icon

Maminky dvojčátek na jaře 2009. Přidejte se.

jankatr
29. říj 2008

Ahojky - vím že je tu už pár témat na jarní měsíce a taky že je tu i debata o dvojčátkách - ale ta už je dost rozběhlá - a děti jsou už na světě nebo těsně před porodem - ráda bych tohle téma založila pro "DVOJ"maminky co jsou teprv na začátku a chtějí se podělit o své radosti i starosti 🙂 🙂 🙂

adrosek
9. dub 2010

-ahojda mamky,přeji hezký den všem
-určitě všechny vyrážíte ven,když je tak hezky,tak se opatrujte papa

jankatr
autor
9. dub 2010

ahojky jen nakukuju a taky jsem konečně vložila fotky z narozenin 🙂
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/jankatr/albu...

luzza
9. dub 2010

jani
už jsem se lekla, že jsi zapomněla 😉 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
KRÁÁÁSA!!!!! 😵 😵 😵 😵 😵

jankatr
autor
9. dub 2010

neeeeee - myslím na to kudy chodím 😀 😀 😀

luzza
9. dub 2010

kluci jsou nádherní 😵 😵 😵 všichni 😉 😉 😀 😀

adrosek
9. dub 2010

-janka super fotky,kluci jsou supeeer

jankatr
autor
9. dub 2010

Holky dneska mi Mates vypadl z postýlky 😔 - byl to děsnej fofr ani nevím jak spadnul - jen jsem se otočila ke Kubíkovi a v ten moment rána a Matýsek na zádech na zemi. On jak je takovej lehoučkej a furt poskakuje tak mu to šlo raz dva - trošku si tam sešmodrchal deku pod nohy a už to bylo 😒 - naštěstí se asi nic nestalo - chviličku brečel ale fakt jen kratounkou a pak se zas hihňal jako normálka. Volala jsem k dr. tak říkala ať ho sleduju a kdyby mu bylo špatně nebo se mi zdál že je nějakej spavej tak ať jedem na chirdu - ale že to vypadá podle té reakce že to bude dobrý. Prý je to dost časté že takhle děti vypadnou z postýlky a nic se jim nestane. Já myslím že jak přepadl tak se přetočil a padal jakoby nožičkama napřed protože ani nemá na hlavě žádnou bouli, ani když jsem mu ji prohmatala tak nebrečel že by ho to někde bolelo - akorát se rozčiloval že ho zas otravuju. Fakt je že Daník mi taky jednou takhle přehoupnul přes postýlku - chytil se zvenku šprušlí a zabral a normálně hodil nohy nahoru a udělal kotrmelec ven - on to pak totiž na požádání klidně zopakoval ale byl už větší tak přes rok a půl - spíš někde ke dvoum. Jenže on měl tenkrát tolik rozumu - nebo spíš štěstí - že sebou flákl na postel.

Jo a zítra ráno jdem zas s Kubíkem na kontrolu tak prosím nám držte pěstičky ať už je to dobrý. 😕

jankatr
autor
10. dub 2010

Tak dneska to dopadlo relativně dobře - dobře v tom že nám to ouško nepíchali,protože ta dírka se od minule neucpala, tak mu to dr. jen odsála - ale jinak nic moc - má tam toho pořád ještě dost a takový vošklivý - vůbec se jí to nelíbilo. V úterý jsme dobrali ATB a vůbec to na to nepomohlo. Blbý je že má pořád rýmu - jednak mu to furt leze do toho ouška a hlavně - když se toho nezbavíme tak nebude moct ani na ty trubičky. 🙄

luzza
11. dub 2010

jani
to je fakt na palici s tím ouškem 🙄 🙄 ten kdyby nedostal ty trubičky, tak by to bylo asi nekonečný...ale jak jsem psala, sestřenky holčička to měla úplně stejně...to je v prdeli (pardon) že to takhle trápí tak malý děcka ☹ jako by nebylo dost práce a starostí i když jsou zdraví, viď? 😅 no moc vám přeju, aby se to už vyřešilo!!! 🙂 🙂 🙂 choudě kubíno...

a jak máťa přelezl šprucle??? to mě nestraš, to by přelezl i ohrádku! 😨 to by mě nenapadlo... domes taky vylézal z postýlky, ale až kolem toho roka a půl, dřív to nezvládal... a padnul tak k nám do postele 😀 😀

luzza
11. dub 2010

jani
taky byli domča a jirka unešení z vašeho dortu!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵 😵 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jankatr
autor
11. dub 2010

