icon

Neočkované dítě do státní školky

umnataly
18. říj 2016

Ahoj, chtěla bych poprosit, jestli někdo znáte lékaře v Praze (ideálně Praha 3 a okolí), který by byl ochotný potvrdit přihlášku do státní školky neočkovaného dítěte, aby nás do školky vzali. Podařilo se nám sehnat místo ve státní školce teď na podzim, od listopadu pracuju a potřebuju rychle potvrdit přihlášku. Naše dětská doktorka mě odmítla. Jestli někoho znáte, pošlete mi prosím jméno doktora.

A netušíte, jak funguje "Udělení výjimky"? V případě, že by nám žádný doktor nepotvrdil přihlášku. Nevím, jestli je na to potřeba vyplnit nějaký formulář a jaká je úspěšnost přijetí?

Předem moc děkuji

kaja2016
18. říj 2016

@tahejhula a to pises proc? Nerozumim souvislost...jakoze to je hodne chces rict?

tahejhula
18. říj 2016

@kika_21 Ja bych souhlasila s tim, ze stare vakciny byly zrejme ucinnejsi.
Treba ted se hojne vyskytuji priusnice a zacinaji i zardenky u pubescentu. Zrovna v tom debilnim veku vakcina selhava.

panickatlamicka
18. říj 2016

@kaja2016 Je dospela, uhaji se sama. Ver tomu. Ja nehodnotim libi/ nelibi. Jde o zpusob vyjadreni. Pusobi agresivne, coz ty ostatne taky. Viridie v me otazce na ni videla jizlivost a upozornila me, takze si hlidam, jak pisu a normalne jsme se pak spolu bavily. A hle- ma jiny nazor nez ja. Takze v tom to nebude. 🙂 Mej se hezkY, kazdopadne peace.

kika_21
18. říj 2016

@tahejhula A to je chyba.Neměla by.

tahejhula
18. říj 2016

@kaja2016 Psala jsi, ze nevis cisla. 😉 Mne tam prijde hlavne zajimavy pomer cizinci/cesi. Obecne se kazdy boji cizincu. Evidentne by to melo byt naopak. A druha evidentni vec je, ze i proti TBC by bylo nutno preockovavat po zbytek zivota.

tahejhula
18. říj 2016

@kika_21 Chyba je, ze se to ockuje v batolecim veku, misto aby to posunuli na prepubertu.

kika_21
18. říj 2016

@tahejhula Prý ne-na to jsem se ptala. Prý z hlediska právě šíření nákazy nemá význam třeba v 15 ti-u mé dcery přeočkovávat.Ptala jsem se při očkování malého, dnes tříletého-přímo na místě očkování.

tahejhula
18. říj 2016

@kika_21 Ne preockovavat, zacit s vakcinaci. Jako to bylo za nas. 😉 Holky naockovat v prepuberte proti zardenkam, kluky proti priusnicim (v pripade, ze by nemeli protilatky). Takhle vakcina selhava v debilnim veku.

kika_21
18. říj 2016

@tahejhula Myslela jsem TBC.Jinak na zarděnky jsme bývali očy očkované ve 13 ti, já už jsem 100-letá. 😀

kaja2016
18. říj 2016

@panickatlamicka na me zase pusobis agresivne ty a tvoje banda, to neber zle, jen me to docela zajima, jak to na internetovych diskuzich funguje a jak ruzny lidi na sebe pusobi. Myslim ze to fakt je v protichudnych nazorech a taky mi prijde, ze cim min cloveka znas, ci je z nejakych duvodu pro tebe vzdaleny, tim vetsi tendence mas k tomu projektovat si do nej "dabla". Jako ne jen ty, my vsichni.Samozrejme peace, ja treba necitim agresivitu, kdyz tady pisu, jen me to uprimne zajima, jake jsou ty argumenty neockovani a fakt bych byla rada, kdyby mj je nekdo sdelil a davali mi smysl, protoze moje dite ma treba reakci pokazdy a nejsem z toho nadsena.

tahejhula
18. říj 2016

@kika_21 Ja myslela prave Priorix jako priklad, jak ta vakcina selze v blbem veku.
A co se tyce TBC, meli ho vetsinou prave starsi lide.

tahejhula
18. říj 2016

Pripadne tedy Trivivac, Priorix dnesni nactileti nemeli. To se omlouvam, plete se mi ockovani nejstarsiho a nejmladsiho potomka.

kaja2016
18. říj 2016

@tahejhula jo taak. No ja temi cisly myslela kolik procent nebo spis promile populace ma tbc u nas a kolik treba v zemich byvale sssr-jako to porovnat-zeme kde se ockovalo 50let a kde ne.

tahejhula
18. říj 2016

@kaja2016 4,8 pripadu na sto tisic obyvatel. Ale porovnani s byvalym SSSR nemam. On jim tam taky radil zaskrt (na Ukrajine, co vim), protoze nejsou vakciny a kdyz jsou, chudi na ne nemaji. Tam je to i o penezich. No a nejaka babka z Horni Dolni se nepovlece k doktorovi kvuli kasli.

