icon

Dvojčátka 2014/2015 🙂

janatrombikova
3. lis 2014

Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉

janatrombikova
autor
21. únor 2015

@olakolesnikova. Ahoj no právě, začalo to z ničeho nic úplně jen tak. Prvně jsem myslela že se mi chce čárat. No a když to nešlo zastavit tak jsem myslela že voda, ale pak mi přítel řekl že je to plno krve. A to jsem se snad pořádně ani nepohla ve spánku.

olakolesnikova
21. únor 2015

@athena7 ahoj 🙂 no Mas sikovny chlapecky.
Klidne se pridej se, budes nas mistni poradce 🙂

A Holky kdo prodelal cisareJak rychle jste prestali citit nejvetisi bolesti?

olakolesnikova
21. únor 2015

@janatrombikova horror ((( boli te brisko hodne? Davaji ti neco na bolest? Jen at se rychle uzdravis!
co mlicko? Jak citis, Budes MIT?
A pis jak se Dari mimineckam as budes MIT cas 🙂

janatrombikova
autor
21. únor 2015

@olakolesnikova ahoj no bříško bolí, ale myslela jsem si že to bude horší. Na bolest dostávám buď injekce nebo čípky. Ty čípky jsou podle mě lepší, rychleji zaberou a déle vydrží podle mě teda 🙂 co se týče mlíčka tak to bojujeme, malá se nechce přisat tak ji musím vozit na dokrmeni. Půjčili nám odsávačku tak aspoň to zkoušíme tak, ale zatím nic moc. Tak uvidíme. V pondělí nám slíbili odchod domů aby jsme mohli za Lukášem. Tak to papání budeme muset co nejdřív dořešit. ☹ abych věděla co doma dávat papat. Mějte se pa

amazankova
22. únor 2015

@janatrombikova Ahojky, moc Ti gratuluji k miminkům 🙂 A ať jste brzy všichni spolu! Hodně sil!

janatrombikova
autor
22. únor 2015

@amazankova děkujeme 🙂 doufejme že budeme co nejdřív všichni, nebo je to hrůza čekat co a jak ☹ ale držíme pěstičky a věříme. 🙂

kofik.h
23. únor 2015

@janatrombikova strašně moc gratuluji k bobíkům. Je to nádhera, že jste už "spolu", ale teda to zdravotnictví mě dost zaráží. Nechápu, když takhle krvácíš a vůbec když krvácíš, že se to neřeší. Já bych panikařila a myslím si, že se mohlo jednat dříve, ale je pravda, že já nejsem doktor. Ty jsi už v pořádku a maličký bude taky. Tak se na to špatné snaž zapomenout a užít si nové období a těšit se na to co přijde.🙂

janatrombikova
autor
23. únor 2015

Děkujeme 🙂 právě že nejsme ještě s polu. U sebe mám jenom Terku a Lukášek je od nás docela dost daleko bobanek ☹ co se týče toho panikařeni tak na to už jsem neměla sílu. Ale doufejme že to bude jen a jen lepší. Už je to docela dlouho a to jsem Lukáška ani neviděla je to zajímavé že na mě ještě někdo někde čeká :'(

olakolesnikova
25. únor 2015

Ahoj. Tak po dnesni kontrole 35+4 maji 2100, 2000. Vypada to ze za tyden nic nepribraly. ((((

olakolesnikova
25. únor 2015

@janatrombikova drzim vam palce. No je to smutny ze za malym nemuzes...doufam ze brzo budete spolu....

fontain
27. únor 2015

Ahojky holky, dlouho jsem tu nebyla ale ted se přidávám.Čtu si Vaše příspěvky a chci Vás uklidnit.Minulý týden jsem porodila.byla jsem ve 27 týdnu.Bylo to tak rychlý a tak náročný že jsem vůbec nic nestihla postřehnout.Děti se narodily s porodní vához 980 g a 7750 g.Takže Vás chci uklidnot se vaše děti jsou velký

vevevee
27. únor 2015

@olakolesnikova prvni 3 dny byly peklo, ted 9 dni po CS pomalu nevim ze nejaky cisar byl... Nic me neboli

olakolesnikova
27. únor 2015

@fontain co se stalo ze jsi porodila??? Nervy? Doufam ze deticky hezky priberou. Jak se citis vubec? Co manzel?

