Dvojčátka 2014/2015 🙂
Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉
@olakolesnikova já od začátku taky chut na nic nemám.Špatně mi bývalo ještě ve čtvrtém měsící, pořád jsem jen zvracela a hubla..pak to polevilo a já byla ráda, že je mi dobře..a chut jsem měla tak normální.
Ted zase málo jím, jelikož mě před měsícem opustil manžel takže jsem z toho ted psychicky hotová, takže skoro taky nejím..tak doufám že jim neubližuji a menší nejspíš asi budou, zatím doktoři nic neříkali že by to byl extrém..A lékaři dnes umí zázraky, takže já si myslím že se nemusíš stresovat..U dvojčat je prý že jsou menší normální..nějak se ti tam vlézt musí 🙂
taky nevím jaký si vybrat...Já jsem docela srababa a mám nízký práh bolestivosti, takže taky nevím..Ale pro mimi to nějak zvládnout musím
@bien_1987 tak ti přeji, ať ultrazvuk dopadne dobře a miminka jsou v pořádku. My jsme si také nenechali první mimco prozradit a bylo to moc fajn. Teď jsme si to nechali říct kvůli našemu synovi, abychom mu zbytečně neslibovali holčičku. Takhle bude vědět, že sestřička bude třeba až v dalším kole. I když nevím jestli po dvojcatkach budu mít ještě energii zkoušet další mimi 🙂
@fontain no jsem v soku! ty cekas dvojcatka a on te opousti? to jako co on si mysli? na konci tehu, brzo budes mit sami starosti s detma, a k tomu resit chlapa? a nedejboze penize a td? no prominte......
vim, neni to moje vec, jen jsem bouchla (((
jak se citis?
@olakolesnikova no cítím se opuštěne, sama a hlavně strašně zklamaně..Jsme spolu deset let a tohle bych od něho nečekala..A jsem na tom psychicky špatně..Doktorka mě chtěla dát do nemocnice, ale já odmítla...tak beru alespon nějaké homeopatické léky na uklidnění.Kvůli dětem se aledržím...ty jediný mě drží nad vodou..
Taky sama nevím jak to všechno bude a strašně se toho bojím abych to zvládla..
@olakolesnikova Po spinální anestezii jsem se mohla hýbat normálně,dokonce za 6 hodin se můžeš napít.Zvolila jsem si ji proto,že to není tak velká zátěž pro maminku a hlavně pro miminko jako celková anestezie.A je to šup šup,nejseš tak zblblá a můžeš za chvilku kojit.
@fontain no toto u chlapu vubec nechapu. snazite se o dite, berete leky, trapite se a pak az se vse konecne podari, on odejde. to jako doted nechapal co se deje nebo co? nejsi prvni, takove pripady vidim bohuzel az moc casto. a stejne nechapu.
zcasti rozumim kdyz chlap odejde po porodu mimi, kdyz se citi odstrceny, anebo partnerka/manzelka uz neni takova kocka jako driv (je to blby ale oni to tak vidi a boji se toho).... ale takto...
drz se, mozna prijde k rozumu, 10 let spolu je to hodne...(( je mi smutno.
a nesmis to drzet v sobe, to bude fakt na prasky. nevim, pis jako anonim nebo zbavuj se toho nejak jinak. tady te aspon vzdycky nekdo vyslechne.
pusu.
@amazankova Ahoj právě zjišťuji co je tak nejlepší. Po čem se lépe zotavuje a taky tam nechci trčet jakou dobu v nemocnic už proto že tam je zákaz návštěv k vůli karanténě. Tak hledám to co bude nejlepší no, ale musím se domluvit z anesteziologem a uvidím co mi řekne.... Přítel tam se mnou bude, ale hned po císaři ho vyženou a bude si pro mě moc dojet až mě pustí dom. Po celkové stránce jsem strašná srabába :D takže se všeho bojím už skoro celí týden se mi o tom zdá a je to děs 🙂 tak doufám že to bude mnohem, mnohem lepší a lehčí všechno než si teď myslím 🙂 Jinak zítra jdu naposledy na kontrolku do poradny a budou mi děla váhový odhad tak jsem strašně zvědavá kolik prckové váží... 🙂 tak ahoj a měj se
@olakolesnikova moc děkuji za podporu.právě že nějak nemám komu se svěřit,vypovídat.Moji rodiče ty melou pořád to samý, jerdna moje kamarádka tak zas řeší jestli si na sebe koupit tohle nebo tohle a moje problémy ji tak nějak nezajímají.A další kámoška mi říká že to mám brát pozitivně, že na světě jsou horší věci a že lidé se rozcházejí a zase scházejí.Takže nějak zjištuji, že když se člověk dostane do nouze, že nějak pak zjistí, že ve finále nemá nikoho kdo by mu pomohl.A to jsem nějak zjistila ted já.o to je to pro mě horší.
