icon

Dvojčátka 2014/2015 🙂

janatrombikova
3. lis 2014

Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉

bien_1987
29. led 2015

Ahojky, můžu mezi vás? Jsem teď v 10.týdnu, po ivf čekáme dvojčátka... Je tu někdo také ještě v prvním trimestru?

janatrombikova
autor
30. led 2015

@bien_1987 Ahoj samozřejmě že můžeš 🙂 čím víc nás tady bude tím líp 🙂 Je dobré pokecat z holkama co jsou ve stejné situaci 🙂 takže piš, ptej se a tak dál 🙂

janatrombikova
autor
2. únor 2015

Ahoj holky tak co je s vámi 🙂 tady posílám něco, co jsem našla a strašně se mi to líbí 🙂
ROZHOVOR DVOJČÁTEK V BŘÍŠKU
-Věříš život po porodu?
-Určitě.Něco po porodu musí být.Možná jsme tu právě proto,abychom se připravili na to,co bude pak.
-Blbost,žádný život po porodu není.Jak by vůbec mohl vypadat?
-To přesně nevím,ale určitě tam bude více světla než tady.Třeba budeme běhat po svých a jíst pusou.
... -No to je přece nesmysl! Běhat se nedá a jíst pusou to je úplně směšné! Živí nás přeci pupeční šňůra.Něco ti řeknu.Život po porodu je vyloučený-pupeční šňůra je už teď moc krátká.
-Ba ne, určitě něco bude.Jen asi bude všechno trochu jinak,než jsme tady zvyklí.Tunel,na jeho konci světlo. . .
-Ale nikdo se přece odtamtud po porodu nevrátil. Porodem prostě život končí - a vůbec,život není nic jiného než vleklá stísněnost v temnotě.
-No já přesně nevím,jak to tam bude po porodu vypadat,ale každopádně uvidíme mámu a ta se o nás postará.
-Mámu? Ty věříš na mámu? A kde má podle tebe být?
-No přece všude kolem nás! V ní a díky ní žijeme. Bez ní bychom nebyli.
-Tomu nevěřím.Žádnou mámu jsme nikdy neviděli, takže je jasné, že žádná není.
-Ale někdy,když jsme zticha, můžeme zaslechnout, jak zpívá nebo cítit,jak hladí náš svět. Víš, já si fakt myslím, že opravdový život nás čeká až potom.

hanule80
2. únor 2015

Ahojky, ja dnes odpočívám, včera jsme byli na delší procházce, tak mi to dalo zabrat. Cestou do kopce jsme se už hezky zadýchávala, že jsem si musela dělat pauzy 😀
Zítra mne čeká hematologie, vyšla mi nějaká mutace cthrf genu nebo tak nějak, že bych mohla mít sklony k trombozam, tak uvidíme co mi řeknou.
Docela se dohadujeme kvůli jménu pro druhého chlapečka. Honzík je jasnej, ale druhý je boj. Buď se nelíbí mne nebo manželovi nebo protestuje syn 😀 já si teď docela trvám na Vítkovi, manžel na Michalovi a syn na Tobiáškovi 😀 zatím je čas... ale nebudeto jednuduche.
Na kontrole u gyn dobrý, broucci mají okolo 200g a jeden je trochu menší. Cipek zatim dr nekontroloval, ale že od toho 20tt pak už jo.
Chci si vytáhnout oblecky po synovi, už nevím kolik čeho jsem měla, navíc byl zimní, tak spíš tam jsou teplejší dupacky, kabatky apod. Tak budu muset dovybavit pro letní mimča 😉

plechovky999
Odpověď byla odstraněná
janatrombikova
autor
3. únor 2015

@hanule80 Ahoj to já jsem ráda že sotva lezu 🙂 vidím že taky bojujete se jmény ale všechny 3 jsou moc hezké. My jsme dneska byly v porodnici na kontrole no a 20.2 máme plánovaný CŘ. Mám z toho docela obavy že už to bude 🙂 ale jsem strašně zvědavá a těším se 🙂 Půjdem na CŘ cca o 3 týdny dřív miminka jsou už teď dost velicí a prý mě jedině trápí 🙂 a je to pravda všude mě to už tlačí a tak 🙂 tak ahoj, měj se a napiš jak dopadla ta hemoška 🙂

hanule80
3. únor 2015

@janatrombikova tak to už budou mít krásné míry! Tak ještě 2 týdny to vydržet 😉 už máte určo vše nachystane a nacancane 🙂
Na hema mě dnes jen nabrali krev a výsledky za 14 dni. Oni prý se mnou toho už moc nenadelaji, že užjsem ve vyšším stádiu těhotenství.. že to asi budou zkreslené výsledky.
Pak jsem ještě musela se synem na oční, takže celé dopoledne ježdění po městě, tak jsem po obědě vytuhla. Ale to teda skoro každý den, ze si musím pres den lehnout, nemůžu si pomoct 🙂

