icon

Dvojčátka 2014/2015 🙂

janatrombikova
3. lis 2014

Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉

janatrombikova
autor
19. dub 2015

Ahoj holky dlouho jsem tady nebyla a koukám jak se to rozjelo 🙂 naším prďolkum jsou dnes již 2 měsíce jsou strašně zlatí Terezka Má 5kg a Lukášek 4,40 strašně rychle nám rostou 🙂 z malím jedem za 3 týdny na neurologii k vůli jeho problémům při narození jak už jsem tady psala tak mám z toho strach ale vypadá že je v pořádku je to strašný Smíšek 🙂 a Terezka samozřejmě taky 🙂 tak se tady mějte a držte nám palce ahoj 🙂

monak85
19. dub 2015

@sivuka Já ho právě ještě naživo ani neviděla. Nejvíc bych chtěla tfk, ale to je penez.. 🙂 Tak jsem zvědavá který nakonec vybereme, jesteze máme ještě čas vybírat. 🙂

sivuka
20. dub 2015

Tak dnes po kontrole a zjistili,ze jedna nema uz zadnou plodovku a druha na dolni hranici.jeste v sobotu mela jedna aspon nejakou a druha ji mela na horni hranici.prutoky jsou v poradku.doktorka si chce jeste udelat ultr.sama,ale uz mi rekla,ze nemam jist a pit,ze holky budou muset asi ven.nemate s tim nektera zkusenosti,ze by se plidovka ztratila?

mh82
21. dub 2015

Zdravím Vás,
ráda bych se přidala do vašeho dvojčátkového koutku.
Čekám dvě holčičky a termín mám v srpnu 2015.
Myslím, že se mi budou hodit nějaké rady jak na to až budou na světě.
Doma mám holčičku 1,5 roku tak to budou tři Gracie 🙂
Je tu někdo s letním termínem?

smallinka
21. dub 2015

@mh82 ahojky, mám také dvojčátka dvě holčičky.... mají půl roku 😉 začátek byl náročný, manžel se musel zapojit, ale stojí to za to! Pokud budeš muset dokrmovat UM tak je dobré zapřít lahvičky v postýlce třeba o deku nebo nějakého plyšáčka, když ti spustí oba hladovci zaráz, je to dobrý pomocník 😀 Jinak mi ani nepřijde, že je to dvojnásobná práce, spíš tak 1,5 násobná 🙂 protože sice děláš všechno dvakrát, ale to stejné 😉 Ty máš ještě starší holčičku, tak ti asi bude muset opravdu někdo pomoci..... 😉 zase máš už zkušenosti s miminkem, to je dobré.... já mám holčičky první 😉 Jsou to dvojvajky nebo jedno?

mh82
21. dub 2015

@smallinka Ahoj smallinko, moc mě těší a jsem ráda, že se mám na koho obrátit v případě nouze 🙂
Mám dvojvajky tak je alespoň rozeznáme.
Naštěstí mám obě babičky v důchodu a už plánují jak budou pomáhat.
S tím dokrmováním počítám. První holčičku jsem kojila rok a je mi jasný, že dvojčátka budou náročnější.
V kolikátém týdnu se ti holky narodily?

smallinka
21. dub 2015

@mh82 narodily se 36+5 takže téměř 37.týden. Držely se perfektně, a ještě by tam asi vydržely, akorát já měla problémy s tlakem......tak se to ukončilo. Zvládly to na jedničku 😉 Myslím, že dvojvajky jsou lepší v tom, že je to méně rizikové. Taky máme dvoj a jsou každá jiná, jsou si podobné jako sestry 😉 Hele spoustu maminek s dvojčátkama kojí, já kojila ale s příkrmama....vydrželo to 5 měsíců. Říkala jsem si, aby aspoň nějaké to mlíčko měly ode mě. A když to nepůjde, tak nemá cenu to lámat přes koleno. Ty babičky to je výhoda, moje mamka také občas přijede a doveze jídlo 🙂 druhá babička taky funguje..... Přijde mi, že holky už se naučily, že jsou dvě a teď když krmím jednu, druhá jen kouká a čeká ví, že na ni taky přijde brzy řada..... 🙂 jsou to zlatíčka 🤐 Máte jména vybraná? 🙂

mh82
21. dub 2015

Tak to je pěkný. Taky si přeju, aby tam holky vydržely co nejdéle.

