Dvojčátka 2014/2015 🙂
Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉
@monak85 ... no je to porad jedna ku necemu, takze stoprocentni vysledek to neni, ale je to v mem pripade sance jedna ku 26tisicum ci 23tisicum, ze by dite melo Down syndrom...v Zariove diskuzi mela jedna pani 1:4 a bohuzel se Down potvrdil z dalsich testu 😢 U dcery jsem mela taky takovy hodne vysoky, dobry vysledek, u syna mi prislo postou jen 'low risk', takze jsem nemela paru, jestli to bylo hodne dobre nebo na hrane, kazdopadne je OK a ted jsem zase dostala ciselny vysledek. Cekala jsem na ten dopis dva tydny...proklate dlouhe dva tydny...
@monak85 ... screening je od 12tt. Mozna ti priste veme krev a tim padem budes treba vedet vysledky ze screeningu hned po nem. Nahazou data z krve a z UTZ (projasneni sije atd) do pocitace a vedi. Me brali krev v den screeningu, cili se cekalo na vysledky krve, proto to tak trvalo...cekani nekonecne, ale uf, uz je za mnou. Tvoji netrpelivost maximalne chapu...jsem jen o par tydnu dal 😀
@safryy Je to opravdu nekonečné, i když je mi jasný, že pak zase budu netrpělivá na další screening a další kontroly a tak.. 🙂 No jsem zvědavá co mi v úterý všechno řekne, ale neřekl ať přijdu nalačno nebo tak, takže nevim zda budou brát krev.. 🙂 Já mám teď přelom 9 a 10tt, takže to vychází.. Držím ti pěsti jen a jen k dobrým zprávám! 🙂
@safryy no vidis, krasne to dopadlo, super vysledky! Ted budes aspon v klidu 🙂 drzim ti palce.
Ja dnees byla na ultrazvuku, no bohuzel budu fakt MIT drobecky, 37 tt a cca 2200 kazdy. Uz nic nepribiraji, mudr rekl ze nemaji misto. Tak doufam ze aspon dozraji. Ted Uz cekam na 19.03, a uvidim je nejen na monitoru 🙂
Ahoj holky, jestli muzu, tak bych se k vam rada pridala do diskuze. take cekam dvojcatka jednovajecne. mely by to byt 2 holcicky a nyni jsme ve 26. tydnu a jsme v poradku.
Vitej 🙂 Uz jste v krasnem tydnu.
prosla jsem predchozi diskuze a nektere to mate dost pestry. ale jste silne a vse v pohode davate!!! drzim vam vsem moc palecky,
Prosím o radu, máme 5ti měsíční dvojčátka. jsem vyčerpaná a v depresi....možná i blíží se menzes. dneska jsem opět vybouchla a hodně, děti brečely a já taky.....pořád to mám před očima. je to strašný, nechci jim ubližovat, nadávám a dneska už jsem práskla dveřmi jak nějakej rapl a malá začla hrozně brečet...........ikdyž vím že teď si to nebudou ještě pamatovat, ale jejich vývoji to určitě neprospívá a já jsem uplně KO. Jestli se to nezlepší navštívím vážně psychologa. Měl jste to někdo taky a zlepšilo se to samo?
@smallinka Já sice dvojčátka nemám, jen skoro roční holčičku a můžu říct, že občas taky jsem trochu v depresi. Máme teď s manželem trochu krizi a Kačka hned pozná, když je mezi námi napětí a hodně pláče. Taky jsem dnes nevydržela a práskla dveřmi, chudinka se rozplakala, ale v mé náručí naštěstí hned přestala. Držím palce, aby brzo bylo líp.
@pejsanek děkuji za povzbuzení, moc to pomáhá že v tom člověk není sám. manžel teď začal chodit do nové práce tak u nás je to taky takový hmm nic moc.... no právě Kájinka měla po koupeli hezky jsme si to užili obě 🙂 a pak jak jsem ji natírala krémem tak do toho začala Kačenka (máme taky Kačenku) 😉 no je zlobivější, vzteká se no a dvakrát jsem ji šla dát dudel zatímco jsem musela Káju pěkně domazat....moc mě to bavilo i ji bylo vidět, říkala jsem si konečně si to taky užívá (dřív u koupele brečely) .........no a pak mi kvůli Kačce rupli nervy a chudinka Kája měla po pěkné koupeli, chjo... 😠 v mé náruči se moc neuklidnila protože já nebyla pořád klidná, brečela jsem a ona to cítila, tak až u manžela. no zase divadlo.... už si to ani nechci připomínat, říká se 3krát a dost! už je mi líp, chci být v cajku hlavně kvůli holkám .....
