Dvojčátka 2014/2015 🙂
Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉
Tak to ja bych naopak rada vice péče, safryy ;) jsem rada, ze alespoň Vy jste spokojeni s peci svych lekaru. Ale ja se jen bojim a verim přírodě 🙂 krasny slunecny den.
Miafi, diky, jsi mila. Gratuluji k holcickam. Kontrola cipku je myslim důležita, je fajn, ze Ti ji delaji. Cukrovka me take ceka, za 12 dni. Bojim se trochu 🙂 nemam to rada a rodim ctyrkilove deti, tak snad cukrovku fakt nemam... ctyrkilova dvojcata bych asi neunesla se svou postavou 🙂 pa
@mysliska ... system v UK je naprosto jiny...protoze ted cekam dvojcatka, tak jsem se uz s lekarem ci lekarkou videla, pokazde nekdo jiny, ale zadne vnitrni vysetreni ani nic podobneho, jen takovy informativni pokec. V prvnich dvou tehotenstvich jsem lekare videla poprve az po porodu, kdy prisel/prisla zkontrolovat miminko...vse okolo tehotenstvi tu resi tzv.midwife...v prekladu asi porodni asistentka...Prehnane moc pece taky muze uskodit...vim o nejedne, ktera o miminko prisla tim vecnym staranim na cipku...tezko rict no...Kazda se bojime...z pocatku jsem panikarila a neverila, ze bych kdy ty rarasky mohla donosit(zbytecne moc jsem totiz cetla)...ted se sice porad bojim, ze pujdou ven priliz brzo, nijak se nesetrim, protoze proste nemuzu, neni k setreni se prilezitost...ale verim, ze kdyz jsem dve predchozi deti donosila kazde do 40+2, tak i tihle chlapaci budou u me co nejdele 😎 Od 36tt uz me obavy opusti doufam uplne, jsem za kazdy odskrtnuty tyden rada 🙂
Safryy mame stejné cíle a take jsem obe deti donosila řádně, tak kez i dvojcata ;) predpokladam, ze mi udelaji cisare planovane ve 36.tydnu, bude to pro me premiéra, rodila jsem dosud prirozene a porodni asistentku jsem nemela ;)
@mysliska ... a nepremyslela jsi o prirozenem porodu? Ja v nej teda dost doufam...snad se kluci otoci a zustanou hlavickama dolu. Cisare se priserne bojim 😒 Myslim, ze kdyz jsem zvladla porodit dve velke deti uz drive, ze dalsi dve taky zmaknu. Pokud budou hlavickama dolu, tak mam na vyber bud cisare nebo zkusit prirozene s tim, ze nekdy se hold stane, ze se druhe miminko zhoupne do blbe polohy a cisar by me treba neminul...ale pokud budou v dobre pozici, rozhodne to chci zkusit. Ja jsem byla po obou porodech hned fit. V UK rodicky moc dlouho v porodnici nedrzi, po prvnim porodu jsem sla na druhy den domu a po druhem me vylifrovali asi po peti hodinach 😅 Coz jsem sice necekala, ale v podstate mi nic nebylo, chodit jsem mohla, citila jsem se skvele, tak jsme sli 🙂 Tedka bude vsechno nove a jine, tak jsem zvedava...
@danfal ... uzasnaci!!! 😉 Gratuluji, je to nadhera 😵 . Kolik deti vazily?
Ja se bojim cisare a ne prirozeneho porodu...prave, ze ja doufam, ze se kluci otoci, minule (28tt) byli oba hlavickama nahoru. Me bylo receno, ze me nechaji rodit prirozene pouze tehdy, kdyz budou oba hlavama dolu, pokud bude jeden z nich v jine poloze, tak vzdy cisar 😔 Strasne moc si preju rodit prirozene, uz vim do ceho jdu a co mam cekat...ted je to na nich no 😎
SAFRYY ja mam bohužel cisare ted ze zdravotniho duvodu - srdecni tachyhardie - jasne daného :( bojim se ho právě, dobrovolne bych na něj nešla, tak kez se ti miminka otoci a budes rodit normalne 🙂
Dantal uzasna fotecka ! 🙂 jste krásný ;)
Zdravim zeny ve spolek.
