Ztratila jsem knihu z knihovny a už se nedá koupit. Co dělat?
Podařilo se mi ztratit knížku z knihovny 🙈 Bohužel je to starší vydání a nikde ji nemůžu sehnat.
Do knihovny samozřejmě půjdu a zaplatím, co bude potřeba, jen vůbec nevím, jak se tohle řeší. Chtějí sehnat stejnou knihu, nebo prostě zaplatím její cenu?
Např. https://www.mlp.cz/cz/napoveda/poskozeni-nebo-z...
Každá knihovna to samozřejmě může mít řešeno jinak
Pokud jde o Městskou knihovnu v Praze, není to žádné drama, zaplatíš hodnotu knihy púlus zařazení do katalogu. Ale je to dost peněz, určitě se vyplatí ji zkusit ještě najít.
Ano, stalo se nam to. Kniha najednou nebyla. Resila jsem s knihovnou, novou knihu nechteli, zaplatila jsem pokutu. Kniha se po letech nasla, zapadla za skrini a nebyla vubec videt. Tu uz jsem poslala dal kamaradce.
Zalezi jaka knihovna a jake ma podminky, u nas driv bylo bud novou knihu nebo zaplat, posledni nahradu (mlp.cz) co jsem resila uz bylo mozne jen uhradit knihu u nove jsem platila celou cenu a u starsi knihy byla nejaka “amortizace” nakonec jsem platila mene nez kolik stala nova…

@petru445 Dobrý den, pokud já vím, nic shánět nemusíte. Zaplatíte nějakou pokutu. Rozhodně se nebojte to řešit. Přeji, ať to máte rychle za sebou.