icon

První lehké kolo. Jaké byste doporučily?

lani1
10. dub 2020

Prosim o tip na kolo pro dceru, loni deda koupil k vanocum a je tezke a siroke gumy a neumi na nem, bude ji ted pet. Puvodne jsme meli v planu woom az k narozkam, ale ted je blby, ze uz mame to od dedy, tak bych koupila jen nejake z druhe ruky, aby se naucila, ale woom neni k sehnani, pak jeste vim o frogu, ale to je podobna situace. On uz takhle koupil zimni prvni snehule a byly jak kopyta, ja je vymenila a dedu to mrzelo no, on to nepochopi, ze mu reknu, ze jsem koupila novy lehci, jedine, ze reknu, ze mame treba podedeny nebo tak🙂ale kdyz nam nic jineho nezbyde, tak koupim nejake nove

ada22
•
10. dub 2020

A kolik dcera měří? Jestli to je ještě na 16" nebo už 20". Na dceru teď máme Amulet light cca 7,5 kg šlape na něm lehce i ho uzvedne. Ke zpracování kola bych měla připomínky. Pak Autor začal dělat rekord to má 6,5 kg a nebo koupit bazarové author stylo. 7,5 kg. Já hodně hledala informace na bike fóru.

ada22
•
10. dub 2020

Jo tak teď koukám, že ten amulet má již verzi super light která má 6,8 kg.

denissima
•
10. dub 2020

@lani1 My jsme teď synovi koupili kolo Rascal, je hodně lehký a moc pěkný. Syn je spokojený 😊

leilinka1234
•
10. dub 2020

Taky máme rascal. Dcera 4 roky šlápla poprvé do pedálů a jela 🙂 kolo je boží a moc hezké.

ivis_b
•
10. dub 2020

My kupovali pred mesicem Woom 16, novy, normalne byl. Syn 3,5 roku uz jezdi pekne. Hlavne doporucuju kolo s rucni brzdou, ne s brzdenim nohama. Syn kdyz chce zastavit, da nohy dolu a zmacne brzdu, zastavi uplne bez problemu. Znama ma kolo s nozni brzdou a holka z kola xkrat spadla, protoze na brzdeni musi mit nohy ve vhodne poloze a navic jak brzdi, tak zpomaluje a hur se samozrejme drzi rovnovaha - a kdyz v te chvili da nohy ze slapek, prestane brzdit. Vsechny drazsi kola uz maji dneska rucni brzdy a za me teda super. Uvazovali jsme jeste o Rascalu, na ten jsem taky cetla samou chvalu.

lani1
autor
•
20. dub 2020

@ada22 ok,mrknu na to, ma 114cm

martiniquest
•
20. dub 2020

Taky jsem to ted resila. Pokud nechces investovat 8 a vic tisic, koukni na kolo v Decathlonu. Ma 7,3 kg a stoji krasnych 3899. Bohuzel ho delaji jen v 16", takze pro nas az za rok.
https://www.decathlon.cz/detske-kolo-city-900-a...

lani1
autor
•
20. dub 2020

@martiniquest to prave nechciprotoze jedno kolo uz ma od dedy,spis by bylo nej to nahrat,ze mame jedno jeste bazarove nebo od sousedu/pribuznych,aby nebyl deda dotceny..tady ty tipy sice fajn,ale to uz muzu rovnou koupit frog nebo woom,cena vicemene stejna

ada22
•
20. dub 2020

To kolo z Decathlon jsem měla v ruce a přišlo mi těžší. Ale určitě se nechci hádat jen pocitově lehké úplně nebylo. Při 114 cm bych možná zvazila již 20"

ada22
•
20. dub 2020

Třeba core dělá celkem lehká kola. Jdou sehnat i bazarové. Jestli dcera vůbec na kole neumí tak koupit bazarové author stylo 16" na něm se během chvilky naučí a pak může během léta na dvacítku. My máme po starší dvacítku agang cca kolem 9 kg a dokáže ho ovládat už při 110 cm, ale to je hodně na hraně.

ada22
•
20. dub 2020

https://detskakolacore.cz/20-kola?product_id=178 jde tam ještě malinko stáhnout váha výběrem lepších komponentů

ada22
•
20. dub 2020

Bacha kdyby jste kupovali bazarové tak se dost liší ve váze. Záleží jak je kolo vybavené. Jinák 16" mají taky celkem dobrý.

flyhigh
•
20. dub 2020

@lani1 Belter early Rider 16. Občas je i na bazaru. Jedno z těch nejlehčích na trhu, brzdy na pačkách. Jsme s ním velmi spokojeni.