Chtela jsem se zeptat, jestli je tu maminka s dvojcatky z Prahy ci okoli a ktera chodila do poradny do ob/gyn associates ci do Podoli.
My teda jeste zpravu od dvojcatkach zpracovavame, dozvedeli jsme se to vcera, ja ve 12tt a nejak jsme s tim vubec nepocitali 🙂 doma mame momentalne jednoho 17mesicniho syna.
Dekuji a hodne zdaru a sily vsem 🙂
@mysliska ... ahaa, tak to me mrzi....ale pohroma to zadna neni (aspon si porad opakuju 😀 ) A muzes si zvolit, zda chces celkovou nebo spinal?
@viktorka11 ... gratuluju k dvojtemu prekvapeni! Taky jsme se to dovedeli ve 12tt a doma uz dve deti mame...takze to bylo v prvnich sekundach na provaz 😅 Nicmene je to pecka, to vedomi, ze tam jsou ti cloveci dva 😵 A mate jedno nebo dvojvajecne?
Asi si mohu zvolit celkovou, jeste jsem se neptala 🙂 Viktorka11 gratuluji ;)
Ahoj holky, dekuji za uvitani. No je to darda asi pro kazdeho, kdo to neceka, tak jako my. Stale si na tu myslenku zvykam a asi to jeste uplne nedocvaklo. Ale cloveku to srotuje - jak to zvladnem psychicky, fyzicky, financne atd. Ale to tady vetsina z vas zna 🙂
Vubec netusim, co cekat, jak to zvladne syn, nedovedu si predstavit to bricho! To musi byt jako mega. Uz ted ve 13tt citim, jak ho mam plne a to je teprve zacatek...
@mysliska, kde budes rodit? Jsem z Mnichovic a Vlasim neni zas tak daleko 🙂
Hezky vikend vsem!
Neboj, Viky 🙂 budes se za chvilku uz jen tesit, jako ja ;) budu rodit v Benešově 🙂
Ahoj, čekám jednovaječná dvojčátka a v srpnu tj. 8 měsíc budou muset ven kvůli riziku s jednou placentou. Budu muset na císaře. Je to moje první těhu a mám z toho strach. Máte někdo zkušenost?? Díky 🙂
@atita24 ahojky. měla jsem císaře s dvojčátky také..... nechala jsem si celkovou narkózu a jsem za to moc ráda, holčičky byly v pořádku, já kvůli preeklampsii jsem nebyla hned fit, ale den ode dne to bylo lepší a lepší. co se týká císaře, buď v klidu, nic to není. co teď slýchám v okolí o přirozeném porodu, tak bych se teď bála spíš rodit normálně, hlavně s dvojčaty......riziko toho druhého co je výš.....Po císaři ta jizva štípe celkem dost asi tak těch 5 dní....pak se to dá. Nechápu ty matky co říkají, že třeba rok je jizva bolí. Po 6ti nedělí jsme normálně s manželem 🤐 Tak ať všechno dobře dopadne 🙂
Ahoj holky 🙂 Tak jsme byli na predposlednim planovanem UTZ...opet velky zazitek 😵 Kluci se zdaji byt v poradku. Krasne rostou. Prvni je krasne nachystany hlavickou dolu, ale ten druhy je hlavickou nahoru...takze se uvidi priste...a tak mi nastava velke dilema, jestli riskovat a rodit toho druheho KP nebo jit radeji do cisare...KP se hrozne bojim...ja vim, narodilo se tak kvantum miminek, ale co kdyz se zrovna to nase nejak sekne? 😒 Nechci riskovat, ze mu bude ublizeno...takze v pripade, ze se neotoci, tak asi ten cisar...musim si neco o tom pocist, na rozhodovani mam doufaaaaam jeste dost casu...
