icon

Neočkované dítě do státní školky

umnataly
18. říj 2016

Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.

A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?

Předem moc děkuji

normalnimatka
18. říj 2016

@hz toje moudrý...hele tak se toho pak hlavně zbytečně nebát, vzít to za nutnej fakt a dítě to pak snáší nesčetněkrát líp, když se ty krásy hliníkový atd. rozpočítaj na mnohonásobně víc kg hmotnosti ;) já to s prvním určitě vydržim až do toho roku před školou...s druhým dítětem uvidíme. třeba bude třetí🙂)

britney
18. říj 2016

Jste trapny'. Měli by jste se vzpamatovat a ne se dohadovat - ještě můžete být rády, že si můžete očkování vybrat - teď myslim hexa atd.
Já žiju venku a tu takový móresy nevedou aby si matky vymyšleli co a jak a kdy chtěji.
Očkování tu je jen jedno a to vám a dají a určo vám nedají na vybranou jakej že druh a jméno to vlastně chcete ba ani vám neřeknou jaký typ to je. 🙄

evulinkab
18. říj 2016

Nečetla jsem diskuzi, ale upřimne si myslim, že tohle si žádný doktor na triko nevezme, protože kdykoliv by se mohlo cokoliv stát a pak by to byla jeho "zodpovednost" a jeho podvod.....

normalnimatka
18. říj 2016

@britney venku kde? v západních zemích je v drtivý většině očko dobrovolný ;)

drakenn
18. říj 2016

@viridie - někdy koukám na morové sloupy ve městech a ptám se, jak ten mor mohl jen tak mirnixtýrnix vymizet?! Bylo očkováni?!

Jen pro zajímavost, když jsem odmítla u mého syna na pětileté prohlídce očkování proti černému kašli i proti záškrtu (tenus měl) a že bych spíše ráda vakcínu proti tuberkuléze, tak mi bylo dr řečeno, že momentálně není vakcína na trhu!!!!!

Jinak se zakladatelce omlouvám od odbočení od tématu..

hz
18. říj 2016

@normalnimatka jojo, presne jak pises. jen me ted tacina stvat Pediacel. Zrovna byl syn po vice jak 1,5roce doockovan a uz zase nebude. To bych ho prave chtela pro druhe dite... skoda, preskoda 😒

panickatlamicka
18. říj 2016

@viridie nektere deti nemohou byt ockovane ze zdravotnich duvodu a do skoljy byvaji bezne prijate. I takove neockovane deti te znervoznuji?

normalnimatka
18. říj 2016

@drakenn tak tohle ej přesný...očko proti tuberkulóe bych možná jako jediný brala...v porodnici se musí vyplňovat dementní dotazník, aby to bylo ošetřený, že jako to dítě to nemůže chytnout, ale i kdybych to očkování chtěla, enbo by se dítě vyskytovalo v rizikovým prostředí, má smůlu... lol

kika_21
18. říj 2016

@drakenn Možná ne mírnix týrnix, ale proto, že nejsme zamořeni blechami.. Jinak v roce 2013 jsem ne u dr., ale v centru očkování proti TBC vakcinu proti TBC dostala-po prokázání, že má syn nedostatečné množství protilátek.

kocicinka
18. říj 2016

@normalnimatka to sice ano, ale neočkované dítě ti stejně do školky nevezmou. Takže takové "povinně dobrovolné"
USA, Japonsko, atd mají očkování povinné a to v mnohem větší míře, nežli my.

kika_21
18. říj 2016

@drakenn Je mezi lidmi méně blech.Dřív přenášely mor.

zerog
18. říj 2016

@kocicinka presne,nedalinam ji,pidobny uraz,stehy,dren,hnis.tetanovku mel teda.ale neptali se,nechteli ockovak,nedali nic takoveho.

