icon

Může třináctileté dítě na film od 15 let?

Včera ve 04:53

Chci vzít dceru do kina na film, u kterého je uvedené od 15 let. Dceři je 13, šla by se mnou a podle ukázek si nemyslím, že by jí téma nějak vadilo.
Jen teď nevím, jak se to v kině bere. Je to u filmů spíš doporučení pro rodiče, nebo se může stát, že ji do sálu nepustí?

izz76
Včera v 05:28

Nikdy se nám nestalo,že by dceru do kina nepustily.Vek je jen doporučený a nikdo to neřeší..

darris43
Včera v 05:29

Jak kde. Někde to berou přísněji a jinde jim na tom zase až tak nezáleží. Ale kdyby to bylo na mně, bez občanky nepouštím! 😀

biciklissie
Včera v 08:27

Já bych tam zavolala a zeptala se, jestli to řeší. V našem kině poblíž řekli, že je to na zodpovědnost rodiče (dospělého doprovodu).

anonym_310f90
Včera v 09:48

Je to jen doporuceni, s dcerou bezne chodim na filmy od 15 (je ji 14)

anonym_000b6f
Včera v 15:23

Za celý život jsem nikdy a nikde nezažila situaci, že by v multikině či malých místních kinosálech kdokoliv řešil věk diváka. Vždy to bylo na zodpovědnosti rodiče, na co dítě vezme. Syna jsem například vzala tento měsíc na Spider-Mana, který má doporučení 12+, synovi je 10. A nebylo tam nic, co bych vyhodnotila jako nevhodné pro 10leté dítě. Navíc si u toho procvičil angličtinu.

kamila919
Dnes v 11:33

nám se stalo, že nás nepustili, chtěli občanku a nejel přes to vlak...

veronicka89
Dnes v 19:13

Pokud neni film od 18 let , je to jen orientacni a pokud jde s rodicem je to uplne bez debat

veronicka89
Dnes v 19:16

Tady presne :

INFORMACE O PŘÍSTUPNOSTI FILMŮ
Výňatky zákona č. 496/2012 Sb. ve znění platném od 1. 1. 2025
Zákon o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie a o změně některých zákonů (zákon o audiovizi)

§ 4 Klasifikace kinematografických děl

(2) Kinematografické dílo je z hlediska vhodnosti jeho obsahu pro nezletilé osoby klasifikováno jako

a) přístupné bez omezení,
b) nevhodné pro nezletilé osoby do 12 let,
c) nevhodné pro nezletilé osoby do 15 let,
d) nepřístupné pro děti a mladistvé do 18 let.

Takze to ze nekoho nekde nepustil u b,c, jde jen o to ze to zamestnanec nevedel a neopira se to i zadny zakon ani pravidlo .

gruyerre
Dnes v 19:42

Myslím, že se nemusíš obávat.
Já mám zkušenost, že na film s doporučeným věkem od 15 pouští klidně i skupinku nebo dvojici dětí kolem 10 let, bez doprovodu.