Ahojky,
Jak se dnes máte? Já mám nějakou spavou, dala jsem syna do školky a ještě zalezlado pelechu. Nechce se mi dneska dělat nic 🙂
Byla jsem včera na hematologii, mám hodně málo železa, tak mi predepsali léky, po kterych mi je docela blbě, prý nalacno, ale to bylo děsný, jsem se pak trochu najedla anevolnost ustoupila. Chjo. Jinak srazlivost krve kvulintem trombozam zatim ok, kontrola nekdy v dubnu. Ale ve třetím trimestru se fraxiparinu asi nevyhnu, tim ze tojsou dvojky a ze ten jeden má o jednu pupecnikovou cevu méně, tak se totim ředěnim bude jistit.
Furt nějaký doktory řeším, ve ctvrtek jdu do poradny, tak snad bude vse ok, citim se jinak dobře, takjen aby i ten čipek držel 🙂
@fontain to je mi líto, že musíš řešit takhle slozitou situaci, kort takhle v těhotenství... 😒 vubec si to nedokážu představit. Treba bydlet bych měla kde, podporu rodiny taky, ale s těma financema je to naprd. Ale jak treba tady různě čtu příběhy, tak to maminky zvládají, musí se. Clovek pak prepne na jiny rezim a myšlení. No držte se, ať je co nejlépe!!!
@amazankova já se toho spinalu děsím že neunesu psychicky že jsem při vědomí a mám kuchlé břicho.. že uslyším ten cvrkot na sále, cinkani nástrojů apod. Že začnu zmatkovat apod. Pokud by byli kluci hlavickama dolů chtela bych zkusit mudr aby mi povolili přirozený porod, když jsou dvouvajecny. Neurolozka o tom nechce ani slyset...
@janatrombikova budu držet palce aby to dopadlo na výbornou ale jinak to ani dopadnout nemůže že? 😉 kdyze to bude? V pátek??
@hanule80 to ti ani nepřijde. Já jsem měla první porod (36h) zakončenej akutním císařem a to byl hukot! K páteři mně anestez. píchal mezi kontrakcema, byla to fakt hrůza.Dostávala jsem se z toho pěkně dlouho. A teď jsem CS taky požadovala, už jsem věděla co to obnáší a hrozně jsem se těšila na prcky 🙂 Všechno bylo v klidu a v pohodě 🙂 Já bych se je zase bála rodit normálně 😲
@amazankova po takové zkušenosti chápu..já jsem první porod měla pohodový, šlo to dobře, tak proto. Je mi jasny, že nikde neni psaný, že i ten druhý bude takový. Jen moje vnitřních pociti se spíš nyni kloní k přirozenému porodu. Pokud bude vše ok. Sebemenší komplikace, horší poloha miminek, vysoky tlak apid. Tak riskovat nebudu, to je jasný. Ještě je na to času dost 😉
@hanule80 děkuji 🙂 a ano v pátek no už se to blíží... 🙂 doufám že se nic nezmění, protože jsem měla jít na císaře k vůli špatné poloze holčičky, ale při včerejší kontrole se ukázalo že oba leží hlavičkou dolů 🙂 tak uvidíme.... jinak váha holčičky je 2919g a chlapečka 2870g takže docela mackové 🙂 no doufám že vše proběhne v pátek podle mích představ.... ráno císař který potom budu snášet dobře, miminka budou v pořádku a za chvilku pošupajdíme domů 🙂
@janatrombikova teda to jsou krásné váhy!! To určitě budete doma brzy 😉 2870g měl syn když se narodil a to tam byl jen jeden 🙂 tak jsrm zvědavá nakolik "vykrmim" ty dva ... 😀
@janatrombikova kolik meli tva miminka v 34+tt Prosim te? Mas tak krasne vykrmeny detatka! Byla jsem dnes na kontrole, a v 34+2tt Mame Jen 1900, 1960. ((( jsem na nervy ze Mame tak malo.
@fontain mam uplne to samy s kamaradkou, ani me obcas nezepta Jak se mam ale ze chce takovy a makovy jeany nebo neco podobneho. Ma dcerku 4r, ale asi Uz nepamatuje jak to tehdy bylo s ni.
Proto pis aspon sem, vypovidas se a mozna Bude ti lip. Drzim palce 🙂
@olakolesnikova Ahoj ve 34tt ti nepovím poslední kontrolu mi dělali ve 30tt a holčička měla 1443g a chlapeček 1620g 🙂 a jinak až teď no... ale neboj jsou to váhy cca, u dvojčátek je to hoodně zkreslené oni se ti ještě dokrmí ani nebudeš vědět jak 🙂
Ahojky,
Dnesni kontrola ve 20tt dopadla na jedničku. Kluci prospívají tak jak mají, cipek cca 48mm což je taky ok, ja už jsem teda na 8kg nahoře, takže teď to byly 3kg za měsíc, tak to už tak vesely neni, ale neprejidam se, jim hodně zeleniny, sladký moc nemusím, tak ani nevim co bych měla měnit... no a jinak tedy můžu klidně odjet na vikend do železné rudy. Malýmu jsem objednala instruktora lyžování, tak bude ve skolicce a já doufam ze u kiosku na sluníčku 🙂 počasí se má horsit tak uvidime, kdyby aspon jeden den...