No Daník ten to měl stejně taky až tak kolem roku a půl. Jenže Maty je proti němu lehoučkej, takže když se trošku odrazí tak to jde samo a on měl pod nohama navíc našupanou peřinku jak jsem pak zjistila 😒 - a když jsem ho dneska sledovala tak on se chytá Kubovy postýlky (je mezi nima tak 10-15cm mezera aby si tam necvakli prsty když s tím lomcujou. No a jestli se tam chytil a zabral, a do toho vyskočil tak to šlo samo... 😔

luzza
11. dub 2010

jani
no to je matýsek teda artista 😅 😅 může rovnou k cirkusu 🤐 😅 hlavně že se mu nic nestalo 😉

jankatr
autor
11. dub 2010

no to jo - teď už máme pro jistotu kolem dokola po zemi matrace - sice tam není k hnutí ale aspoň mám lepší pocit. 😉

luzza
12. dub 2010

jani
tak to úplně chápu 😉 😅

jankatr
autor
12. dub 2010

Ahojky - taky je u vás tak hnusně?
My máme dnes za sebou roční poradnu - takže Kubík 11,2kg a 78,5cm a Maty 8,7kg a 72cm 😵 😵

luzza
12. dub 2010

jani
tady je počasí k pláči 🙄 🙄 🙄
váhy a míry krásný 🙂 🙂 🙂 dvojčátka jak vyšitý 😀 😀 😀

veruleg
12. dub 2010

ahoj holky
Tak u nas dnes dopoledne chumelilo a chumelilo a pak byla cely den zima silena 😒

Janko : kluci maji krasne vahy i miry. Rozplyvala jsem se nad tim dortem.Fakt uzasne. 😝

Luzzi : co ta sesta nemoc? Uz jste v poradku?

U nas se dlouho nic nedelo. Viky uz se skoro dva mesice plazi. O vikendu vylezl kousek prvniho zubu. Dnes je videt dalsi spicka. V patek se nahodou ze ctyr posadil a byl z toho uplne vedle. Dneska zas pro zmenu se zacal z kolinek pritahovat k nabytku a stoji u toho. Takze dlouho,dlouho nic a ted to chce vsechno dohnat 😀

mejte se a at jsou prckove zdravi 😉

myska77
12. dub 2010

Teda Janka, Tobe uz deti lezou z postylek, to je sila. Ja uz bych silela strachy. Tak snad bude prcek v poradku. A fotky z oslavy jsou nadherne, to tedy jo.

Holky dneska mi prisel barak pro kluky 😀
http://picasaweb.google.cz/misule77/2010_04#545...
po veceri jsme jim to postavili a je to desnej hit, kluci tam uz silej 😀 😀 😀

luzza
12. dub 2010

teda mysi
ten barák je boží 😅 😅 😅 kolik stojí?? a kde jsi ho sehnala?? 😅 😅

veru
byla jen tři dny vysoká horečka a pak najednou klesla a nic...čtvrtý den se osypala a za dva dny vyrážka zmizela, toť vše 😅

u nás je nového to, že nelinka došla z obýváku přes chodbu až k hlavním dveřím 😅 😅 asi chtěla jít ven 😀 no a pak se tomu děsně smála 😅

jankatr
autor
12. dub 2010

Mysko - ten baráček je super - akorát my bysme k němu napřed potřebovali nějakej opravdovej barák - páč tady v tom našem bytečku nějak není kam to dát... 😝

luzza
13. dub 2010

holky
kolik vám toho děti ráno snědí??? 😕 😕 😕 já už jsem z toho fakt hotová..
holky ráno mají 1 přesnídávku 200g plus 1 bílou hollandii 200g, to smíchám a mají to napůl...a každá má ve svý porci ještě rozdrcený 4 sunarka piškoty...
nelince to stačí akorát, sní všechno... ale eliška pak brečí a chce ještě ☹ tak jí pak dávám žužlat ještě kousek chleba 😒
a dnes to dopadlo tak, že snědla ještě můj bílej jogurt 🤐 vůbec jí nevadí, že je kyselej, nechápu, jak může sníst takovou snídani... mám jí dávat tolik?? nebo se mám na ní vyprdnout?? nechci jí přecpávat...

myska77
13. dub 2010

Luzzi: tady jsou ty domecky, my mame ten posledni s tunelem, jinak tam jsou i mensi, soucasti jsou i micky: http://www.detskydum.cz/detail/domecek-s-micky-...

Eliska toho fakt sni hodne, to bych nesnedla ani ja. Kluci maji v 7:00 260ml mlika a pak v 9 presnidavku, kam jim dam vzdy pulku jabka ci bananu, vic mi nesnedi. Ona je kazda rada draha, ale nedat ji vic by znamenalo, ze Ti hlava praskne od revu, vid a zase, kdyz ji das, tak se bude prejidat. Ale Eliska je ta drobnejsi, vid? Ta at si da do nosu 😵
Ja mam zase problem, ze se bojim klukum davat vetsi kousky, at uz rohlik, chleba nebo v poledne do toho masa ci zeleniny. Vzdy se dusi a ja se na ne nemuzu divat. Jenze takhle zase budou do 5 let na mlete strave. Kdyz dam Matesovi chleba na kosticky, tak mi tak 3 uzuzla, ale Christik si ho narve jazykem na patro, udela si takovou slizkou hrudku a pak se s ni dusi, takze mu ji vzdy vytahuju az z krku. Krupky ty kukuricne mi ji, susenky jim musim lamat do jogurtu, aby se rozmocili. No uvidime.

