icon

Dvojčátka 2014/2015 🙂

janatrombikova
3. lis 2014

Ahoj maminy čeká tady někdo dvojčátka 🙂 doufám že ano, aby jsme mohly pokecat a porovnat svoje zkušenosti 😉

hanule80
3. bře 2015

@safryy tak možná to jsou ještě jiné testy než říkali nám. My výsledky měli týž den, udělali utz a nabrali krev, pak řekli, když do 3hodin nebudou volat, tak je to ok no a pak teda za týden přišly podrobné výsledky poštou. A k cestování, pokud ti bude dobře, žádné komplikace nebudou, tak myslím že teď letět ještě jo, později treba okolo toho 30tt už bych měla strach. A pak mít třeba v čechách domluveneho mudr. Pro případ kdyby....

safryy
3. bře 2015

@hanule80 ... to jsou stejne testy...proste screening. Jen tady jim to proste trva 😒 Do letadla te pusti do 28tt, pak uz ne 🙂 Leda, kdyz to nejak zatajis, ale vzhledem k tomu, jake mam bricho uz ted, tak myslim, ze mi nebudou chtit verit ani ten pouhy 20tt pri pripadnem navratu 😀

olakolesnikova
3. bře 2015

Ja bych letela kdyz nemas komplikace, hematom, nebo nizky-vysoky tlak.
Vitam novacky a nove dvojifazolky 🙂
Jsem po porade v porodnici, asi budu MIT cisare 19.03. 🙂 uvidime. Zatim jsem v klidu ale ma maminka Uz se trese strachy 🙂

safryy
3. bře 2015

@olakolesnikova ... dekuju 😉 Tyyyjo, tak uz budes mit bobanky brzo u sebe. V kterem tydnu budes? A cisar protoze jsou spatne otoceni nebo proste proto, ze jsou to dvojcatka? Ja bych si moc prala rodit prirozene, precijen uz dva porody za sebou mam, tak nejak tusim, co to obnasi. Kudly se hrozne bojim. Samozrejme nechci rodit prirozene za kazdou cenu, jak to bude, tak to bude. Ale to je hodne brzke premysleni, na tyhle myslenky mam casu dost 🙂 Maminka se o tebe boji, tak se trese strachy...drzim pesti 😉

fontain
3. bře 2015

@hanule80 děkuji moc..No měli o tři měsíce dřív.Asi si mysleli, že se tady budou mít lépe než v bříšku

janatrombikova
autor
4. bře 2015

@hanule80 Ahoj a děkuji 🙂 náročné to bylo, ale už je to za námi konečně jsme všichni spolu a šťastní 🙂

olakolesnikova
4. bře 2015

@safryy budu 38+4. Mam jednoho v pricne poloze, proto ten cisar. Sama se strasne bojim ale skryvam to. Ani manzela nenutim jit se mnou na sal. On je vubec citlivka 🙂 tak abych pri zakroku nemuseli ho dostavat z pod stolu 🙂
Co tvy testy?

danfal
5. bře 2015

Ahoj holky. Muzu se pridat? My bychom meli mit dvojcatka v cervnu. Jak se v tehotenstvi citite? Ja jsem byla do20.tydne v pohode a ted uz je to sila.

safryy
5. bře 2015

@olakolesnikova ... 38+4 je krasny tyden...to uz budou koblizci velici 😎 Jinak na sale by toho manzel snad moc nevidel, kdyby ti stal u hlavy...ale chapu 🙂 Vsak se jich pak nabazi dosyta. Moje testy zatim nic....vcera jsem byla v nemocnici na pokecu s nejakym Dr. Puvodne mi bylo receno, ze to je s midwife, co se specializuje na vicecetna tehotenstvi...ani nevim, proc jsem tam sla, nic svetoborneho jsem se nedovedela. Jen mi teda chvili trvalo si zvyknout na jeho accent. Byl to nejaky arab a vyslovnost teda silena 😅 Jedinne co tam mel, byl rozbor krve jako takovy, vsechno v norme. Vysledky ze screening az cert vi kdy, za tyden, mozna dva...nemam si pry delat starosti, ze vsechno vypada v poradku.
@danfal ... ahoj, ja trpim asi od 7tt...kazdy den zaludek jako na vode a ne zadne ranni nevolnosti, ale komplet cely den a kdyz se vzbudim v noci, tak se musim jit neceho aspon trochu najist, ale nikdy nevim ceho, je to priserne. Vsechno mi smrdi a natahuje, ani pit nemam naladu a do cehokoliv se silene premlouvam....minuly tyden jsem mela nekolik svetlych dni, to byla parade, uz jsem si rikala, ze to preslo, ale prd...nezvracim vubec, ani jednou,ale cely den na to myslim.... 🙄

