Kdy řešit, že to pořád nejde?

1leny
3. črc 2021

Ahoj, mám dotaz, kdy jste začali řešit a jak, že to nejde? Máme doma 18ti měsíční holčičku, která se nám povedla skoro na první pokus. Teď se od ledna snažíme o druhé a vůbec nic.. Šli jsme na to spontánně, teď už jsem začala dělat ovulační testy.. Bereme vitamíny (vím, že to není až tak smerodatné).
Vím, že půl roku není žádná dlouhá doba, ale přeci jen nás to mrzí... Zajímalo by mě, kdy začít řešit, že to nejde a jak?
Moc děkuji za rady :*

klokanka31
3. črc 2021

@1leny Já to řešila jen tím, že jsem si nechala od doktorky napsat clostíka a duphaston, to bylo po nějakých 7 letech zkoušení...

michaelarousova
3. črc 2021

@1leny nam prvni syn na prvni dobrou a pak to taky trvalo 8 mesicu☺️ Zkousela jsem vse ..rizny gely ,vitaminy sle mslim ze pomohlo ,ze jsem se zabrala do neceho jineho☺️Myslim ze po tom roce se to muze zacit nejak resit☺️ Sle pul roku je prd☺️

lenerka1
3. črc 2021

U prvního jsem se domlouvala s gynekologem po roce a něco, že zjistíme ovulku, spermio a já začnu s mojžíšovou...no už jsem tam byla pár dnů těhotná 🙂 A taky jsem se sledovala, baštili jsme vitamíny, vařili bylinkové čaje, zkoušeli gel na podporu početí no kde co. U druhého na žádné kraviny nebyl čas a malá se podařila za stejnou dobu jako brácha, takže za rok a kousek.

monii007
3. črc 2021

My se snažili 7 měsíců a pak nas po domluve dr odeslal do ivf centra. Tam nam udělali všechna mozna vyšetření a mesic pred domluvenym transferem jsem otehotnela, ale spontánne 🥰

elvira
3. črc 2021

@1leny podle věku a situace. Pokud ti není ještě 30 a jedno dítě máš bez problémů, nechala bych to do toho roku tak a potom bych řešila u doktora.

lachtanice86
3. črc 2021

@1leny po roce nejdřív

malanoha
3. črc 2021

Od ledna? To je prd. My jsme sli poprvé k dr po roce a pul, ale snažili jsme se o prvni. Sla bych nejdriv po roce, pokud uz jedno mate, tak klidně i dele.. Ale taky záleží, kolik je vam roku. Jestli 25, tak mate more casu. Jestli 39, tak bych navstevu dr zvazila driv.

journals
3. črc 2021

@1leny pořád? Co pořád nejde? 🤦🏻‍♀️
Pul roku se snažíš otěhotnět a zatím to nevyšlo. Buď trošku trpělivá!

lucahv
3. črc 2021

@1leny skočila bych k doktorovi ať do udělá folikulometrii. A zjisti jestli je dobre narostla sliznice.

gracinka7
3. črc 2021

@1leny řeší se to až tak po roce 😉

madamas
3. črc 2021

Po dvou letech. Dohromady po třech a půl letech se zadařilo díky ivf. První dítě také počato bez problémů, na nějaký 4 - 5 cyklus snažení bez hlídání a jakékoli podpory.

eressiel1020
4. črc 2021

První dítě se nám povedlo hned po vysazení antikoncepce a teď čekám druhé a úplně stejný průběh jako u prvního. Hlavně se nestresovat a užívat si jeden druhého.

1leny
autor
4. črc 2021

@journals určitě jsem se nechtěla nikoho dotknout či nikoho naštvat. Sama vím, že je tu spoustu holek či žen, které se snaží mnohem déle. Vím, že půl roku není žádná dlouhá doba. Ale prostě jsem chtěla vědět, kdy je čas to řešit. Nejsem nejmladší, prošla jsem si před dcerou jednou revizi a čím více biologické hodiny tikaji, tím méně tě trpělivosti mám. Ale budu se snažit jí mít víc 😉

1leny
autor
4. črc 2021

Moc vám děkuju za vaše odpovědi a zkušenosti. Tak nějak jsem si říkala, že asi ten rok.. Je to pro mě těžší vydržet, protože jak pisu už nejsem nejmladší,ale máme doma jeden malý poklad, tak ten mi to kdyztak vynahradí. 🙂 asi si teď dáme pauzu, vrhneme se na, kvůli snažení, tolik odkládáné očkování a pak začneme znovu ☺️

malenka3
4. črc 2021

Záleží, kolik ti je. Pokud 40 klepe na dveře, na nic bych už nečekala. Pokud se blížíš teprv ke 35, klidně ještě půlrok počkej. Ono taky, když to začneš řešit, tak to nějakou dobu trvá. Pokud si to moc zatím neřešila, dej si do konce roku poznávačku svého těla a cyklu, jestli vůbec máš ovulaci, časovat lépe sex před ovulací atd.

