Když se dvojčata tahají o hračku, jak to řešíte?

smallinka
5. zář 2016

Jak to řešíte? Podotýkám že máme všechno dvakrát, ale ta druha má lepší 🙂

pav_la
6. zář 2016

A kolik dvojčatům je? Našim klukům jsou 4 roky a když něco dostanou, tak každému popíšeme jeho hračku začátečním písmenem jména. Takže pak to prostě berou tak, že to je moje a to je tvoje a já si to půjčím, když mi to dovolíš. Když je něco pouze jedenkrát a chtějí to oba, tak jim na hodinách ukážu, kam dojde ručička a oni si věc vystřídají. U toho jsou hrozně důležití.

smallinka
autor
6. zář 2016

@pav_la no nám jsou teprve 2 roky ☹

pav_la
6. zář 2016

@smallinka Tak to jim vysvetlite těžko, no. Ale u nás to bylo úplně stejné, ten druhy měl vždy to lepší. Jeden byl dominantnejsi a druhy většinou ustoupil. Takže jsme museli hlídat, aby neustupoval stále.

smallinka
autor
6. zář 2016

aha...no jedna bohužel je taková dračice takže kouše...když jí třeba ta druhá něco vezme, nebo se perou o moji přízeň ☹ ta druhá se nebrání, občas před ní utíká ☹ a mě to nedá jen sledovat.....a vím že křičení je k ničemu ☹ nejlépe asi zabavit jinou hračkou...ikdyž to většinou chtějí zase to co přinesu....no cirkus hadra ......a když jedeme na hřiště tak obě běží k jedné houpačce... 😀 ale tam se to dá snadněji odvést pozornost. No nemáme to jednoduché s dvojčátky