Janka, my mame taky maly byt, mame t v obyvaku a lezem pres to vsichni 😀

luzza
13. dub 2010

mysi
eliška je ta menší, ale sní víc, než nelinka, ale ráno to fakt přehání 😝
holky si teda na kousky už zvykly, ale domčovi jsem musela mixovat ještě po roce 😒 ale nedělej si s tím zbytečnou hlavu...taky se naučil jíst kousky a nebylo to zas tak dlouho po tom prvním roce...no a vůbec nic se mu nestalo 😉 taky vyrostl 😀
holky jsem učila na kousky tak, že jsem jim rozmixovala jen zeleninu s masem a těstovinky vmíchala do toho mixu vcelku...začali jsme s tou těstovinovou rýží...je drobná a krásně klouže do krčku, pak jsem začala přidávat do toho mixu polívkový nudle a ty se taky bezvadně jedí 😉 a dneska už snědí i kousky brambor nebo rozvařenou rýži...ale musej to mít fakt s hodně omáčkou,aby to klouzalo... 😉

ten barák s tím tunelem bych chtěla 😵 😵

jankatr
autor
13. dub 2010

Luzzi - mě kluci taky řvou když vyškrábem misku - ale myslím že až tak o hladu to není - onehdy jsem jim pak dala do ruky každýmu jednu tu kukuřičnou žížalu a byli spokojení - chvili jedli sami tak měli asi pocit zadostiučinění. Nebo jim pak nakrájím na kostky plátek tousťáku s máslem - a dám jim ho napůl - oni jak chvilku zobou sami tak je klid.

luzza
13. dub 2010

jo jo jani
tousťák s máslem je u nás každou chvíli 😀 ale s kukuřičnejma žížalama začaly dělat takovej bordel, že jim je dávám jen venku 😝 normálně je schválně rozmačkávaj v ruce a drolej 😝 začala s tím nelča a za pár dní to elča odkoukala a dělá to taky 😠

jankatr
autor
13. dub 2010

😀 😀 😀 - je zajímavý jak jsou ty dětičky na některý věci učenlivý co??? 😀 😀 😀 Mě dneska kluci šlohli sáček se starejma rohlíkama (ne tvrdejma ale byly už takový tuhý) - pytlík jsem jim sebrala ale ty rohlíky jsem jim nechala - říkala jsem si aspoń jsou hodný a šla jsem vařit - do půl hodiny byly všude - bylo tu jak nasněžíno. Tak jsem to tu celé pozvysávala... - pak tu Daník chodil na smaženej květák od včera, tak jsem mu dala do ruky tousťák aby k tomu aspoń něco snědl - no samo že ho švihnul v obyváku na stůl a ani si toho nevšiml.... - zato Kubíčkovi to neuniklo - takže během pěti minut to bylo to samé... a mohla jsem začít vysávat od začátku... 😝 😝 😝

a abysme to měli jednodušší - tak Maty má chuďátko malý zas od rána horečku 39oC a nezabírá pořádně ani nurofen... 🙄 🙄 🙄

luzza
13. dub 2010

no nejdřív jsem se chechtala, když čtu ten první odstavec 😀 😀 😀

a u toho druhýho mi zklaplo ☹ to je mi líto ☹ tak máš zas o nervíky postaráno ☹ písni, jak se to bude vyvíjet 😒 moc na vás myslím 😔

sorbona13
14. dub 2010

Ahoj holky, jsem tu jen na skok, kluci oba stojí všude možně a nevím, koho chytat dřív.
koukněte na videa:

https://www.youtube.com/watch?v=b9Y8pnU1Ebc

https://www.youtube.com/watch?v=jJEnpNz_cMs

Honzík včera stál v ohrádce a dával přes šprušle pusinky 🙂

jankatr
autor
14. dub 2010

Ahojky - tak u nás je to dobrý i špatný - Kubík konečně ouško docela v pohodě - dneska mu jen to druhý trochu čistili, ale jinak to vypadá dobře. Zato Matýsek má furt horečky ☹ pořád kolem 39oC místy až 39,5oC a ani čípky moc nezabírají... ☹ ☹ ☹ tak jsem zvědavá co z toho vyleze. Dneska ráno jsem nesla moč k doktorce aby to zas nebylo něco k těm ledvinám - výsledek bude asi až v pátek - tak uvidíme.

zanetik
14. dub 2010

Teda Jani vy si užíváte ☹ my jsme naštěstí zdravý jen protivný od stoliček 🙂

Strana