Ahoj maminko,
mám taky dvojčátka, dnes jim je už 20 měsíců a k tomu holčičku, dnes 5 tiletou. vím, o čem mluvíš, člověk je nevyspalý a je toho prostě moc, navíc jestli jsou to tvoje první děti, tak to už vůbec musí být náročné, člověk ještě není tak otrlý🙂 zkus z něčeho slevit, třeba tolik neuklízej, nebo si najdi paní na uklid a hned běž raději spát. zkus se spojit s nějakou kamarádkou a den prožít s někým fajn. taky je dobré, teď už bude hezky, zkusit být venku, děti to v kočárku většinou milují, je klid, a ten je důležitý. možná i změna stravy, zkusila jsem jíst podle MUDr. Vladimíry Strnadelové - kniha - Radost z jídla, a po několika měsících se mi zlepšilo spoustu věcí, které mě trápily..,, nebo alespoň nějaké bylinkáče čaje na nervy, Pokud to jde, zapoj babičky, nebo nějakou spolehlivou osobu, která Ti třeba děti povozí a ty si odpočineš. Taky jsem si dost pobrečela, že jsem chtěla děti a teď třeba křičím na dceru, protože žárlí a zlobí ...ale to už máme naštěští za sebou...teď když je ouvej, tak to dítě vezmu, pochovám, i když síly nejsou, přemůžu se, a všichni se uklidníme a je to ve finále lepší pro všechny.je to dřina to zvládnout, ale zkus si představit, že to dítě jsi ty a jak by ses cíila a jak bys chtěla, aby ta maminka reagovala, mě tyhle představy dost pomohly, abych se zlepšila, přemohla ze všech sil...není to jednoduché, ale jde to, hlavně s tím nebď sama🙂 zdraví, vlaďka
@tiscalicz děkuji za rady. ta poslední rada s tím vcítěním se je dobrá, zkusím to.....ale já to tak asi nějak cítím ale nervy rupnou a mozek nemyslí. Spíš mi šlo o to, že jsou dvě, Kája za to vůbec nemohla byla roztomilá a spokojená a já ji to pokazila kvůli Kačce. Kačenky mi nebylo tak líto, protože jsem vybouchla kvůli ní. Ale prostě se nedá nic dělat, jsou dvě tak si na to musí zvykat. Kája holt nebude mít takový klid pač má zlobivou ségru. Ale zase má parťáka 😉 pořád po ní šahá když jsou spolu na zemi 🙂 na vycházky chodím denně hodinu a půl, to jsem zavedla protože jinak bych se asi fakt brzo zbláznila. Venku totiž krásně spí.... a maminka taky vypadne na vzduch. S tou stravou máte úplnou pravdu! Za normálních okolností se i hlídám, držela jsem nějaký takový diety ani ne kvůli postavě ale spíš psychice a zabíralo! musím říct. Jenže teď se odbývám a to sladký když si nedám tak mám blbou náladu a mám pocit že to už vůbec nedám. Tak třeba časem se podaří i tu stravu upravit. Dívám se na tu knížku a možná už vím jaký si budu přát dárek 🙂 Jsou tam i recepty? Chtěla bych vařit zdravě i do budoucna kvůli dětem....Jinak babičku mám blízkou je tu co týden, doveze jídlo, zabaví holky i tetička. Druhá tetička zase chodí vozit. To jako jo, ale i tak je to náročný no. Věřím že se to nějak zvládne, teď už tomu věřím víc! 🙂
@olakolesnikova .... tak uz jen par dnu a budes mit kotatka u sebe 😵 Vaha pres dve kila jsou fajn, kdyz tady na konovi obcas vidim miminka, ktera nemaji ani kilo, je mi z toho uzko. Dvou a pul kilova detatka budou proti temto cvrckum hotovi cvalici. A jsi ve skvelem tydnu, budou v pohode a vahu dozenou urcite brzy 🙂 Myslim na tebe, drzim pesti 😎
@sivuka ... ahoj, vitej 🙂 To je super, ze uz jsi 26tt, me to zatim moc neutika...takze to je pro me zatim hudba daleke budoucnosti. 🙂
@smallinka ... kdyz jsou nervy v kyblu, tak je to zle...to vciteni se, je urcite dobra rada. Tak mi prijde, z toho co pises, ze dost preferujes tu 'hodnejsi' holcicku...ale proc je ta druha 'zlobivejsi'? Jestli ona to nahodou neciti, mozna na sebe zkousi strhnout pozornost? Ja vazne nevim. Dvojcatka teprve cekam, ale predchozi deti mam od sebe o rok a pul, cili vekovy rozdil hodne maly a pozornost vetsinou vyzadovali spolecne. Me ta starsi taky prisla 'zlobivejsi', protoze jsem proste nutne potrebovala prebalit/nakojit....a ona zrovna nutne potrebovala neco....nenechala si to vymluvit a delala sceny, ale je to pochopitelne, taky me chtela pro sebe. Taky jsem obcas bouchla jako papinak a pak mi to bylo lito, ted uz se s nima da nastesti domluvit. Drzim pesti. Urcite si zkus vyhradit nejaky den jen pro sebe...nebo vecer, nejake posezeni s holkama nebo zajit si na bazen, cokoliv.... 😉