mh82
21. dub 2015

@smallinka Tak to je pěkný. Taky si přeju, aby tam holky vydržely co nejdéle.
Ještě jména nemáme, ale jsem pro nějaká česká. První máme Barboru.Jak se jmenují tvoje holčičky?
Jinak ohledně pomoci babiček, tak polívky jsou nejlepší 🙂

smallinka
21. dub 2015

@mh82 jj máš pravdu, hlavně vývary 😉 Teď vařím sama, když mamka něco přiveze tak jsem ráda, ze začátku jsem to hodně ocenila. Máme Kačenku a Karolínku 🙂 Barborka je pěkné jméno .....

mh82
21. dub 2015

@smallinka To jsi vybrala moc hezká jména. To jsou favorité mého manžela.
Zrovna před chvílí mi přišel balík s plínkama a Nutrilonem, tak už začínám syslit 🙂
Hodí se kojící polštář nebo si je krmila na střídačku?

mysliska
21. dub 2015

Ahoj holky,pridavam se ;) jsem ve 14.tydnu tehu, termin mam v říjnu, jakpak se mate? 🙂

mh82
21. dub 2015

@mysliska Ahoj Myslisko,
dnes jsem se taky přidala, tak vítej do klubu 🙂
Koukám, že máš staršího pomocníka než já, tak to se o dvojčátka rád postará.

amazankova
21. dub 2015

@mh82 Ahojky,mám skoro 5-ti měsíční dvojčátka -páreček a plně je kojím.Ze začátku jsem je kojila jedno po druhým,protože jsem se je bála sama dávat na kojící polštář,ale bylo to dost náročný-jedno se kojilo,druhý řvalo🙂,tak jsem se odhodlala na ten polštář a super,super!!!Bez něj bych to nedávala...Mám My Breast friend a jsem s ním maximálně spokojená,i když je teda dost drahý,ale z druhé ruky to není zas taková pálka. A jinak...jak bylo psáno výše,starost o dvojčata není zas tak něco otřesnýho...taky mně všichni plašili a je to v cajku🙂 Už bych si ani nedovedla představit,že se starám jen o jedno 😀

mysliska
21. dub 2015

mh82 🙂 mam uz doma 2 syny, mam na profilu asi jeste stare udaje ;) jednomu je 1, 5 roku a druhemu 6 let, tak doufam v holčičku aspon jednu 🙂 cekas jednovajecny nebo ne? 🙂 a odkud holky jste? Ja z Benešovska.

smallinka
21. dub 2015

@mh82 no kojící polštář jsem si pořizovala spíš v těhotenství, ke konci už jsem se moc bez něho nevyspala, s ním se mi spalo dobře 🙂 kojila jsem každou zvlášť a bez polštáře. Teď využívám polštář do postýlky kvůli polohování, aby mi spaly na boku zdá se mi trochu slehlá hlavička, jenže teď už v tom 6.měsíci se stejně brzy překulí...tak snad se jim to spraví, jak budou víc teď už lézt a spát třeba na bříšku. Tvoje malá to měla v pořádku?

mh82
21. dub 2015

@amazankova Děkuju za tip na polštář, podívám se po něm. Je mi jasný, že každá si najde svý fígle, ale je dobré mít se s kým poradit 🙂

mh82
21. dub 2015

@mysliska Tak to na tom budeš podobně jako já. Mám taky 1,5 letou chůvu a zatím je z mimi nadšená. V srpnu mi přibudou další dvě dvojvaječný holčičky.
Jsem z Ústí nad Labem, kde je docela dost dvojčat, asi nám dali něco do vody 🙂

mh82
21. dub 2015

@smallinka Měla jsem velký kojící polštář 180cm dlouhý hlavně na spaní ke konci těhotenství, ale pak ho vůbec nevyužila ke kojení. Prodala jsem ho a teď by se třeba hodil. Jinak jsem malou taky polohovala ale měla jen mini plešku vzadu od ležení. Jakmile se začala sama hýbat tak jí zarostla.

mysliska
21. dub 2015

mh82, no vidíš, treba budu mit ja zase 4 kluky 🙂) no manžel by si to pral, ale ja doufam v ty holky 🙂 a kdyz ne, aspon segra moje ma dcerku ;) kolik Ti je? Me 30 let a co mas za sebou za vysetreni uz a mela jsi nejake problemy nebo diky Bohu ne ? 🙂

mh82
21. dub 2015

@mysliska Určitě tam jedna holčička bude 😉
Je mi 32 let.
Už mám za sebou screening v prvním trimestru (12.-14.týden), krevní testy na nemoci v 16.týdnu,velký utz ve 20.týdnu a tento pátek mě čeká test na cukrovku. Naštěstí vše bez problémů.