klea81
4. črc 2021

Může to být i sekundární neplodnost (zagoogli). Každopádně dýl to může trvat "jenom" kvůli vyššímu věku.

majili
4. črc 2021

@1leny ja zacala po pul roce resit s gynekolozkou a protoze to nepomohlo, tak po roce od zacatku snazeni jsme sli do centra asistovane reprodukce a tam trvalo dalsich 8 mesicu, nez se dokoncily vsechny testy a nez doslo k IVF a potom uspesnemu KET. Takze byt tebou urcite rok necekam a zacnu uz resit. Navic pokud se tim trapis, tak zbytecnym cekanim na zazrak nicemu nepomuzes.

journals
4. črc 2021

@1leny Nejsem naštvaná. Spíš možná zaražená (?) z toho, co po půl roce čekáš a proč to tak moc řešíš a chceš všechno hned, teď a okamžitě. Půl roku je jen pár netrefených ovulací, nejde o katastrofu, jak se to tu někdy prezentuje. Čím víc na to budeš myslet, tím víc škodíš sama sobě. Ale každý ať se zařídí jak umí. Máš jedno dítě na první dobrou. To není standard, nebo nějaká samozřejmost. Je to obrovský dar, tak buď trošku trpělivá s tím druhým. Kdyby jsi tu psala po roce, tak neřeknu. Ale po půl roce?

leymea
4. črc 2021

My to resili po roce (nemeli jsme jeste deti), druhe pak vyslo na prvni pokus, takze u nas to bylo obracene. Cekala bych ten rok (verim, ze se zadari driv), ale pokud je Ti uz nad 35 tak bych to resila hned.

1leny
autor
4. črc 2021

Letos mne i manželovi bude 36, takže proto "spěcháme", zkusíme tedy ještě pár měsíců a pak začnu řešit. Moc vám děkuji! ❤️

1leny
autor
4. črc 2021

@journals jak říkáš, každý ať se zařídí jak umí ☺️

majili
5. črc 2021

@journals mohla bych se te jen zeptat, jestli ses nekdy snazila vice nez pul roku o miminko? Neni to zadny rypani, ale jen pokud ses nikdy nesnazila, tak neni na miste zadny hodnoceni, co je moc kratce a co moc dlouho na to zacit to resit 😊

journals
5. črc 2021

@majili prave ze snazila a ze jsme si uzili tohle zivotni obdobi pred prvnim a ted se uz rok a pul snazime o druhe. Moc dobre vim o cem pisu

asojakova
5. črc 2021

Je to individuální, záleží, co má člověk za problém. Já jsem za dr. šla už za cca půl roku, a tam mi řekli, že jsem mohla přijít i dřív. Ale u mě byl problém téměř chybějící ms. Takže uvidíte.

maxulekapcule
5. črc 2021

První tehu po 5ti měsících, druhé na první pokus, ale nedopadlo, třetí po půl roce

surikata131
5. črc 2021

@1leny standardně by to mělo být pokud se nezadaří po 1 roce, ale nad 35 let věku už klidně po půl roce, takže jestli je ti 36, nemusíš na nic čekat a klidně se objednat do CAR nebo aspoň si nechat udělat základní vyšetření u svého gynekologa. Ono to taky nebude hned, klidně se mezi tím může zadařit přirozeně 😉 nemusí být žádný problém, ale kdyby ano, tak proč v tomto věku ztrácet čas

sarkasv80
5. črc 2021

Po roce a půl to začal gynekolog řešit tím,že odeslal mého muže na spermiograf objednaný byl za 2mes a mezitím jsem přirozeně otěhotněla.
Taky mě bylo jako vám.

teate
5. črc 2021

My šli po roce “domácích pokusů” na kliniku. Zjistili polycystické vaječníky i špatný spermiogram. Dítě máme nakonec z IVF, druhé ale teď přišlo ani nevíme jak.

novacek21
5. črc 2021

@1leny ahoj, vzhledem k věku bych zašla za doktorem, který potvrdí, že je sliznice ok a ovulace probíhá, nechala si udělat hormonální profil a partnera poslala na spermiogram. Jen pro jistotu, že je vše v pořádku.