janatrombikova
autor
3. únor 2015

@hanule80 To doufám že nebudou nějací maličcí 🙂 Nachystané nemáme právě nic všechny oblečky kočárek postýlky a všechno ostatní máme ještě poschovávané po rodině 🙂 postýlky měl přítel za úkol postavit a nachystat jak budu v nemocnici, ale už to nemůžeme ani jeden vydržet tak asi teď o víkendu budeme chystat. věcičky už si zítra začnu chystat sama 🙂 No ale jsem zvědavá kam to všechno dám teda 🙂 o víkendu jedeme dokoupit poslední maličkosti pro mě do porodnice, dostala jsem seznam takže musím dokupovat 🙂 a ještě pár věcí pro miminka 🙂
Jinak k tobě 🙂 kdesi jsem četla a říkal mi to i Dr. že u dvojčátek jsou ve většině případů výsledky zkreslené tak se neobávej a odpočívej 🙂
Takové ty věci co člověk zvládal normálně tak teď dají pěkně zabrat 🙂 a lehni si kdykoliv to budeš potřebovat věř že ke konci to bude jen horší 🙂 proležím skoro celí den 🙂 sedím a z ničeho nic mi padá hlava tak si hold musím jít lehnout, ale to už se taky teď moc nedá co 10min se převaluji a pořád na WC no hrůza 🙂 tak ahoj, měj se a drž se 🙂

hanule80
6. únor 2015

ahojky,
jaké máte holky pupíky? 🙂 dávám jednu na začátku 19tt...

janatrombikova
autor
7. únor 2015

@hanule80 Takový sem neměla ani před těhotenstvím :D já ten svůj radši už neukazuji je to samá jizva a je opravdu velký 🙂

olakolesnikova
9. únor 2015

Ahoj!
Potrebuji radu – dnes jsem byla na vysetreni, 33+2, dvojcata, vahovy odhad 1500–1600. neni to malo? co myslite? ((((
dekuji!

hanule80
9. únor 2015

@olakolesnikova já myslim, ze to bude ok, ze 2000g maji cca okolo 36tt?? Oni klidně můžou mít víc, ty utz zkresluji, záleží na mudr jak to odkliknou...

olakolesnikova
10. únor 2015

stejne je to o nervy..... 😕

urbisa
10. únor 2015

@olakolesnikova jenom klid,mě řekli ve 32tg ráno na utz,že mají 1500g,večer proběhl akutní císař a vážili 2120g a 2030g,takže utz se moc neosvědčil a to mi ho dělal primář,hlavně vydržet co nejdýl...

olakolesnikova
11. únor 2015

@urbisa no prave snazim se udrzet Mimi co nejdyl. A s Tim odhadem, v apolinari mi davali na 100gr Vic nez tady ten muj mudr v jihlave. Ale Ja chci mit cvaliky 🙂 a oni spis jsou takovy pidi...
DA je nejak vykrmit, nevite? Od zacatku Jim malo. Nemam vubec chut.

urbisa
11. únor 2015

@olakolesnikova i ty pidi mimča vyrostou,hlavně at´ jsou donošení,mě radila známá co je porodní asistentka jíst sladké,ale to je blbost,prý aby vážili víc,je fakt,že po porodu byl za mnou primář novorozenců a ptal se jestli jsem neměla špatně vypočítané týdny,že kluci vypadají o 2-3 týdny starší,vše bylo správně,podařili se po umělém oplodnění 🙂 držím palce at´ vše dobře dopadne 😉

olakolesnikova
12. únor 2015

@urbisa jsem taky po ivf. 🙂 a neni to prvni pokus, takze stresuji se cele tehu, na kazde etape sve strachy. Do 12tt spineni, do 18tt spineni a velikej hematom, pak zas neco... achjo. Dekuji za podporu.

lenastan
12. únor 2015

@bien_1987
Ahoj, já jsem momentálně 13+5, tento týden jsem prodělala genetický ultrazvuk a dvojčátka jsou v pořádku. Už nám dokonce na 90% řekli, že to budou chlapečci. Doma už jednoho klučíka mám, tak budu mít pěkné komando 🙂

urbisa
12. únor 2015

@olakolesnikova to znám,kluci jsou až po 5 ivf,čtvrté se taky povedlo,taky dvojčata,ale v 20tg odtok plodové vody,vyvolaný porod a konec.Celé těhu problémy v 20tg mě i zašívali,tak jsem byla ráda,že jsem vydržela aspon´do 32tg,kluci byli v pořádku,jen 2 dny dostávali trochu kyslíku do inkubátoru,z porodnice jsme odcházeli ve 36tg,mohli jsme jít dřív,ale u nás pouští aby měli aspon´36 tg,při odchodu měli váhu už 2400g.Neboj i kdyby něco tak už to zvládnou,ale drž je tam co nejdýl 😉

bien_1987
13. únor 2015

@lenastan ahoj, ja jdu na NT ultrazvuk v úterý. Tak jsem zvědavá. Snad budou oba bobánci v pořádku. Pohlaví si nechceme nechat říct, chceme překvápko 🙂 jestli to vydržíme...

