icon

Papriky kvetou, ale květy opadávají. Čím to může být?

1. srp 2026

Ahoj, nevíte, čím to může být? Papriky mi krásně kvetou, ale skoro všechny květy postupně opadají a plody se netvoří.
Zalévám ráno i večer, jsou na slunném místě, vypadají jinak zdravě. Jen z těch květů nic není. Už nevím, jestli je přelévám, chybí jim něco ve výživě, nebo jim vadí horko.
Stalo se vám to někdy u paprik?

anonym_63a0d1
1. srp 2026

Stalo se mi to u okurek, pod okurkami byla žlutá vrstva opadaných květů, okurky žádné a pokud ano, zežloutly. Na rostlině byly svilušky. Síť jemných pavučinek, svilušky rostlinu vysají a uschne. Rostlinu prohlédni, hlavně rub listů. Zachraňovat nemá cenu, papriky by ti nedozrály, je srpen.

zuzkasim
1. srp 2026

Mám to stejně. 4 krásné rostliny paprik, kvetou, ale plody přesně 2, jinak nic. Stejně tak cuketa, dýně, obsypáno květy, ale pouze planými. Netuším proč. Opylovacího hmyzu dost, občas zalijeme (mohlo by to být lepší, ale např. rajčata a bylinky se drží, takže zas tak zlé to snad není), půda každý rok vylepšovaná vlastním kompostem z kompostéru. Jsem paneláková holka, zahradu mám teprve 3 roky, učím se pomalu.

bejuna29
Včera v 07:54

Zkus opylovat ručně...vypadá to, ze nejsou opylovane. Pokud je rostlina zdrava...Anebo tohle dělají pri vysokých teplotách, velkých vykyvech teplot a tak... taky mi hodne květů vzdy opadalo nez konecne se zadařilo....