Venkovní fólie na okna ke snížení teploty. Máte zkušenost?
Zdravím holky 🙂 Máte zkušenosti s fólií na okno, která se lepí z venkovní strany? Sníží vám to teplotu v bytě?
@madelinne my je máme na autě a rozdíl je to veliký. Ani mě nenapadlo, že se dělají i na okna v bytě. Jen mám pocit, že v bytě 80% času potrebuju, aby mi to sluníčko vyhřálo.
@j83 právě se dělají i na okna v bytě. Uvažuji, jestli je pořídit nebo ne. Jestli vůbec proti horku pomůžou 🤷♀️ A další věc je, jestli není pak v bytě až moc šero
Tady se píchnu 🙂 Řešíme to také, bydlíme v podkroví, kde máme střešní okna, tak by mě zajímalo, jaké jsou zkušenosti, hlavně s tím šerem a tak.
My přežíváme tak, že na některých oknech máme žaluzie (u těch je to o něco lepší) a zapínáme klimatizaci, ale stejně přemýšlíme nad dalším řešením 🙂
Tady se píchnu 🙂 Řešíme to také, bydlíme v podkroví, kde máme střešní okna, tak by mě zajímalo, jaké jsou zkušenosti, hlavně s tím šerem a tak.
My přežíváme tak, že na některých oknech máme žaluzie (u těch je to o něco lepší) a zapínáme klimatizaci, ale stejně přemýšlíme nad dalším řešením 🙂
@erchia my právě bydlíme v paneláku v nejvyšším patře, takže nás vyhřívá i střecha. Tak chci vyřešit aspoň ta okna. Máme termoizolační rolety, ale i přes ně sálá teplo 🫤 A jakou klimatizaci máte?
Holky, jaká je barva těch folií a kde se kupují? Tam, kde žaluzie? A je pak v pokoji vidět na čtení?
Folie na okně máme v práci. Je pravda, že folie není nijak zatmavená, není poznat rozdíl mezi oknem bez folie a s folií. Rozdíl v teplotě je minimální, tedy účinek velmi nízký.
Folie na okně máme v práci. Je pravda, že folie není nijak zatmavená, není poznat rozdíl mezi oknem bez folie a s folií. Rozdíl v teplotě je minimální, tedy účinek velmi nízký.
Ono i dost záleží na typu fólie. Mně jde konkrétně o protisluneční zrcadlovou fólii. Měla by být tmavší a nalepená na vnější stranu okna - tím pádem by se nemělo sklo tak zahřívat. Ale jestli to opravdu funguje a o kolik se ztmaví místnost, to právě nevím 🤷♀️
@j83 právě se dělají i na okna v bytě. Uvažuji, jestli je pořídit nebo ne. Jestli vůbec proti horku pomůžou 🤷♀️ A další věc je, jestli není pak v bytě až moc šero
@madelinne no v autě to máme tak, že zadní okna máme zatmavené a jakmile se začne stmívat, je to velký rozdíl ve světle. Byli jsme s tím spokojení, tak jsme si na přední půlku auta nechali dát čiré, tam zas nepoznáš, že tam nějaká folie je. Do aut nabízejí velký rozsah možnosti zatmavení v %, do bytu bych si ale zatmavené nedala ani trochu. Nezapomeň, že ta folie je tam celoročně, i v zimě, kdy je světlo za odměnu 🙂
@erchia my právě bydlíme v paneláku v nejvyšším patře, takže nás vyhřívá i střecha. Tak chci vyřešit aspoň ta okna. Máme termoizolační rolety, ale i přes ně sálá teplo 🫤 A jakou klimatizaci máte?
@madelinne Rozumím, to je na nic, že i přes ty rolety je problém...
Máme klimatizaci dle všeho značky "Daitsu", koupená je v roce 2022, ale nevím kde, byl to dar ke svatbě. Vím akorát, že v tu dobu stála kolem asi 12 tis.?
A tedy naštěstí funguje dobře, vychladí zhruba místnost o dvaceti metrech čtverečních, tam jí tedy míváme nejčastěji. Akorát nemůžeme najít hadičku na odčerpání vody :(
Ale i přes to zatím s tím naštěstí není problém.
A folie máme koupené taky, jsou z Alzy, ale právě nevím, jak s tím světlem... A myslím, že jsme kupovali nějaké určené na auto.
No, zatím jsme je nedali...
Nakonec do budoucna přemýšlíme nad kombinací - žaluzie v okně - "klasické" a k tomu venkovní...
Nejlepší jsou venkovní žaluzie. Odráží teplo a udrží vevnitř příjemnou teplotu.
Když čtu kolik stojí ty folie, nepřijde mi to jako takový rozdíl. Já teď budu nechávat na dvě okna dávat venkovní žaluzie a vyjde to na 19 tis

My jsme ji měli na jednom okně a rozdíl byl znát hlavně odpoledne, když do něj svítilo přímé slunce. Nebylo to tak, že by z bytu udělala klimatizovaný pokoj, ale sklo se tolik nerozpálilo a v místnosti bylo příjemněji.