janatrombikova
autor
13. únor 2015

@bien_1987 ahoj tak to jste dobří že si to nechcete nechat říct 🙂 Já jsem to nemohla vydržet tak jsem se hned ptala ale přítel taky nechtěl 🙂 ale nakonec to nevydržel a hned se mě ptal jak mě viděl že se směji 🙂 tak doufám že vám to vydrží ať máte uzlíčky překvapení 🙂 a držím palce ať je vše ok 🙂 To mi už jenom 7 dní a konec těhulkování no děsím se všeho co se týče císaře tak doufám že bude vše ok a řeknu si ,, myslela jsem že to bude horší,, 🙂

fontain
14. únor 2015

AHOJKY přidám se k Vám.Já jsem ve 27+ 2 a čekám dvojčata. je to moje první těhotenství.Jinak bych řekla že se po zdravotní stzránce cítím docela dobře a v uterý jdu na ultrazvuk tak doufámže vše bude v pořádku.Cítíte pohyby?? spoustu mých kamarádek říklao že necítilo a mě to přijde divný..ale asi je to normální.narodily se jim zdravy děti 🙂

fontain
14. únor 2015

@bien_1987 teda obdivuji že si to nechcete nechat říct.Nás se nikdo neptal, doktorka to vychrlila aniž by se nás zeptala a já jsem ráda..Stejně bych to nevydržela

fontain
14. únor 2015

@lenastan to se divím že to všichni víte tak brzy.Mě to doktoři řekli až ve 21 týdnu..Tak nevím jestli to nebylo vidět nebo nechtěli.Ale ve 13+5týdnu ty jo..to jsem ještě nic nevěděla.

bien_1987
14. únor 2015

@fontain no, uvidíme, jestli nám to vydrží 😀 je to teda hlavně přání manžela, já jsem si vždycky myslela, že to budu chtít vědět hned, co to bude možné. Ale stejně je mi to vlastně jedno, budou to naše první dětičky a potěší mě jakákoli zpráva... Tak jsem si říkala, že to překvapení možná nebude tak špatné. Ale ještě máme před sebou moře času, třeba změním názor...
My jdeme právě v úterý na NT screening, u kterého se to prý dá zjistit, tak musíme předem zahlásit, že to nechceme vědět...

olakolesnikova
14. únor 2015

@fontain taky prvni tehu, ja jsem citila pohyby od 19tt, ale slabe, spis takove lechtani. a ve 27tt jsem taky myslela jak to skvele zvladam, nic mi neni a tak )) ale ted mam 34tt a uz se jen tak sama s gauce vstavam pres bok, jako hroch. a v noci se mi spatne spi, protoze mimi tlaceji doprava, doleva, na zadech se spat nesmi (je to pravda, hned je mi mdlo). funim kdyz chodim )) a to vsichni rikaji ze nemam bricho na dvojcatka.

drzim palce na ten UZ.
a ty mas dvojcatka prorozene, nebo po ivf?

fontain
14. únor 2015

@olakolesnikova mě tak právě všichni říkají, že na dvojčata mám malé břicho..Ale mě to tak nepřipadá už ted si připadám jak tank a to mě ještě dva, tři měsíce čeká 😀 ale je pravda, že zatím docela spím a zas tak moc mě ty mimi netlačí.
Mám dvojčata sice přirozenou cestou ale za pomocí hormonálních leků clostylbegyt, kterí mi dávaly na reprodukční klinice

amazankova
14. únor 2015

@janatrombikova Ahojky, císaře se vůbec neboj. Já jsem ho měla taky a bylo to v pohodě 🙂 Jdeš určitě na spinální anestezii, viď ? To je jen trošku nepříjemný, jak ti rejdí jehlou u páteře, ale oproti kontrakcím, úplná balada 🙂 A hlavně ti hned přinesou mimča na krátký poňuchnání 🙂 Mně v út ráno dělali císaře, ve středu dopoledne jsem už byla z JIPky na normálním pokoji. Sice bolí jizva, ale dávají injekce na bolest, já si je nechávala dávat hlavně na noc...(nejhorší bylo vstávat z postele a ulehávat na ni). Takže přes den jsem se radši krčila na židli 😀 😀 😀
Držim palečky, ať ti všechno dobře dopadne .

olakolesnikova
14. únor 2015

@fontain no tak s tim malym brichem jsme tady dve ) ale ja se ted stresuji ze maji malou vahu.... nevim jak je vykrmit, sama od zacatkuna nic chut nemam a vubec jim malo. co ty s tim jidlem?

olakolesnikova
14. únor 2015

k tomu spinalu - rikaji ze pak se nesmis hybat 12 hodin, ani hlavou... a kdyz mas celkovou, tak az se probudis , smis vsechno (nemluvim o bolesti ovsem). ja o videni mimi hned po vyndani az tak nestojim, radsi bych asi brala celkovou, abych nestresovala pri zakroku, a pak uz hned k miminkam! protoze kdyby nedejboze neco bylo spatne, stejne nic neudelam, vse je na lekarech.

co na to reknete?

Strana