olakolesnikova
27. únor 2015

@vevevee Dekuji za uklidneni 🙂

safryy
28. únor 2015

Ahoj holky,
po vcerejsim soku na screeningu jsem vyhledala dvojcatkovou skupinku. Ziji v UK a tady se drive, nez ve 12tt UTZ nedela...takze po trech mesicich, kdy jsem byla presvedcena, ze cekame tretiho clobrdu, cekame I ctvrteho 😅 Podle utz jsou to dvouvajecna dvojcatka. Jeste jsem vas neprocitala, tak nevim, zda se to tu resilo....Hned vcera jsem mela nejake konzultace ohledne chteni/nechteni screeningu, protoze vysledky z nej pasuji na jednocetna tehotenstvi a u dvojcatek neni ten vysledek uplne relevantni. Dostali jsme spoustu letaku, musim si to procist, ale mam z toho docela hlavu kolem....V pripade spatneho vysledku je moznost amnio, ale zase riziko potratu me odrazuje anebo DNA rozbor me krve, coz neni hrazene pojistovnou a tady to stoji £430...takze palka jako prase. No nez na amnio, bych ty penize proste dala...jen me zajima, jak to probiha v cechach. Podstoupily jste screening v prvnim trimestru? Jake hodnoty projasneni sije deti mely? Diky moc 😉

olakolesnikova
28. únor 2015

@safryy ahoj! Ja cekam dvouvajecna dvojcatka. Na screening jsi Uz byla nebo zatim se chystas? Screening v prvnim trim je dulezity, je to na vrozene vady. tady Na odber vody a td the poslou Jen kdyz je neco podezrele. Ale je to nebezpecny. Takze jestli Mas na to penize tak bych sla spis do toho dna testu. Drzim palce 🙂

safryy
28. únor 2015

@olakolesnikova ... ano sla jsem, ale u dvojcat ty vysledky nejsou nijak zvlaste prukazne prave...aspon podle toho, co nam povedeli. Presto jsem si krev odebrat nechala. Vysvetlovali mi to tak, ze konkretne Down se zjistuje podle nejakeho hormonu, ktery vylucuje placenta. U dvojcat se proste nejake ty hdonoty vezmou a podeli dvema. Pokud vyjde vysledek jako high risk, stejne se nevi, ktere z dvojcat ty spatne vysledky ma...mohou to byt oba, muze to byt jen jedno a klidne ani jedno....Amnio jsme zavrhli, ztrate miminek se zadne penize nevyrovnaji, takze bychom proste ty prachy dali. Ale podle UTZ vypadali drobecci v poradku, sijove projasneni u jednoho 1,4 a druheho 0.9mm, coz je podle me super. Ale projasneni neni vsechno, zejo...No verim, ze jsou v poradku, ale vcera to na nas vsechno vybalili, doted jsem myslela, ze cekam miminko jedno, jsou tam dve a mam toho v hlave na srovnani peknou hromadu 😀

olakolesnikova
28. únor 2015

No ted jsi trochu v soku z dvojek asi 🙂 co se tyce nepresnych vysledku screeningu u dvojcat nevim, me nic takoveho nerikali... a delej vsechno co citis ze Mas, jestli budes klidnejsi po rozboru krve tak udelej to. Ja jsem further z neceho nervozni 🙂 mudr ze me sili 🙂

safryy
28. únor 2015

@olakolesnikova ... meli jsme prave hned po UTZ pokec s genetickou a nejakou odbornici na cert vi co 😅 Hazela na nas informace a rozhodnuti na vsechno je proste ciste na nas. Procitala jsem vsechny mozne diskuze a informace, ktere nam rekla ohledne screeningu, snad v cr nikdo nema 😀 Konkretne to o tom hormonu, ktery placenta vylucuje a podle ktereho se urcuje, zda je vyssi riziko Downa nebo ne....kdyz se nevi, ktera ta placenta ten hormone vylucuje...no komplikovane 🙂 Ja verim, ze jsou v poradku...doktorka rikala, ze na utz vypadali v poradku, hledala jsem I to projasneni sije a hranicni je hodnota 2,5 nekde uvadeji 3mm a tak asi stresuju proto, ze je toho na me tedka moc 😅 Jakoze ten DNA test by me uklidnil, ale dat jen tak do placu 16 tisic se nam tez uplne hned nechce. Pockame na vysledky ze screeningu, ikdyz nemusi byt nijak presne a uvidime co bude dal...A v kterem jsi tydnu?

fontain
28. únor 2015

@olakolesnikova vlastně ani přesně nevím co se stalo.v poledne jsem byla na kontrole a v jedenáct večer mě vezli do porodnice.Doktorka řekla že asi infekce, některá se jsem je asi prostě neunesla- prý jsem moc hubená, a nebo prý taky psychika a ty nervy.manžel sice moc city neprojevuje ale má z dětí radost.O mě se sice asi trochu bál a jinak s námi, nebo spíše zatím se mnou nežije a prý ani nebude.Takže to vše musím zvládnout sama.A psychicky na tom nejsem ted nejlíp.

olakolesnikova
28. únor 2015

@safryy verim ze vysledky Budes MIT dobry, Mas ted takove stress obdobi. 🙂 co manzel, Jak reaguje na to ze budete MIT hned 2?
A jsem 36+0 dnes.