mysliska
21. dub 2015

To je fajn 🙂 to me teprve vsechno čeká, ve ctvrtek se snad dozvim vice, zda cekam ty jednovajky nebo dvoj a jestli maj v poradku srdíčka, protoze ja mam problem se srdcem atd. A vysledky z krve,screening jeste nevim a dozvim se az zrejme nekdy v kvetnu, nejak se to vse zdrželo, protoze jsem menila gynekologa.

lenastan
23. dub 2015

@mh82 ahoj, tak já bych měla zenichy pro ty tvoje holky. Doma mám tříletého kulka a začátkem srpna se nám mají narodit další dva raubiri 😉 no je to sranda..

monak85
24. dub 2015

Ahojky! Tak nám včera na kontrole řekli, že téměř jistě čekáme páreček, to bylo dojetí. 🙂 Miminka jsou obě v pořádku, vazi 130g a odpovídají na 15+5tt. 🙂

mh82
24. dub 2015

@lenastan Tak to je pěkný, budu s klukama počítat 😉

safryy
24. dub 2015

Ahoj holky 🙂 Nam dnes byli potvrzeni dva kluci...to bude doma rodeo. Dcera to oplakala, chtela aspon jednu sestricku 😅 Dnes mame za sebou UTZ ve 20tt a miminka krasne odpovidaji, vnitrnosti i srdicka, vse jak ma byt, tak mam silenou radost, ze to zatim jde tak hezky. Hlavne ted vydrzet co nejdele 🙂

mysliska
24. dub 2015

Ahoj, holky. Gratuluji k dobrym vysledkum 🙂 ja mam bohuzel horsi zpravy, krev spatna, cekam dvojvajecna nakonec a asi holčičky. Jedno mimi je zdrave pry a u druheho riziko Dawnova syndromu 1:64 ( spatne prosaknuti nebo projasneni sije ) a take lehka vada srdce, ktera ale neni nebezpecna. Jsem z toho rozhozena. Plodovku jsem zatim odmitla, bojim se potratu, domluvili jsme se s doktorkou ze jeste pockame a velky ultrazvuk za mesic a kdyz riziko nesnizi, asi to podstoupim, ale moc se bojim toho potratu. ..

fidorkavykutalena
25. dub 2015

Ahojky! Zdravim vsechny a taky se pridavam. Jsme ve 30tt a dle UTZ z 21tt cekame parecek, ale dle mistniho lekare dve holcicky, takze kdo vi...

monak85
25. dub 2015

@fidorkavykutalena Ahojky, nám to ve 13tt neřekli, ale teď v 16tt nám chlapeček krásně ukázal pindika, takže ten je prý jasnej a holčička je tam téměř jistě. Ale uvidíme co bude ve 20tt. 🙂 Jinak gratuluji! 🙂

safryy
25. dub 2015

@mysliska ... ahojky, nam byl krome amnia nabidnut rozbor krve az na DNA, ze je to bezpecnejsi verze a zjisti se z toho taky vsechno. Neni to hrazene pojistovnou, ackoliv jedna Zariova spolurodicka na tom byla, protoze ji vysledky tez vysly horsi a mela to zdarma...bylo to v Praze, ktera nemocnice ale nevim. My jsme v pripade spatnych vysledku byli rozhodnuti podstoupit tento test i za vysokou cenu (16tis v prepoctu), riskovat potrat jsme take nechteli. Nastesti nam vysledky ze screeningu vysly prekrasne, ale pisi ti o tom, at mas prehled a treba se zeptej. Kolik mm bylo to sijove projasneni? Pry je hranice nad 3mm jako 'nestandartni'. Nicmene nam bylo receno, ze to sijove projasneni, ani pritomnost nosni kustky neni uplne prukazne, ze Down se da zjistit pouze z krve. Placenta vypusti nejaky hromon, podle ktereho to zjisti. Jenze v pripade dvojcat proste nemohou vedet, ktera z placent ten spatny hormon vypusti a tak v pripade spatneho vysledku na screeningu by pak stejne museli brat plodovku u obou deti, aby byla jistota....Drzim pesti, at to u vas dopadne dobre a jsou obe deti zdrave! 😉
@fidorkavykutalena ... tak to jsem zvedava, jestli tam ten jeden chlapecek bude 🙂 Ja videla oba pindoury docela jasne, takze u nas ta holcicka nehrozi...ac si Verunka aspon jednu strasne prala...ale uz budeme mit doma predeckovano, takze dalsi pokusy uz necham na svagrovcich, pripadne mladsi segre 😎
@monak85 ... parecek nebo ne, hlavne at jsou bumbrlicci v poradku. Tak jsem zvedava, co napises po dalsim UTZ 😉

Strana