@atita24 Ahojky, já jsem rodila v prosinci loňského roku císařem a zvolila jsem si epidural. A byla jsem velice spokojená. Mimča byli otočený hlavičkama dolů,ale chtěla jsem plánovaného císaře. Do přirozeného porodu bych nešla.
Zdravim maminky a budouci maminky dvojcatek. Rodila jsem v rijnu 2014 cisarem ve 35+6. Mame doma dceru, ktery v dobe porodu bylo 2,5. Ze zacatku to bylo drsnejsi, nez jsme se zajeli, ale ted uz dvojcatum bude 10 mesicu, tak je to lepsi. Jo a mame dvojvajecna kluka a holku🙂
@zuzicekd super taky máme dvojčátka 9,5 měsíce 😀 a jak říkáš, začátek byl mazec....a postupně se to zlepšovalo....teď je to taky na mě teda náročný, ale nějak už jsme zaběhlí 😉 teď mi zrovna jedna spinká a druhá se unavila se mnou jsme si hráli v posteli 😀 a teď relaxuje v sedačce.....víkendy jsou super když je doma i tatínek 🙂
@atita24 hele záleží na tobě. ptala jsem se co je lepší, tak mi zdrav. sestra řekla že lepší je epidural, tak jsem jí řekla že se toho bojím (dělají mi zle nemocnice).....tak mi řekla, že teda jestli se bojím tak lepší narkóza 🙂 já bych to fakt nedala účastnit se vlastní operace....ale každý je jiný a nemocnice zvládá líp. Já šla raději na jistotu.....holky měly 2,17 kg a 2,3 kg (odhad před porodem byl teda 2,5 kg) ale váhy byly krásný na dvojčátka, ale stejně musely být pod dohledem.....za 12 dní jsme jely domů 🤐
Ahoj maminky ja mam dvojvajecne dvojcatka narozena 26.6. v 34+6 Adrianka mela 2300g a Adelka mela 2490g a 44cm. 9 dni nas udrzovali a nakonec se holky prekecat nenechali a na Adriancin svatek vykoukli na svet cs kvuli poloham a uz po jednom cs jsem byla 🙂 po 11 dnech nas pustili domu holky jsou zdravi a sikovny krasne pribivaji na vaze ale porad jsou trosku spavejsi a u kojeni usnou takze kojime mensi davky ale casteji :/ jinak jsou to moje kocicky
Ahoj, praskla mi voda a kvuli dceri, ktera byla hlavickou nahoru sli cisarem. Byla mi doporucena celkova narkoza a jsem za to rada🙂 uz mi to prijde strasne davno...
Tak to mame stejne stary🙂 je to narocny, ale stoji to za to. Taky mu nekdy spi jinak, ale to neni nastesti tak casto. Spis to nocni vstavani... porad se budi i 2 x za noc.
@makina6666 Jsou nádherné 🙂 Gratuluju. 🙂 Taky nás to brzo čeká 🙂
@atita24 Ahoj, jak tak koukám jsme na tom dost podobně. Čekám jednovaječná dvojčátka-chlapečky, ale jeden je špatně vyživován placentou a tak budou muset jít ven dřív. Pan doktor nám dává tak ještě 3 týdny což by odpovídalo 32. týdnu. Císaře se nebojím, ale numím si představit tak malá miminka váhový odhad máme A-1430g a B-990g. Jak jste na tom vy?

@mysliska ... me cipek nikdo v zadnem tehotenstvi nevysetroval, ani u dvojcat to neni jine. Kontroly, pokud budu brat ciste UTZ, tak 12tt,20tt,28tt,32tt a 36tt...prvni dva jsou screeningy, dalsi jen kontrola velikosti miminek, ty se delaji ale jen u vicecetneho tehotenstvi, jinak pouze dva UTZ a veskere jine kontroly, kterych je opravdu minimum se zameruji ciste na zkontrolovani tlaku, moci a 2x za tehotenstvi i krve myslim. Od 16tt i poslech srdicka doplerem, jinak absolutne nic vic...Abych pravdu rekla, jsem rada, ze se ve me nikdo nehrabe 😅