Neočkované dítě do státní školky
Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.
A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?
Předem moc děkuji
@tahejhula Ale nemám 🙂 A ve skafandru a rouškou také nechodím..🙂 Jen jsem tím chtěla říct, že by mne jako matku s dítětem v MŠ znervózňovala přítomnost neočkovaného .A to je snad oukej,ne ? Pointa mého přípěvku byla hlavně o tom,že kdo nechce očkovat,tak ať neočkuje ,ale domáhat se pak šoupnutí dítěte do školky a k tomu ještě podvodem je prostě špatné a ano-nefér vůči těm, kteří v očkování věří a obávají se nákazy. Nevím, co je na tom k nepochopení.
@tahejhula no tetanus se taky nedá chyttnout tak úplnš snadno, jako že by ses ryla v zahrádce a měla oděrku na prstu. musela by to bejt relativně docela velá rána, navíc když se takovej úraz stane, tak ti tetanus stejně píchnou znova, takže klid🙂
@normalnimatka Ja jsem v klidu, nemam protilatky cca tri roky. 😉 Spis me fascinuje ta logika.
@tahejhula no jasný... na očkování lic logickýho nelze hledat, je to jen nástroj šikany a zdroj prachů pro farma firmy ;)
@lajla Pracovala jsem roky na Středním východě jako sestra a viděla jsem následky plošného neočkování a opravdu nejsem hysterka,která dítě balí do igelitového pytle než když jde ven. A opět se potvrzuje pravidlo, že jakmile někdo vysloví souhlas s očkováním a obavy z nákazy , je hned tlučen argumenty, jak mluví nesmysly, je naivní a vlastně o vakcínách nic neví. Peace ! 🙂
@normalnimatka Tak to zásadně nesouhlasím.To může napsat jen někdo hodně neinformovaný. 😠
@kaja2016 jn spíš naopak...očkovaný děti sou možná o něco chráněnější na ty nemoci na který se očkuje, ale na ostatních 359409483909 nemocí jsou náchylnější, protože prosstě imunita nefunguje tak dobře ;)
@hz nj škoda, že takovejch je tolik... kdyby bylo víc těch, který by prostě vydrželi a státu dali najevo, že jim na jejich útlak kašlou, tak by byl stát nucenej s tím něco udělat - nesankcionovat nebo zdobrovolnit.
naštěstí od ledna 2017 je poslední rok MŠ povinnej, tzn. musej se přijmout i neočko děti.... takže pokud je ženská na rodičáku s durhým dítětem, může to snad vydržet bejt s dětma doma a dát dítě do školky rok před školou ;) a lesních školek je taky čím dál víc🙂 kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody... ikdyž jasně, chápu, že někoho strašně tlačí práce a hypotéky a bláblá, ale většinou to je prostě jen pro blahobyt, nikoliv z nutnosti.
@normalnimatka holky ale to co pisete vy, taky neni logicky...Jasne jedna vec jsou farmafirmy, par nesmylnejch vyhlasek, ale to ze tu nemame nemoce tretiho sveta myslite, ze je napr. lepsi hygienou, ja nevim, nic me nenapada🙂 cim to je cim?🙂 kdo mi odpovi?🙂
Kazdy rodic nese za sve dite odpovednost a pokud ockovat nechce, at to tedy nedela, ale at prijme i nasledky sveho rozhodnuti. Nelibi se mi pristup, ze si podvodem sezene potvrzeni.
@normalnimatka ale to taky nejde tak říct, imunita je souhrn všech faktorů, nejde říct, že očkovaní mají slabou imunitu, protože jsou očkovaní. moje očkované děti jsou zatím mnohem zdravější, než neočkované. Imunita je individuální a je hodně vrozená náchylnost k infektům.
@kaja2016 přesně tak, lepší strava, lepší hygiena, výborná kvalita vody!!!!, lepší zdravotnictví...
Já jsem také viděla následky neočkování u zvířet-bylo to také hrozné, ty nad nimi stojíš, víš, že nemuseli umírat a umírají. Nechtěla bych to samé zažít u dítěte. Viděli jste někoho umírat na tetanus? A na vzteklinu? Tak to já tedy farmaceutické firmě za tyhle očkovací látky zaplatím opravdu ráda. Sama jsem očkovaná proti tetanu, netopýrům se spíše vyhýbám a jinak věřím, že k nám lidé budou vodit očkované psy proti vzteklině, nikoliv neočkované.To znamená, že budou dodržovat zákony.To je jedna z výhod tzv. vyspělého světa-že máme vymoženost nemuset nesmyslně umírat, když dodržujeme zákony o veřejném zdraví nebo o veterinární péči.Nevýhodou naopak je, že musíme? lítat do práce kvůli hypotéce, jak někdo výše napsal.Děti s citlivou imunitou by měly mít individuální očkovací kalendář .Hexa dříve nebyla, očkovalo se více injekcemi.
@normalnimatka no vidis, me prave tlaci ta prace. Ockovani odkladam co to jde a nejradeji bych neockovala vubec, nicmene ´pracuji ve skolstvi, ikdyz soukromem a vim, ze bych dostala na krk pri navratu do prace nuz, bud deti ocko, nebo at jdu o dum dal, treba do statniho, kde jsou podminky stejne. ale ted to neresim, za par mesicu budu rodit, starsi dite pujde do skolky az budu vedet, ze to pravdu potrebuje, takzenekdy mezi 4-5 rokem..
@kocicinka tak určitě je to souhrn všech faktorů, ale tohle se zkoumá...nemocnost/odolnost ne/očkovanejch dětí a vychází to rozhodně pro neočko🙂
@kocicinka vidíte u nás je to naopak..první tři byly na hromadě furt, třetí neocko neví pomalu co je rýma..a to se říká že každé další dítě je vic oslabené..že chytá vše od sourozenců a i matka je oslabena...takže za mě tam očko hrálo velkou roli...a to nemluvim o různých kožních defektech vždy po ocku
Čtvrté neocko

hehe... žádná "proočkovaná populace" neexistuje... jeden z mnoha rází k papouškování... očkování je účinný pouze pár let (na někoho ale třeba taky vůbec). a nemoci, na který se očkuje, sou mnohem nebezpečnější a pravděpodobnějc nakažlivý pro adolescenty a starší lidi. ftipný je, že nikoho ze zastánců očkování nenapadne, že tyhle lidi nejsou vakcínama chráněný, a taky se nebojej vyjít do ulic:D