@safryy ahojky. no nemyslím si že nějakou upřednostňuji, mám je ráda obě stejně 😉 jen Kačenka mi leze víc na nervy, ale je zase více pohyblivější a je s ní větší sranda. Je proste živá, dělá vše na plno, když spí tak na plno pořádně dlouho když je ale vzhůru tak taky na plno a je jí plný dům 😎 je pravda že jsem včera byla dost mimo a hodně lítostivá co se týká hodnější Káji. Káťa chce víc pozornosti a vzteká se zkusím všechno a nic nezabírá nevim prostě co chce tak ji nechávám i na samotce zavřenou v pokoji chvíli vyřvat a většinou zachvíli přestane..... Právě že tím že je Kačenka taková jaká je tak má ode mne víc pozornosti, tak si nemyslím že by nějak žárlila že se jí nevěnuji, spíš si myslím že přiletím na každý zabrečení a ona si na to zvykla. S tím bych asi měla něco dělat. Vy to určitě zvládnete máte zkušenosti a dvě děti a to že jste chtěli třetí o něčem svědčí 😉
@smallinka ... jee, to ja jsem vubec nemyslela tak, ze bys je nemela rada stejne 😉 Ale uz jen to rozliseni na 'hodnejsi' a 'zlobivejsi' ...No, musi to byt narocne, sama nevim, co me ceka 😅 Momentalne si uzivam relativniho klidu...se ctyrma me asi brzo odvezou nohama napred 😀 Jinak vyrvavat jsem deti nenechavala...to spise ted, kdyz fakt neco provedou a odmitnou se omluvit/uklidit po sobe a jeste mi do toho jeci jak prokopnuti, tak je strcim za dvere do predsine, protoze bych jinak bouchla a bylo by zle 😝 Ale to je pro ne desna ostuda a prijdou behem chvilky a udelaji co maji...to ovsem s peti mesicnim miminkem udelat nemuzes 😅 Vsechno se casem utrepe, az zacnou lozit, budou mit I vice zabavy po baraku a lepe se zabavi 😉 Pevne nervy preji! Ja vim, snadno se to rika/pise/cte, ale bude lepe, uvidis 😉
@smallinka Ahojky, já mám doma to samé 🙂 3 měsíčního Vašíka- pořád vyžaduje pozornost, takže chovám a chovám, nebo ho někdy prostě nechám, ať si pořve, protože to se nedá! a Alžbětku- ta je chudinka zvyklá ležet v postýlce a zabavit se sama. Někde jsem četla, že plod A (u nás Vašík) je vždy dominantnější, než plod B. Tak to sedí 🙂 Není Vaše Kačenka taky plod A? 😀
Jsem s nima celý dny sama (+ještě se 4-letým synkem), manžel se vrací z práce večer na koupání a už toho mám taky plný brejle, ještě su taky pěknej nervák, tak někdy taky udělám něco, co mě potom mrzí,prcka sprdnu nebo jdu do jiné místnosti a tam se vyvztekám), , ale myslím si, že je to pochopitelný. Maminky vícerčat prý na to mají právo a okolí to musí pochopit, že jsou někdy protivný a naštvaný 😲
Takže tě plně chápu 😀
@amazankova ano Kačenka je plod A 😀 tady ta diskuze mi dost pomohla že v tom nejsem sama, kačenka chce abych se jí více věnovala no.... když jí čtu nějaké ty říkadla tak mi hezky k tomu povídá.....akorát to netrvá dlouho, ale to je asi u dětí normální....teď probíhá uspávací akce, dala jsem každé mlíčko a čekám co bude, jestli bude ticho či řev 🙂
Tak holky, co je novýho? Nějak to tady vázne 😀
@amazankova já odpočítávám dny a modlím se, abych vydržela 3v1 ještě 9 dní 🙂
jak vy válčíte? 🙂
@kofik.h Máš taky plán. císaře?
My dobrý 🙂 Teď začátkem dubna budou prckům 4 měsíce, tak už to není taková hoňka 🙂 Sice s Vašíkem musím cvičit Vojtovku, teď budu začínat i s Alžbětkou, tak nebudem dělat nic jinýho🙂
@pidisek jj ja si rikam a uklidnuji se tim, ze jsem pro ne udelala max. Co jsem mohla a tak snad to doklepemem opravdu nejdrive na aprila at jdou ven..ake dneska jsem spala jen 3 hod. A jsem hotova...vypnul placentu? Jak se to pozna?
@amazankova jj jednovajky mi dele jak do 7.4. Nenechaji...tak snad to doklepeme, ale ted je to šílene spis pro ke 😉 Vojtivku? A proc musíte?
@kofik.h No určitě to do toho 7. dotáhnete 🙂 Držím pěsti 🙂 Já už jsem ke konci byl taky uplně hotová. No jak měli v břichu málo místa, tak měl Vašík hlavičku na jednu stranu, tak ju má teď šišatou a neuměl ju vůbec otočit doprava ☹ Ale teď už jo, udělal velkej pokrok!

Dnes mi prisly vysledky ze screeningu ... prvni miminko 1:26000 a druhe 1:23000 😵 Nepopsatelne stesti a uleva. Tak ted aby ten ve 20tt byl taky v poradku a pak vydrzet co nejdele...aspon konec Srpna, nejlip zacatek Zari 🙂