First Bike. Máte s ním někdo zkušenost?
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s kolem first bike? Od jakého věku je vhodný, jak vaše dítko baví a tak... Synovi je 22 měsíců, klasické odrážedlo ho bere, pouze když stojí a jakoby utíká s odrážedlem mezi nohama 😀 Tak mě napadlo, jestli 1st bike by nebylo pro něj vhodnější, ale zase mě děsně odrazuje ta cena 😒 A v případě neúspěchu bych si to asi vyčítala ☹ Moc děkuji za odpovědi!
Synovi jsme koupili FB na 2.narozeniny s redukci, ale on je prdola, nema jeste ted 90cm. myslim, pokud ma 93cm, tak redukce nebude treba. kola mame street a taky bydlime na vesnici a uplne to staci. jinak jsme s kolem maximalne spokojeni, syn na nem jezdi jak drak.
ahoj jdu na radu, rozhodla jsem se malému nakonec koupit právě first bike, jen váhám jaké kola, mají bud FIRST BIKE "street PU a to má mít bezúdržbová polyuretanová kola ale zas se dívám že nemá brzdu a pak mají first bike cross a tam jsou nafukovací kola, to asi bude lepší co? a brzdu asi taky. pořád trošku váhám zda first bike kvůli ceny ale nevím jaké jiné
@smardik TAky vybíráme, ten PU píšou, že je spíše do dětských koutků. Já zase váhám mezi cross a street, ale asi to vyhraje cross, protože tu máme hrozný terén....a tu brzdu bych brala určitě. Já myslím, že u first biku nebude problém ho pak za dobrou cenu i prodat, takže u nás to bude určitě FB.
@hojda koukala jsem na jedny stránky a mají to tam hezky popsáno:
nevíme jaké zvolit pneumatiky, když budeme jezdit do lesa, musíme mít variantu Cross?
E.S.: Nemusíte, stačí mít i pneumatiky varianty Street. Sám dodavatel v Čechách píše, že se jedná spíše o vzhledový rozdíl. Já osobně bych řekla, že vzhledem k tomu, že pneumatiky mají hrubší vzorek, tak třeba mohou být o něco lepší, pokud máte u vás kamenité příjezdové cesty nebo více hrbolů apod. Jinak se tím nemusíte přespříliš lámat hlavu, u jiných odrážedel se dělá jeden typ pneumatik a běžně děti s odrážedly jezdí jak po chodnících, tak po lesních cestách a naprosto bez problémů.
... dají se namontovat crossové pneumatiky na varianty Street (a moci si tak vybrat barvu odrážedla)?
E.S.: Nedají. Musíte se rozhodnout, zda zvolíte typ FB Cross (1 barva, hrubší vzorek pneu) nebo FB Street (4 barvy, jemnější vzorek pneu).
@hojda já ho chci objednat na www.neobycejne.cz tam jsem tohle právě našla a ted k tomu mají zdarma zvonek a poštovné v ceně tak to vyjde na 2990, brzda je v ceně a to je ted vše, ještě koupím helmu ale tu bez vyzkoušení nemám dovahu takže tu koupím někde v obchodě s malým at ji vyzkouší,bude to u nás problém on nesnáší cokoli na hlavně - i čepka vadí takže to bude boj. já už ho v reálu viděla-koukala jsem na něj v pompu
@smardik Já teď ještě koukala na testy a tam vyhrálo odrážedlo Kettler, které stojí cca tisíc korun.
http://www.test.de/themen/kinder-familie/test/K...
http://www.kettler.cz/odrazedlo-speedy-10-8715-...
Nemá tu přední brzdu, mají ho známý, tak se zkusím ještě poptat.
ahoj jaký je rozdíl mezi first bike a ODRÁŽEDLEM YEDOO TOO TOO??