olakolesnikova
28. únor 2015

@fontain ani neumim predstavit Jak ti je.... ale miminka jsou ted asi to nejdulezitejsi co musis resit . Pomaha ti nekdo se starsim ditkem? A manzel poodle me je proste hvezda - s vama but nechce a z deti ma radost....no k cemu ti jeho radost, Prosim te.....
Myslim na vas....

safryy
1. bře 2015

@olakolesnikova ... tak rozdychavali jsme ten sok spolu. My uz doma dve deti mame, takze bude mit hned ctyri 😅 36tt je krasa! 😉

fontain
1. bře 2015

@olakolesnikova moc děkuji za podporu.Však děti je to jediný co řeším a co mě zajímá.Pomáhají mě rodiče, ale už ted mám takový blbý pocit být na někom závislá.je toho na mě poslední dobou moc, ale musím se vzchopit, děti mě potřebují a oni to cítí.

monak85
3. bře 2015

Ahojky děvčata. 🙂 Mohu se k vám přidat, i když mám teprve fazolky? 🙂 Vůbec nevím co všechno mě čeká. Miminka čekáme po ivf, takže jsme si dvě přáli a zůstali nám tam bojovnicci. 🙂 Podle kliniky bych měla byt dnes 7+5tt. Takže ještě dlouhá cesta. Spousta obav, ale věřim, že bude vše v pořádku. ☺
Jinak maminkám moc gratuluji a všem přeju hlavně štěstíčko a zdravíčko! 🙂

hanule80
3. bře 2015

Ahojky, tak už konečně taky zas něco napíšu 🙂
V pátek jsem na gentickem utz a na utz srdiček u kardiologa, tak vše je tak jak má být, všichni doktoři byli spokojení tak já taky 🙂
Jsou to pořád kluci 😀 mají cca 450g. Na genetiku jdu ještě i za měsíc, kvůli tomu jednomu pupečníku, jak má o jednu cevu méně, tak prý budou hlídat jak prcek prospívá, zatím mu to vůbec nevadí 🙂
Já teď měla dvoudenní zvraceci virózu, naštěstí jen se zvýšenou teplotou a celkem jsem to zvládla myslim dobře, teď to chytil ode mne syn, tak uvidíme jestli manžel...
Pupek mi už začíná často překážet, šatník jsem vytřídila, tak už mi tam toho moc nezbylo 😀
A co u Vas všech nového? 🙂

hanule80
3. bře 2015

@janatrombikova ani jsem negratulovala, ale nakukovala jsem co je nového, držela jsem palce, jak je? Už jste všichni spolu? Měli jste to teda náročné...

hanule80
3. bře 2015

@safryy jelikož nám ten screening ve 13tt vyšel dobře, jak utz tak i krev, tak jsem plodovku nechtěla a odeslat tukrev na ten rozbor jsem pak také odmítla, nám říkali nějakých 12tisic, ale stejně se tam nevysetri všechno, že stejně pak jistější ta amnio. Takže u nás kdyby byly nějaké pochyby, něco by nebylo úplně ok, tak bych spíš asi šla na amnio. Ale nevím, naštěstí jsem se rozmyslet nemusela...

hanule80
3. bře 2015

@fontain teda, prďolkove měli tedy naspěch! Držím palce!

safryy
3. bře 2015

@hanule80 ... dekuju za info 🙂 Je to dlouhe cekani, ja pevne verim, ze jsou bambulky v poradku, ale tim, ze to na nas vsechno vybalili v jeden den, tak toho bylo na me zkratka moc....to vis no, dvojcatka nas nenapadla ani v nejmensim. A ve 12tt prvni UTZ/screening a nejdrive, ze jsou dve, pak ze screening nemusi byt ok, pak moznosti kdyby to ok nebylo...hrozne moc informaci najednou, tak jsem si zapanikarila. Na vysledky si pockam jeste dlouho...posilaji dopis do trech tydnu od screening a vysledek je stejne bud low risk nebo high risk, takze konkretni cisla mi stejne budou utajena. Nam prave bylo receno, ze z toho DNA se pozna uplne vsechno 😨
Super, ze se tvym klukum dari dobre! 😉
@monak85 ... ahoj, ja jsem s miminkama o kousek dal, ale taky zacatek....ale o tom, ze jsou tam dva vim teprve od patku 😀

Holky, letely byste letadlem? My jsme kupovali letenky do cech v dobe, kdy jsme se teprve snazili o miminko....v dobe odletu bych mela byt 16tt a v dobe navratu 20tt. Je to jen kousek, asi 2h letu....Kdyz jsem cekala syna, tak jsem letala nekolikrat, ale s tema dvojcatama jsem cela nejaka poprdena ze vseho 😅

Strana