icon

Vitamíny k otěhotnění. Pomohly (Mamavit nebo kyselina listová)?

stastnamatka07
5. říj 2020

Ahoj, plánujeme druhé dítě, snažíme se půl roku a zatím nic.
Brala některá vitamíny Mamavit nebo kyselinu listovou a pomohlo to ? Četla sem hodně diskuzí, kde pomohlo brát vitamíny a podařilo se na první pokus. Díky, mějte se

tasimia
•
5. říj 2020

@stastnamatka07 ono to někomu pomůže a nekomu ne. Za mě vyhozený peníze.

jjasmina
•
5. říj 2020

Já teda brala listovku, ale jestli to bylo zrovna tím, asi neee. Spíš jsem otěhotněla až sme se vyprdli na nějaký plánování, počítání ovulace apod

stastnamatka07
autor
•
5. říj 2020

@tasimia Já to mám doma, tak že pro mě to vyhozený peníze nejsou a jsou jen 2 teorie buď to pomáhá nebo ne.

stastnamatka07
autor
•
5. říj 2020

@jjasmina Já to taky nepočítám. Ani nevím kdy ji mám a podle mě ta kyselina není blbost 😉

jjasmina
•
5. říj 2020

@stastnamatka07 Určitě může přispět a každé tělo reaguje jinak

tasimia
•
5. říj 2020

Samozřejmě souhlasím, někomu to pomůže a někomu ne..

stastnamatka07
autor
•
5. říj 2020

@jjasmina Taky si myslím.

kachna001
•
5. říj 2020

To jsou ale vitamíny, které jsou důležité pro plod, až nějaký bude 🤷‍♀️ otěhotnění nijak nepomáhají... Za mě je dobrá fertiprona 👍

pavlusak
•
5. říj 2020

@stastnamatka07 za me Fertiprona,rozpustne pytlicky,ani ne po dvou balenich jsem byla tehotna

stastnamatka07
autor
•
5. říj 2020

@kachna001 Pokud si dáte vyhledat MamaVit tak jsou to i vitamíny, které se doporučují před plánovaným těhotenstvím.

stastnamatka07
autor
•
5. říj 2020

@pavlusak Zkusím, děkuji.

kachna001
•
5. říj 2020

@stastnamatka07 ano, ale kvůli tomu, aby v těle bylo dost vitamínů a kyseliny listové, pokud to klapne (obecně se doporučuje začít brát minimálně 3 měsíce před plánovaným těhotenstvím), nijak ale nepodporují to početí... Od toho jsou pak jiné přípravky typu gynex, různé bylinky, inofolic, drmek apod. 👍 Za mě doporučuju před ovulací ještě grepovou šťávu, podporuje tvorbu hlenu 💪

stastnamatka07
autor
•
6. říj 2020

@kachna001 Díky, zkusím.

i_vet2
•
7. říj 2020

Ahoj , taky jsem to v těhotenství řešila , byla jsem trhat zub moudrosti s kazem v prvním trimestru , zubarka mě uklidnila , ze je všechno v pořádku , ze lokální anestézie nemůže uškodit těhotenství . Všechno bylo v pořádku , vůbec se neboj. Po trhani jsem byla ještě za cele těhotenství tak třikrát vrtat vždy s umrtvenim a teď už mám doma sestitydenniho chlapečka 😊 chápu ze se bojis , měla jsem to stejne , ale vůbec se nestresuj všechno bude v pořádku miminko to neovlivňuje 😘

i_vet2
•
7. říj 2020

Ahoj , já brala femibion ale nevím zda to pomáhalo , myslím ze tady ty vitaminy jsou důležité až v těhotenství. Když jsme se snažili nechala sem si spis u bylinkáře namichat čaj k pomoci otěhotnění a ten bylinky pomohli mnohem víc než vitaminy 🙏🏻😀