Tedy kromě ceny 😉
Koukala jsem, i na váhu a rozměry je to zhruba stejné....děkuji za tip
prosim zvazujte hlavne vahu,
my sme zacali na bezpedalovom bicykli ako nedavno, maly ma 16 mesiacov a Strider bike je mu dobry. hlavne je lahucky a sedanka ide iba na 28 cm.
ketler, puky first bike aj tradisnych davidkov sme zavrhli lebo su tazke a vyska sedanky je pre starsie deti cca 3 roky
pneumatiky ci polymer - vecna dilema. takze nafukovacie kolesa ktore akoze tlmia, ci lahke bezudrzbove polumery?
brzda detom do 3 rokov do ruk nepatri ! (take hovoria Nemecky odbornici)
mam dotaz.. ked ste kupovali first bike, bol zabaleny v nejakej krabici? dakujeeem..
@smardik
@hojda ked ste kupovali first bike, bol zabaleny v nejakej krabici? dakujeeem.
pytam sa pre to, ze sme ho malemu pozicali (stoji to na vikedn 600 s tym, ze ak si ho do 7 dni u nich kupis, tak ti tie peniaze vratia) a chceme ho kupit. pan mi povedal, ze ak si ho budeme chciet nechat, tak mame len zavolat (je tam zaloha vo vyske ceny) a nemusime ani chodit. a ja mam pocit, ze ten pozicany nie je novy, odlepene nalepky, spinavy a ani to sedatko nevyzera nove, ma take akoby mapy na sebe.. tak preto sa pytam, aby nas pripadne neoklamal a nepredal nam ten, co pujcuje..
@evaviki Byl v krabici a museli jsme ho celý sestavit, polepit.
TAdy máš popsáno, jak to má vypadat.
Obnovuji dotaz na přídavnou lyži k FB: máte někdo s ní zkušenost, jak se na tom dětem jezdí? Syn FB miluje a byla bych ráda, abychom ho využili i v zimě, ale nějak si nedovedu představit, jak s tou lyží jezdí.
kopia firstbiku v lidlu zajtra od 5.12. 😉 http://lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-9BAA005F-90CE24...
@hojda
@smradik
@mamkamarketa
ahoj, tak co? Poridily jste FB? Jak slouzi? Doporucily byste?
@kofinek nevis, jestli ta akce trva?
Máme first bike cross od 22 měsíců. Lepší dárek a věc pro naše dítko jsme pořídit nemohli. Za ty peníze se nám to vrátilo několikanásobně. Jezdí na něm pořád, má ho hodně rád. Koupili jsme ho s redukcí, ale asi za 2-3 měsíce jí sundali. Šlo spíš o to, aby se na tom naučil a byl v pohodě.
@dana3262 určitě doporučuji. stojí dost, ale pokud je tvůj prcek hodně aktivní, baví ho třeba motorka, tak first bike nezklame. hlavně je lehký, v pohodě ho vezmeš do ruky a jdete. A využiješ ho určitě i na druhé dítko. my se na něj složili jako rodina.
A do toho lidláckýho bych nešla. Nelíbí se mi. Ty plasty asi nebudou nic moc :(.
@dana3262 doporucuju urcite! vyplati se si priplatit za poradny kvalitni kolo!!!
my ho poridili ve 2 letech,super! ucit se ani nemusel, sednul a jel 😵
jinak my mame ten model cross, kvuli tomu,ze v okoli nemame moc chodniky (kocici hlavy/dlazebni kostky) a fakt bezva. jak je lehoucke, manza ho rozmontoval a dali sme ho do kufru a letelo s nami do usa.
@dana3262 ahoj, ja mam, teda maly ma FB, ale keby sme nemali, tak tento urcite kupim. No uz som ho nevidela v lidli, asi ho predali, lebo to fakt malo len iny design, ale vsetky veci rovnake. a cena vyborna. Maly na tom jazdil, este mu chybali 2 mesiace do 2 rokov (mal tu vyskovu redukciu) jazdi na tom este stale, aj teraz v zime 😉

Taky uvažujeme koupit FB na jaro k druhým narozeninám, jen nevím jestli kupovat i tu redukci? Teď měří 93 cm. A jaké pneumatiky? Asi ty terénní, když jsme na vesnici bez pořádných chodníků, že?