icon

Neočkované dítě do státní školky

umnataly
18. říj 2016

Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.

A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?

Předem moc děkuji

panickatlamicka
18. říj 2016

@viridie jizlivy ton v tom vidis ty. Ale ok, beru. 😉 Podstata me otazky tkvela i v tom, ze ty se proste nedozvis, zda s tvym ditetem chodi do skolky neockovane deti. Tim padem nemas byt ani z ceho nervozni. 🙂

evcann
18. říj 2016

@umnataly nejlépe asi být zodpovedný k vlatním dětem a jít na očkování a je po problému 🙂

a ted do mě 😀

panickatlamicka
18. říj 2016

@evcann pravda, jsem zodpovedna, proto jsem ne/ockovala. 🙂

viridie
18. říj 2016

@panickatlamicka Tak to máš pravdu. A není nad sladkou nevědomost, že ? 😉

kajalka
18. říj 2016

@evcann To sem píšeš proč? Abys vyvolala konflikt?

panickatlamicka
18. říj 2016

@evcann jinak to bylo krasne provakcinacni heslo, co razi provax agitky 😀 holahej, ted se nosi zodpovednost 😀

panickatlamicka
18. říj 2016

@kajalka ten uz tu je 🙂 ale jsme slusne vychovane, i kdyz teda nektere jste nezodpovedne. Fujky

panickatlamicka
18. říj 2016

@viridie tak tak, proto se snazim i k ockovani snazim vzdy sehnat hodne info, at se mi sladka nevedomost vyhne. Diky za odpoved a hezky vecer. 🙂

kajalka
18. říj 2016

@panickatlamicka Zatím to beru jako diskuzi, tyhle výkřiky "a do mě" nebo "a ukamenujte mě" mě fakt zvedaj ze židle. I když spíš svědčí o autorově nevyspělosti..

kaja2016
18. říj 2016

Damy muzu se vas tu jeste jednou zeptat, proc v zemich tretiho sveta, kde se neockuje , jsou podle vas choroby, ktere v cr skoro nejsou a ockuje se na ne?

panickatlamicka
18. říj 2016

@kaja2016 jake konkretni choroby mas na mysli? ( opravdu nevim, prosim konkretizuj, nerypu 🙂 ) diky

kaja2016
18. říj 2016

@panickatlamicka treba TBC

kajalka
18. říj 2016

@kaja2016 Mohla bys to i pro mne trochu více rozvést? Nejen choroby východu, ale i "naše", které tu téměř nejsou.

kika_21
18. říj 2016

Holky , u nás se také zvýšil výskyt černého kašle poprvé v roce 2013-od 50.let. Nevím, zda je to kvůli neočkovaným-možná ano.

evcann
18. říj 2016

@kajalka proc konflikt? to se mam bat rict svuj nazor? o neockovani ho rikat muzou a ja si mam dát pozor? Proste pro me je to cista nezodpovednost. Tak jsem to rekla, mela by autorka po problemu. A ze se sletnou fanaticke matky neockovatelky se dalo cekat, proto jsem napsala a do me.

tahejhula
18. říj 2016

@kika_21 Nikdo z nas nema protilatky. Nikdo, kdo byl ockovan naposledy v prepuberte.

kaja2016
18. říj 2016

@kajalka rada rozvedu. Dceru po narozeni poslali na ockovani tubery, protoze manzel pochazi ze zeme byvaleho sssr a ja to v poporodni euforii uvedla do dotazniku (pak si to vycitala), ockovani chorob, ktere se tu vyskytuji dost, jsme museli posunout na treti mesic, atd atd. No diky tomu jsem se dozvedela ze v rusku se proti tbc proste neockovalo a tubery je tam hodne.

panickatlamicka
18. říj 2016

@kaja2016 muj nazor: dovody- hygiena, vcasne podchyceni zacatku choroby- u nas. Spatna hygiena, nakazeny nejde k lekari ( ten mnohdy neni v okruhu 100 km) a nemoc se siri dal.

viridie
18. říj 2016

@panickatlamicka Hele a když už jsme u toho..🙂 . A teď to říkám fakt zcela věčně. Mne totiž přijde a někdo to tady už psal..že neočkovat svoje dítě je dnes tak trochu na principu "sněhové koule", jestli mi chápeš. Že to je prostě "in" a i můj dojem je opravdu ten-že spousta matek neočkuje, protože "jedna paní povídala" a opravdu přesvědčených, respektive nastudovaných rodičů je minimum.