kofik.h
5. bře 2015

@danfal mě bylo dost dlouho dobře. Bohužel teď od 8. měsíce mi je tak trošku na houpačce. Jeden den dobrý, můžu kmitat a druhý den jsem ráda, že sedím. Už mi začínají otýkat nohy a jak se holky špulí tak mám návaly horka a lehký pocit na omdlení 😀...Už se blíží porod tak jsem z toho lehce nervózní 🙂 Už se nemůžu dočkat další kontroly, kdy nás proklepnou, řeknou, že jsme ok a budu se moc těšit na další dva týdny, které zvládneme 3v1 🙂

mimar
5. bře 2015

ahojky děvčata.
taky čekáme dvojky a zajímalo by mě jaký by měli mít váhu v 21tt. a jestli 70g rozdíl mezi mimčama je velký problém. nebo jaké váhy jste měli pro přehled u miminek .

danfal
5. bře 2015

@mimar my měli 430 gramů a 420 gramů.

hanule80
5. bře 2015

@mimar ahoj, moji mají 400 a 430g. Mudr myslím říkal že jako normální je rozdíl 15% ale pak bude záležet na víc faktorech...

olakolesnikova
5. bře 2015

@safryy Jo anglictina je celkove takova prezvykana, a u cizincu s accentem Uz vubec 🙂 ale s Tim cekanim na vysledky tam u vas je to sileny...tady ti vsechno reknou hned. Cekani je nejhorsi .....

K Tim nevolnostem - Ja je nemela ani jedenkrat, chute taky. 🙂

olakolesnikova
5. bře 2015

@danfal ahoj! Pockej az budes 34tt a Vic - to Bude sila 🙂
@kofik.h mam uplne to samy co ty, jeden den skacu, druhy nemam silu vstat z gauce 🙂 kolik jsi pribrala?

kofik.h
5. bře 2015

@olakolesnikova no ani se neptej😀 uz mam nahore 12kg..uvidime kolik budu mit ve stredu. Vazim se u doktorky. Doma mame takovou vahu jak ukazuje vodu, tuk atd. A na ni tehu nesmi....dnesek byl narocny..ale tak snad zitra to bude lepsi 🙂

@mimar tohle neni velky rozdil. Ptej se kolik je to procent a kdyby to bylo spatne, tak to resi...amy ted mame rozdil 150g aa furt je to v pohode v % je to jen 5 % tak doufam, ze to bude takhke dale pokračovatelem🙂

olakolesnikova
6. bře 2015

@kofik.h 12 neni az tak moc 🙂. Ja pribrala CCA 13, radsi bych pribrala Vic, mam Malinkaty miminka a to neni dobre. ( ani sestricky v porodnici mi neveri ze cekam dvojcatka. ((

danfal
6. bře 2015

@olakolesnikova nasi jsou taky mensi, vsichni porad posuzuji, jestli mam dostatecne velke bricho na dvojcata 😀 . Ale ja jeste s porodem musim vydrzet.
Presto mam porad strach, abych neco neudelala spatne, abych neporodila driv.

kofik.h
6. bře 2015

@olakolesnikova a kolik mají? Já mám prý malé bříško na dvojčata (teda říkají maminky, které čekají nebo čekaly jedno), ale pro mě je teda veliké 🙂...holky min. týden měli 1450g a 1605g, takže jsem na ně pyšná. Ve středu jdeme na kontrolu tak jsem zvědavá kolik budeme mít. 🙂 ale je pravda, že se nějak neomezuji a krásně se cpu...sladké je opravdu mor 😀
@danfal tyhle pocity mám taky. furt koukám na nohy, jestli moc neotýkají a co a jak. Ale stále jim říkám, aby ještě měsíc vydržely. Že teď budou dostávat čokošku a tak, pak už ne a zatím drží, tak snad vydrží do těch 2 kg

danfal
6. bře 2015

@kofik.h pripadam si jak blazen. Vsude tlaky, rano vstavam a zvracim, vsechno me boli. Malosi kopou, nekdy trosku neprijemne 😀 . Ale tohle vsechno vydrzim.

