Úřední šiml. Úřad nevyřídil žádost do 30 dnů. Můžeme se proti tomu bránit?
Dávali jsme na úřad žádost. Všude uvádí, že mají na vyřízení 30. No je to dlouho, ale holt s tím nic neudělám že jo.
Když po pěti týdnech nepřišla žádná odpověď, manžel tam volal a slušně se ptal, jak to vypadá. Bylo mu řečeno, že se tomu začnou urychleně věnovat. No už je to další týden a stále nevíme, na čem jsme.
Dochází mi trpělivost. Můžeme se proti tomu nějak bránit? Prudit se bojím, aby nám ještě nedělali nějaké nepříjemnost.
Můžete podat písemnou stížnost nebo pokud nechcete prudit, tak občas pomůže podat písemnou žádost o zjištění stavu věci. Není to tolik formální ale úředníka to nakopne, aby začal věc řešit🙂
@gracinka7 tak to bude dost podobny:D jako takhle - dokud urednik nebude mit cas/chut, tak s tim stejne prd nadelas. Kdyz tam budes prudit casto, tak to mozna bude driv,ale rekla bych s vysledkem “zamitnuto”😁 neee nektery urady funguji, ale to si myslim, ze by poslali do tech 30 dni..no preju pevne nervy, ja uz to s nasim uradem vzdala😂
Pozor, úřady se nevyjadřují do 30 dnů. Nemají to ze zákona dané. Mě pomáhá je urgovat, pak je to tak otravuje, že se vyjádří jen proto, abyste jim dali pokoj. 😃
@gracinka7 že zákona je to 30, v odůvodněných případech 60, ale i prodloužení lhůty byste měli být informováni nějakým usnesením o zastavení.
Bohužel musím uznat, že např. Praha 4, 6 a i ta 10 lhůty nedodržuje, protože mají extrémní personální nedostatek. Teda aspoň to tak bylo před 3 roky než jsem šla na mateřskou.

Ja pisu maily nadrizenym:D ale je to stejne k nicemu...takovej urad na praze 10 ma standardne 4 mesice zpozdeni:D