lajla
18. říj 2016
kajalka
18. říj 2016

@britney ..a tak to má být? 😕

lajla
18. říj 2016

@britney ...je ale přece každého věc kde žije...a když si to zde muzeme dovolit, tak proč ne?
Pamatuju si jak jste řešila své nemocné dítě a školku/ školu? Docházku...už je líp?

kika_21
18. říj 2016

@normalnimatka Nemá smůlu-viz náš případ-dítě se v rizik. prostředí vyskytuje.

kaja2016
18. říj 2016

@normalnimatka tak ja jsem v nekolika zemich tretiho sveta byla a hygienu a stravu tam maji rozhodne lepsi-kvalitnejsi. Jasne asi me vsude. Ale vypovida to tedy o necem? Co se vody tyce, tak to je spis o klimatickem pasmu. Treba v zemich byvaleho SSSR snad problemy s vodou nemaji.

achjonetusim
18. říj 2016

@normalnimatka Dobrovolný asi jako u nás 😉 Klidně si neočkuj my tě nenutíme, ale nevezmem ti dítě jak do státní školky, jeslí, tak do žádnýho zájmovýho kroužku, na tábor atd.

plksv
18. říj 2016

Holky, pardon, ale musím se usmát, jak se debata na téma neočkování - školka zvrhla v debatu očkování - neočkování. Já mám třeba kamarádku, která svých pět dětí neočkuje, ale od začátku má promyšlené, že nepůjdou do školky a jak to bude dělat.

hz
18. říj 2016

@plksv to mas pravdu. Na tom to cele stoji, ok, neockuji, skolku nepotrebuji/potrebuji,ale mam to osefovane jinak..tak to ma byt.

tahejhula
18. říj 2016

@viridie Pulka fakt ne, vetsina utecencu zustava v okolnich statech.

drakenn
18. říj 2016

Tak o blechách bych vám mohla holky vyprávět. Dva roky jsem po poštípání měla jizvy na nohou.. naštěstí to zmizelo, ale byl to velký hendicap - jestli víte, jak vypadá štípanec jednou blechou - natož 20 ti.. Pracujte v útulku jako dobrovolník a pak to dotáhněte domů.. i po skončení v práci 6 měsíců pekla.. zkuste si i zjistit, jak dlouho žije blecha např v koberci BEZ hostitele!

tahejhula
18. říj 2016

@drakenn Mor "vymizel" diky zlepseni hygienickych podminek, ale neni vymycen, pozor.

drakenn
18. říj 2016

Stejně tak jak mnoho infekčních onemocnění a i novorozenecká úmrtnost? V Evropě se mor vyskytuje?

tahejhula
18. říj 2016

Blech je furt dost, ale krys ne. 😉 Plicni forma se pak prenasi kapenkove.

pajula123
18. říj 2016

@britney A my si tady můžeme vybrat vakcínu? Je na výběr infarix hexa nebo hexacima proti šesti nemocem. Proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím je jen a pouze Priorix. Takže jakýpak výběr...

tahejhula
18. říj 2016

2001 březen Zambie 21 3
2002 únor Indie 19 4
2002 květen Malawi 71 2
2005 březen Kongo 130 57
2006 červen Kongo 100 15
2013 Madagaskar 256 80

Rok, mesic, oblast, pocet nakazenych, umrti

viridie
18. říj 2016

@tahejhula Byla to lehká nadsázka. Stále nic neměnící na faktu,že lidstvo dnes migruje celkem dost. Shodneme se alespoň v tomto ? 😀

viridie
18. říj 2016

@panickatlamicka Proč hned ten jízlivý tón ? :D Já plně respektuju rozhodnutí rodičů neočkovat svoje dítě a pokud je kontraindikace k očkování- tak to se nedá nic dělat. Ale ano, stále si myslím,že takové dítě je více ohroženo nákazou a případným přenosem infekce. Rozhodně se ale nebudu křižovat, přecházet na druhou stranu ulice, sepisovat petice a budu se svým strachem užírat v soukromí svého domova..:D

Strana