního se bohatě stačí zaregistrovat do konce toho měsíce za který potřebuješ zdravotní uhradit

miryp
2. říj 2025
@kayty

@kayty nemáš pravdu, žádná taková lhůta na stránkách ÚP stanovena není. Logicky ani být nemůže, protože registrovat se na ÚP není zákonná povinnost. To, co ty považuješ za lhůtu k registraci, není žádná lhůta k registraci, ale pouze lhůta, kterou když uchazeč dodrží, tak se mu bude počátek registrace na ÚP počítat ode dne následujícího po dni skončení pracovního poměru, i kdyby přišel ten třetí den. Když tu lhůtu ale nestihne a přijde čtvrtý den, stále bude mít hrazené ZP státem, jen se registrace na ÚP bude počítat od toho dne, kdy tam fakticky přišel.