panickatlamicka
18. říj 2016

@kaja2016 ony jsou ty argumenty ale neustale opakovane. Ale chapu spravne, ze tebe zajimaji konkretni nazory a argumenty- osobni pribehy? 🙂 Ja se rozhodla nedat dceri mmr kvuli rodinne predispozici k PAS. ( Ocko syn je autista,synovec ma formu PAS... nevim, zda mmr u nej „pomohlo" k rozjeti nemoci, kazdopadne nebudu to radeji riskovat. Od pediatry mam velke pochopeni. Krom toho jsem ockovala alternativni vakcinou a pockala, az bude dceri aspon 10 mesicu. Takze ted ve 26 m dostala posledni davku pediacelu.

anazuzzuzana
18. říj 2016

Mám dvě hypotetické otázky: je možné třeba někde v zahraničí naočkovat syna pouze na příušnice a pak na základě potvrzení žádat o výjimku/potvrzení, že nemůže být očkovaný Piorixem? Nebo, a to je už opravdu hodně hypotetické, kdyby bylo potvrzené, že dítě prodělalo nějakou z těch MMR nemocí, je opět možné získat výjimku? Je nějaká šance mít v ČR dítě naočkované pouze proti jedné z těch MMR nemocí? Syn měl první hexu v roce nakonec schéma 2+1 zvládl bez sebemenší reakce, ale z toho Priorixu mám hrůzu, když si uvědomím, co to je driák a hlavně, jak zbytečnej....

kajalka
18. říj 2016

@anazuzzuzana Už jsem někde četla zkušenost maminky, jejíž dítě prodělalo některou z očkovaných nemocí, musela naočkovat vše.

lajla
18. říj 2016

@kajalka přesně...a to je teprv Dryák, neskutečny hazard

anazuzzuzana
18. říj 2016

@lajla driják, dryák 😅 takového emoce to ve mně vzbuzuje...
to mě fakt jen zajímalo, jak to řeší, když v mnoha zemích se proti těmto nemocem neočkoje, takže se tím samozřejmě dítě může snadno nakazit.... reálně mě ale zajímá, jestli je možné v ČR naočkovat jen proti jedné nemoci

tahejhula
18. říj 2016

@anazuzzuzana Muselo by prodelat vsechny. Jinak treba v Nemecku lze naockovat treba jen spalnicky, ale dite nebude splnovat pravidla pro prijeti do statni MS (pokud ti jde o to).

tahejhula
18. říj 2016

@anazuzzuzana V CR monovakciny nejsou.

lajla
18. říj 2016

@anazuzzuzana určitě můžete, ale výjimku žádnou nedostanete a bude s dítětem jednáno jako s neocko

lajla
18. říj 2016

V cizině očkovat

anazuzzuzana
18. říj 2016

@tahejhula o to mi ani tak nejde, takže sorry že jsem OT, spíš se mi nechce ho očkovat MMR, ale chci, aby byl proti příušnicím chráněný

tahejhula
18. říj 2016

@anazuzzuzana Proti priusnicim nema smysl ockovat v batolecim veku. A jak pisu, v CR monovakciny nejsou.

lajla
18. říj 2016

@anazuzzuzana očkovat až jako náctiletý

anazuzzuzana
18. říj 2016

@tahejhula jj... je to prostě debilní systém... buď všechno nebo nic... takže buď mu dáš všechno, zbytečně brzy, abys měla alespoň trochu šanci, že bude třeba proti tomu důležitému chráněný nebo mu nedáš nic, systém tě bude šikanovat a tvoje dítě nebude proti ničemu chráněné... ale tak pokud jsem to dobře pochopila, tak pro přijetí do školky stačí první dávka, takže třeba v našem případě ve skoro 4 letech a pak se druhá dávka může odložit až na sedmý rok, čímž by mohl být chráněný i v pubertě, ne?

tahejhula
18. říj 2016

@anazuzzuzana Ja tak dceru nechala ockovat. Mesic pres ctvrtymi narozeninami. Reakce zadna.

vannilla
18. říj 2016

@lajla Jak to myslíte, že dospělý nejsou očkování? Já chodim na preventivní prohlídky k obvodakovi každý rok a jsem každých 10 let ockovana na tetanus, TBC, černý kašel, žloutenku B. Mám ještě ten stary modrý očkovací průkaz. Nerikejte že jsou všichni nezodpovědní. Naposledy mě ockovali v 28 letech. Není to povinnost, ale je to hrazené z pojištění a máte na to právo. A u nás se tedy ptají na očkovací průkaz i při vstupu na základní školu. Ono jde asi i o dana pravidla v ramci každé školy.

vannilla
18. říj 2016

@lajla Navíc naše generace a generace našich rodičů byla ockovana plošné a povinné. Dnes je to dobrovolné. Ale aby neockovane děti chodili mezi očkované, to je pak přeci úplně zbytecny celý systém očkování a ockovatse nemusí nikdo.

Strana