Jo ještě na utz je kluků fakt plný břicho, zagelovana jsem byla pomalu až u krku 🙂 a skoro až na zadech 🙂 jsem se pak utirala půl hodiny 🙂
ahoj holky, se k vam pridavam. cekam jednovajecne holciny. jsme 29+6tt a snazime se držet do 36tt. Tak snad vydrzime. uz se na holky moc tesime, ale chtela bych je co nejvetsi, aspon dve kila, abychom nebyly dloiho v nemocnici. Uz me to zacina trochu zmahat. chodim tempem duchodcu, funim a vcera jsem dokonce odpo usla 😀 Cisare se desne bojim, nevim jestli byt pri vedomi nebo ne. i na blbou plastiku usi jsem sla na celou anestezii, jsem srab, ale ted bych chtěla holky videt a taky se dat drive dohromady..tak uvidime
@hanule80 vahu neres, takovy prirustek za mesic je ok. ja ho ted mela za dva tydny a to je hukot 😀 jsem zvedava co bude za vahu pristi tyden 😀 ale je pravda, ze se po cukru muzu utlouci..je videt, ze cekam prave holky. chteji furt cokoladu 😀
Ahoj holky. Tak od 19.2 2015 už jsou miminka mezi námi. Terezka měla 2800g a Lukášek 2400g. Pro velké komplikace jsem musela už toho 19.2 jinak jsem měla jít až 20.2 ale v ten čtvrtek ve 3 ráno jsem se probudila s tím že mi praskla voda a mezi tím to nebyla voda ale plno krve. Než dojela sanitka tak jsem pořád krvacela, ale pak to na chvilku přešlo. V nemocnici mi udělali vyšetření a to bylo podle nich v pořádku. Pak se to ze mě hrklo asi ještě 3 krát. Nakonec jsem si stoupla v 6 ráno z postele a znovua ne že by toho bylo málo. Tak to už kolem mě začali všichni lítat a připravovat na akutní císař. Na sál jsem dorazila o pul7 takže celou mě uspali u akutně řezali. Probudila jsem se kolem 10 hod. Přítel byl celou dobu u mě takže viděl úplně vše. Po probuzení jsem se dozvěděla že malého museli odvést sanitkou do Ostravy protože jak jsem krvacela tak to bylo odlucovani placenty u Terezky, ale šlo to všechno k malému takže se toho nalokal a byl přidušený tak ho museli křísit. No hrůza ☹ Ale co se týče císaře, neměnila bych. Uspaná jsem byla celá a probudila jsem se do bolesti, ale mohla jsem začít hned fungovat a malou jsem viděla prvně na fotkách a pak mi ji přítel donesl. Malého jsem ale vůbec neviděla stihli ho dříve odvézt takže taky jen foto. Dneska ráno jsem hned začala chodit na popr 🤐 vé oni by mě už i včera nutili chodit, ale ztratila jsem tak 1L krve tak jsem musela odpočívat. Jinak myslela jsem že to bude fakt horší. Ještě musíme držet pěstičky Lukáškovi aby bylo vše v pořádku. Jinak zákrok mi mohli udělat hned jak jsem došla třeba by to tak nedopadlo. Tak se mějte a držte nám palce ahoj a pohlaďte 🙂
@janatrombikova drzim ti palce! Gratuluji a verim ze vse Bude v nejlepsim poradku. At lukasek to dobre zvladne.
Je to divny, zacalo se to to Jen tak, z niceho nic??
Myslim na vas!
@kofik.h dodrzis 🙂 Uz je to Jen kousek 🙂
@hanule80 Budes MIT tlusty a krasny miminka 🙂
Ahoj holky, doufám, že Vám nebude vadit, že se Vám sem připletu 😀
Jen jsem Vám chtěla říct, aby jste se drželi a narodili se Vám krásná dvojčátka 😉
Já mám taky dvojčátka, mají 9 a půl měsíce, jednovaječné kluky narozené v 34plus2tt císařem. Kluci, i když vážili jenom 2090g a 1800g byli naprosto v pořádku, dokonce nechytli ani žloutenku a byli jenom pár dní v inkubátoru kvůli teplotě, ale jinak v pohodě.
Když jsme chodili na kontroly, tak nám doktor odhadol větší váhy - oba měli mít kolem 2200g - tak je jenom vidět, jak je to všechno jenom odhad a pravda může být někde úplně jinde 😉
Držím Vám palce, ať Vám všechno vyjde a budete mít skoro doma zdravé dvojčátka - je to to nejlepší, co může být 🙂

Také to nechápu, že už teď je pohlaví poznat. My máme dvojčátka přirozeně, takže velké překvapení. Chtěli jsme si s manželem udělat jednu holčičku, i náš synek si ji přál, no a jsou z toho dva kluci 😝