panickatlamicka
18. říj 2016

@evcann kdybys chtela rict svuj nazoe, tak napises: myslim, ze je lepsi dite naockovat.
Jenze tys tam nic takoveho, a to ani naznakem, neucedla. Ohodnotila jsi skryte, kdo je a kdo neni zodpovedny ke svym detem a rovnou jsi predpokladala utok. Kdovi, proc. 😉

tahejhula
18. říj 2016

@kaja2016 Tubera je i tady. Ovsem je potreba trosku brat v potaz rozlohu byvaleho SSSR a nasi. Jake ruzne narody se dlouhodobe stykaly tam a jake tady?

lajla
18. říj 2016

Tubera se přenáší určitým způsobem a je potřeba dlouhodobý kontakt s postiženým...prsknuti nestačí, takze ano, pokud manžel odtamad pocházel...a babička tam bydlí...tak je určité %nakazy možné

panickatlamicka
18. říj 2016

@viridie nemyslim si. Oni se ti neockorodice zas tak neventiluji. A treba co ja znam maminy, ted myslim realne, ne z konika, tak jich vic ockuje, nektere dokonce pro me nepochopitelnym stYlem ( vice vakcin, pri ryme..) a tech par, co neockuje, jsou vzdelani lide a jako trend to urcite neberou. Ovsem uznavam, ze vzorek lidi z meho okoli nema zadnou vypovidajici hodnotu.

kika_21
18. říj 2016

@tahejhulano tak bychom se asi měli dát naočkovat. Začala bych stanovením protilátek. jinak s tou TBC se můžeš setkat-je tu někdy plné pískoviště lidí ze zemí bývalého SSSR-nevím, jestli jsou pročkovaní, pak je mezi bezdomovci. Kolikrát potřebuješ víc ruštinu, než češtinu, chceš-li se s dětmi domluvit.

kaja2016
18. říj 2016

@tahejhula no je ale v tak mal mnozstvi ze se stat rozhodl ockovat pouze rizikove skupiny, napr. Deti lidi, kteri zili dlouhodobe v zemi kde je tubery podstatne vic. Cisla neznam. Jinak treba muj muz je ze zeme kde podlednich cca 100 takrka zadna migrace neni. Zivotni styl odpovida zapadu, hygiena bych rekla na vyssi urovni nez v cechach. Takze nevim co jineho nez absence plosneho ockovani dela ten rozdil...

tahejhula
18. říj 2016

@kika_21 Vsak to muzes zkusit. Nech si zjistit protilatky. A pak chod na preockovani kazdych pet let minimalne. On se sice klidne nakazi i ockovany a prenasi infekci dal, protoze neprobiha typicky, ale tak co. By me zajimalo, kdeze je ten ohled na ostatni.

kaja2016
18. říj 2016

@panickatlamicka a nech @evcann napokoji. Na me taky pusobi prispevky mnohych jako cista provokace, to je tim, ze se ti jeji nazor nelibi😉

tahejhula
18. říj 2016

@kaja2016 V roce 2013 502 pripadu, z toho 79 cizincu, 44 umrti.

kika_21
18. říj 2016

@tahejhula Ale naše dr. je chytrá, obávám se, že pozná netypické příznaky.Poznám je i já.Takže je to dle Tebe tak, že hůř jsou na tom očkovaní-asi ale kromě tetanu a vztekliny-3 roky jsem pracovala v dnes již bohužel zrušeném Ústavu sér a očkovacích látek. Dělali tam právě české vakciny, z kmenů vyskytujících se kolem nás. Dělali je velmi dobře.Paní, která za to ručila byla moje maminka.Možná škoda-kvůli HEXE, že je zrušili, ale k tomu by se museli vyjádřit současní výrobci-jak ručí za kvalitu. Do toho nevidím.Víc čtěte, nepodléhejte módě, máte-li blbé zkušenosti, kontaktujte výrobce, zjišťujte čísla šarže dané použité látky. Nežádoucí účinky nenechávejte plavat.

kaja2016
18. říj 2016

@panickatlamicka hygiena ne, ale jestli tam tuberaky strkaji do karanteny jako u nas, to nevim a poptam se muze.

Strana