Neočkované dítě do státní školky
Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.
A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?
Předem moc děkuji
@ilonne @katushka82 Uvazuju nad tim. Bylo by to s dojizdenim do jineho mesta-tato je u nas ve meste nejrozumnejsi.
@kajalka @tahejhula S tou informovanosti souhlasim s vami obema. Ono nekdy je to postupny vyvoj. U nas manzel brojil proti ockovani jeste nez se maly narodil,protoze mu kamarad rekl,ze je spatne...a ja byla na nervy,protoze jsem mela nazor,ze ockovat se musi. Zacala jsem teda hledat co nejvic info,abychmanzela presvedcila pro ockovani...no ale spis jsem vic a vic prichazela na to,ze nic neni cerne nebo bile. Navic ale s narozenim maleho hodne zacala kricet intuice,ze do toho malinkeho telicka fakt ne,a porad ten pocit trva. Hep. B je dle meho nazoru fakt omyl,Priorix svou konstrukci (3 nemoci naraz) a zarazenim do ocko kalendare (v detstvi,kdy to tak nebezpecne neni a prodelani dava dozivotni imunitu,do dospivani/dospelosti ale ochrana ocko vyprcha a to muze byt prusvih) je taky spatne. Nemluvim o pestovani zardenkove slozky na bunkach potraceneho miminka,o nesmyslnosti zardenek pro kluky/priusnic pro holky... To jsem ale odbocila. U nas je to tedy tak,ze manzel ani netusi,proti cemu se ockuje,jen je proti...a ja ty informace uz hodne mesicu aktivne vyhledavam.
Neockovani proste selskym rozumem vyuzivaji to, ze jednak ostatni se ockovali a jednak nemoci se vyskytnou zridka. Skolka, skola...irelevantni. At maji nezadouci ucinky ostatni!
@lucka662006 tak toho taky využijte, pokud si to myslíte..
Bylo by fajn,nehazet všechny do jednoho pytle
@lucka662006 Myslím, že k tomu mají důvody jako výrazné nežádoucí účinky-to chápu. Pokud to jen dělají bez důvodu, tak to nechápu-asi by mělo být posuzováno individuálně nejen očkování, ale i názory...
když se mé očkované dítě, kterému se ale nevytváří protilátky z očkování (což se stává)- ve státní školce nakazí černým kašlem nebo tuberou od neočkovaného dítěte, můžu podat trestní oznámení? A na koho ho podám? Na ředitelku? Na dětského lékaře, který vydal takové potvrzení? nebo na rodiče?
Na okrese se nám teď rozmohl černý kašel ve školkách a jedno dítě má i tuberu - neočkované.
@kika_21 mi se zdá, že sami "odborníci" pořádně neví jak,co,kdy působí...syn má momentálně zlomenou nohu, žádná komplikace,nic...a dva doktoři nejsou schopni se sejít v názoru jak zlomeninu ošetřit...a přitom taková banalita oproti jiným věcem...jak potom důvěřovat dr v mnohém závažnějších věcech? To fakt nedavam😞
@koordinatorka_odboje Rozmohl se nám tu takový nešvar .. 😀 Promiň 😀 Takže je v pořádku, že vakcíny neúčinkují, že čk roznášejí očkované děti, na to se trestní oznámení podávat jaksi nehodí. Ale nedej bože, aby z neočkovaného dítěte ukápl byť jediný bacil!
@koordinatorka_odboje Tak zrovna proti tuberkoze se ockuje jen naproste minimum deti...nemichat jablka a hrusky prosim.
@koordinatorka_odboje očkování proti TBC se již klasický neockuje,jak staré dítě?
@koordinatorka_odboje Proti TBC se ale davno plosne neockuje. Od roku 2010, pokud si pamatuji spravne.
@kajalka vakcíny nikdy neúčinkují u 100% populace, proto se povinně očkují všichni, potom jsou všichni také v bezpečí, i ti, kterým se protilátky nevytvořily. Rozmohl se tady takový nešvar, že lidé, kteří nemají žádné formální vzdělání, si přečtou nějaké diskuze na internetu nebo alternativní články bůhvíkde a začnou šířit hoaxy.
Ale já jsem se ptala, na koho to TO podat.
@lajla to přesně nevím, říkala mi to známá, co má 5leté.
@pajula123 aha. my jsme ještě byli
@koordinatorka_odboje Ono formální vzdělání je dost přeceňováno, neb na fakultách se o vakcinaci neučí takřka ani fň. To až pak na seminářích pořádaných výrobci.
O co ti konkrétně jde? ČK se šíří mezi očkovanými a tubera se plošně neočkuje od r. 10.