safryy
6. bře 2015

@kofik.h ... ach, ja si ty dvoukilove kuratka zatim nedokazu ani v nejmensim predstavit...dcera mela 3790g a syn 4010g 😅 Predstava, ze mam dve deti o vaze jednoho predesleho, me desi, vzdy I oni byli taaaak prtavoucci tehdy. To nebudu umet ani drzet na rukou 🙂

kofik.h
6. bře 2015

@safryy a čekáš jednovaječná a nebo dvojvaječná? pokud dvoj, tak třeba budeš mít skoro 3 kg...já si taky neumím představit, jak budou prtavé :-P ale moc bych si přála, aby jejich finální váha, kterou jim zapíšou bude přes 2 kg 🙂

safryy
6. bře 2015

@kofik.h ... cekam dvouvajecna dvojcatka, tak uvidime...je to vsechno jeste daleko 🙂 A ty uz jen koli, 5, 6 tydnu? Urcite budou mit holky pres dve kilecka, verim tomu 😉 Moje kamaradka ma sousedku, ktera ma kluky dvouvajecne a oba meli, pres 3,5kg...to se mela s cim chudera nosit 😅

kofik.h
6. bře 2015

@safryy no tak to budou urcite mackove 😀 my cekame jednovajecne a tak jsem rada za kazdy gram. No uz se mi to blizi. Musime vydrzet ještě 4 tydny, ale sw mnou porpd jeste neresi:'(

safryy
6. bře 2015

@kofik.h ... tak drzim pesti, at jsou holky pres ty dve kilecka 😉 Jednovajecna jdou vzdy cisarem?

kofik.h
6. bře 2015

@safryy no nemuseji, ale jelikoz jsou napojeny na jesnu placentu, tak na 80% jdou cisarem..a pry v porodnici kam jdu ja si tp nerisknou jinak...aby deuha princezna nebyla ohrožena
jinak moc dekuji..palce se nam hodi 🙂
kamaradka dneska porodila tak jsem takova na mekko..je to uza..na jednu stranu uz je tu chxi mit a na druhou chci at se jeate vykrmuji 🙂

safryy
6. bře 2015

@kofik.h ... no to chapu, taky se na ne moc tesim. Sice je to jeste vsechno takove nepredstavitelne 😀 Ale bude to super. Verunka se me pta skoro denne, jestli uz se nam miminka narodi...ta by je chtela nejradeji hned.Trva aspon na jedne sestricce...tak jsem zvedava. Zajdu si v CR na 4D utz a optam se na pohlavi uz tam a pak pripadne tady ve 20tt by mi to meli rict urcite...tedy, pokud budou miminka dobre otocena. Tim, ze je mam dvouvajecne, tak verim v prirozeny porod, uvidime v jake poloze budou, jinak bych se bala o neco vic a asi bych toho cisare brala, ohrozit druhe miminko nechce samozrejme nikdo, zejo. A ja porad cekam na vysledky ze screeningu, jeste tak tyden az dva 🙄 To je mor to cekani...zvlaste, kdyz se dneska v terminovce potvrdilo jedno miminko s Downem 😢 Ja ani nevim, proc tak panikarim, asi urcite jsem tak panikarila I s Verunkou I Samickem, uz si to uplne nepamatuju...na utz byla miminka krasne, cila, projasneni sije krasne, ja v krvi zadne abnormality nemam, ale to jsou krevni testy klasicke, na pohlavni choroby, krevni skupinu a krevni obraz, to nejsou krevni testy ze screeningu....ach, byt uz tak aspon v tvem tydnu, clovek se pak citi mnohem klidnejsi urcite...nebo ne? 🙂

olakolesnikova
6. bře 2015

@kofik.h Jo s jednovajecnyma je to tezsi. Oni jdou ven vzdy trochu driv, ale Ja ti preju min 36 tt 🙂 cim dyl s tebou Tim kratsi dobu pak budou v inkubatorech.
My po posledni kontrole pred 2 tydny meli 2100, Ja bych prala abych ztloustli 🙂 do 2800 aspon. Ted 36+6 tak nevim. Ultrazvuk budu MIT az 12.03.

olakolesnikova
6. bře 2015

@safryy klidnejsi nebudes, cele tehu s dvojkama je rizikove a takove o nervy 🙂 kazdej tyden neco. Uz abych ti rekli vysledky, cekam s tebou. Ale Bude OK! Verim tomu.
No a vaha 3.5 kazdeho je muj sen, asi nesplnitelnej...Jen at budou zdravi.

safryy
6. bře 2015

@olakolesnikova ... asi nebudu, ale zase je krasne v jakych tydnech uz holky jste, myslela jsem to spise tak, ze miminka sice jeste nejsou uplne dopecena, ale vicemene uz jsou skoro a tak ten starch z nedonoseni uz neni 'snad' tak veliky, jako na pocatku. Ale to muzu jen ted odhadovat a tesit se na dobu, az sama budu nejaky 35tt treba...snad se ho dockam 😉 Jinak tech 3,5kg je mazec 😀 Ona je teda rodila temer v terminu, tak se neni co divit, ze se klukum darilo. Tak je takovy muj tajny vzor. Ale jinak jsou kluci pekni pacholci, tlucou vsechny okolo, berou hracky a s ni to ani nehne 🙄

Strana