@koordinatorka_odboje ono hlavně nikdy nevíte které dítě ve školce je neockovane, a taky jsou ockovane a ty nemusí mít protilátky, a můžou být přenašeči...takže dokazovat u soudu od kterého dítěte to to Vaše chytlo...nevím nevím...taky to mohlo chytnout od jakéhokoliv neockovaneho dospělého...
Pokud je dítě ve školce, tak má papír že ockovane být nemůže že zdravotního důvodu... tudíž si myslím že jakékoliv podání k soudu ať už na kohokoliv je bezpředmětné
@kajalka čk se šíří mezi očkovanými?
@lajla je to tedy zodpovědnost každé ředitelky, jestli takové dítě přijme nebo ne.
@kajalka běž se léčit sama, když je formální vzdělání přeceňované 😀
@koordinatorka_odboje Psala jsi ve školkách, tedy ve státních, kde jsou děti téměř 100% proočkované. Ze statistik, které zahrnují i dospělé, je nakažených očkovaných kolem 87% tuším. Takže ano, černý kašel se šíří především mezi očkovanými.
@kajalka právěže není, některé ředitelky povolují i neočkovaným dětem zápis do školky - i ve státních. Řešila to teď známá
@koordinatorka_odboje Ano, pertusse se slusne siri mezi ockovanymi. A protoze u nich casto neprobiha klasicky, siri nakazu vesele dal.
@koordinatorka_odboje Máš přesná čísla?
@koordinatorka_odboje není to zodpovědnost...je to volba kterou umožňuje zákon, takže můžete žalovat stát...
@koordinatorka_odboje můžou povolit přijetí neockovaneho dítěte na základě lékařského potvrzení, ale zase jsme u zákona který to umožňuje
Pokud to dělá ředitelka na své vl triko,vystavuje se pokutě až půl mega
@koordinatorka_odboje nebo musí mít dítě prokázáno,ze je vůči nemocem imunní..že je prodělalo
Ahoj holky. Ráda bych se zeptala neočkujících, zda věří v účinnost vakcinace proti např. tetanu, žluté zimnici, tyfu a pod a pokud ano- v čem je pro ně rozdíl očkování proti dětských nemocem ?
@kajalka Včera jsem nestihla zareagovat na Tvůj dotaz, kde jsem přesně pracovala. Bylo to v Saúdské Arábii. Očkovací kalendář je zaveden, ale opravdu velké procento obyvatel stále žijou v poušti, koupou se tak možná jen začátkem Ramadánu, přístup k primární péči nulový, plodí dětí s příbuznými a tekoucí vodu a bílou tvář vidí, až když je v posledním tažení vezou na velbloudu/korbě auta do 200km vzdálené nemocnice. Viděla jsem tam choroby,kombinace diagnóz, o kterých my nemáme ani tucha, zanedbané děti a opravdu špatný stav populace (ale nesrovnávám, je tam opravdu rozdíl v demografii). Jen si prostě myslím,že my si někdy nevážíme toho, co máme.Ber to jako znovu-vysvětlení,proč já považuju očkování jako alfu a omegu a přijde mi,že lidé v západním světě si neváží toho, co máme. Ale pozor, opět opakuju,že očkování neberu jako 100%, má svá rizika a limity a to,že je dnes diskuse o očkování a někam se vakcinologie zase třeba trochu posune, je naprosto v pořádku. 🙂
@kika_21 jak muze nekdo vedet predem, ze jeho dite - napr. dosud relativne zdrave - bude mit silne nezadouci ucinky?

@tahejhula Tomu rozumím, respektive v tom s tebou souhlasim. Ja děti ockuju, ale jak uz jsem psala - s odkladem a ani jsem nic nemusela podepisovat u dr.. Např. obě děti posl. hexu až po druhém roce a Anezka MMR az těsně před třetím rokem. Druhou dostane at v 7mi letech, jestli vůbec. Měla ukázkovou reakci - 3 dny vysoké horečky a byla "příšerné protivna a vztekla ", takže to navrhla i sama pediatra. Navíc podle ni stačí i jedna dávka. U syn to uděláme podobně. Pro plošnou svobodu "ockuj-neockuj jak chces" moc nejsem. Spíše pro volnější očkovací kalendář. A možnost monovakcin - např. priusnice, měla jsem je jako dítě a nic příjemného to nebylo, ale dalo se to přežít. Od určitého věku bych uz je ale ockovala, tuším, ze v pubertě uz to může být průšvih u kluků.
@kajalka To by jsi se divila, ja zase neznám moc těch informovaných, pokud nepočítám "informovanost" právě ze skupiny na FB atd....