Sedačka. Od kolika jste daly podsedák?
Holky od kolika let jste dali podsedak a jaký děkuji prosím odpovidat na otázku
@altice
podsedak nikdy,neni to bezpecne.sedacka dokud to jde.
@zelenaesmolda holky to vim v každém autě mám sedacku ale potřebuji podsedak jezdí na hokej a jezdí miny busem a potrebuji podsedak
@altice a v miny bude jsou pásy? Pokud ano tak určitě jen dvoubodový. To mu ten podsedak k ničemu nebude.
A obecně je to asi jedno jaký, žádný není bezpečný.
@zizlikova1987 děkuji zaodpovedi
@altice není za co.
Chápu že chceš asi zajistit co nejvíc bezpečí, ale tady to bohužel asi nejde.
Jely jsme novým Mercedesem miny busem do chorvatska a taky měl jen pás přes břicho. Je to nepromyšlený.
@zizlikova1987 to jo oni mají staré herky ale to je jedno ale díky
@altice
nemuzes vozit dite sama?jako vozit dite ve stare herce a jeste bez poradne sedacky to je fakt o hubu,obzlvast tedka v zime viz nehoda autobusu co se ted stala na Slovensku
@zelenaesmolda no jo vecinou jezdíme ale každý víkend je to mazec přes celou republiku ale děkuji
@zizlikova1987 Ale to jsou zakonne podminky pro jizdu bez niceho, nikoliv pro podsedak. Na ten muze 4 lete 15 kilove dite...
@j.a.n.i
sice podle zakona muze ale videlas crash testy?
@j.a.n.i jj, to je fakt. Ale ani v tomto věku bych nenechala bez, pokud se do sedačky vejde.
Syn má 17 kg a teď měl 3 roky, a na podsedak bych ho teda nikdy nedala.
Autorka má tři děti. Zřejmě má v autě omezený prostor pro tři autosedačky, tak se snaží situaci vyřešit co nejbezpečněji, což maminky jednoho dítěte fakt nechápou, že občas jde velice komplikovaně. Už v minulé diskuzi byla lynčována. To má mezi dětmi losovat a jedno vždy zůstane doma? Nebo si snad neměla pořizovat tři děti, když nemá na větší auto jak člověk tady občas nevěřícně čte?
@zelenaesmolda Ta slovenská nehoda není vhodný příklad. Těm lidem a mladistvým by nepomohlo nic, ani nejlepší sedačka na světě ani pásy. V čase nárazu těch 35t nákladu rozpáralo autobus, veškerou ocelovou konstrukci a rozdrtilo sedačky. Jak vypadali ti lidé, je snad jasné.
@zizlikova1987 Jo ale 3 roky je rozdíl už vidím jak v dnešní době bude mít nějaký koníček a pojede třeba na zápas v 8 nebo 9 letech a vy mu dáte sedacku asi bude pro smích
@altice Nějak nechápu pro ten útočný tón najednou.
Jasně že je to rozdíl, reagovala jsem na info že na podsedák může od 4 let.
Sedačky do 36 kg jsou cca do 12 let. Takže ano, raději sedačku, i když by se mu měl někdo smát.
Navíc pokud vím se nejedná o auto, ale o mikrobus ne? Tam je ti sedačka i podsedák úplně k ničemu, vzhledem k absenci tříbodových pásů.
Jinak děti mám 2.
Ale třeba ségra 4 a v pohodě se k nám do auta vejdou 3 sedačky dozadu vedle sebe. Když děcka někam vezu.Dokonce i Cybex s pultíkem.
A když se nevejdou tak jedno musí dopředu. Furt je to bezpečnější v sedačce ve předu , než jen s podsedákem kdekoliv.
@zizlikova1987 já nemám žádný útočný tón bouhzel každá máme jinaci situaci a je to tou dobou já to nemyslím zle at si každý vozí v čem chce a jestli má 8let nebo 16 let bouhzel každá vidíme co se děje na silnicích.ja to beru s toho pohledu jak se na olomoucku stala nehoda 2 děti zemřeli myslím 3roky a 6 let měli sedačky akorát jeli ve felicii tak si raci měli koupit auto za 2 miliony aby prezily mě to tak přijde ta doba.co je drahé je dobre.vidim to ve škole kluk má tlačítkovy telefon a smejou se mu.fakt na nikoho nenarazim ale to je můj názor.
@zelenaesmolda Pisu snad neco o bezpečnosti? Ne, pouze opravuju chybnou informaci.
@altice ano, každá máme jinou situaci. A opravdu si nemysli že jsme bůh ví jak zalovení. To fakt ne. Auto máme za ani ne 300 000,-
O tom to není. Moje děti nemají a nebudou mít na co si ukážou. Dceři se taky jedna ve školce směje že nemá LittlePetsShop. A co? Moje dcera ví, že to není důležité.
Jak už sem psala. Chápu že chceš aby něco měl. Ale z pohledu bezpečnosti je ten podsedák stejně, jako by neměl nic v tom autobuse.
Do auta už bych ho takto starému dítěti asi dala, i když radost bych z toho neměla. Ale když by to jinak nešlo, tak aspoň toto.
A k těm nehodám. To je těžké. V mnoha případech by ani sebelepší auto nepomohlo.
Když to blbě napálí, je jedno v čem jedeš.
@zizlikova1987 to to máte pravdu jen mě docela naštve to že se na něco ptám a slyším jen odpovědi to bych nedala raci sedačka a tak.ja to vim mám i rostoucí sedacku ale potřebovala bych podsedak tak jsem se na to ptala
@altice myslím že jsem, ti odpověděla na co ses ptala.
Někdo to vzniká z nepochopení toho dotazu. Kdybys to třeba víc rozvedla proč a kam to potřebuješ, a třeba kolik je klukovi, tak by takové reakce nebyly.
Do auta bych v tom případě volila podsedák tak aby měl isofix (pokud jím auto disponuje) Aspoň mu nebude ujíždět pod zadkem.
A do toho autobusu těžko říct no.
@zizlikova1987 no já už jsem tu jeden den psala bouhzel se tu do mě pustili maminky tak jsem to smazala tet právě máme objednane auto to má 2 izofixy protože mám 3 letou tak taje v sedacce polohovací starší nemá nic a mladej má rostoucí sedacku ale právě do druhého auta potřebují podsedak na popojíždění po městě a na hokej.
@altice To jsem nečetla.
No tak potom poříď ten s isofixem. Vždycky se to dá nějak přehodit kdyžtak. 😉
@zizlikova1987 dekuji

Tak zákon hovoří jasně. Buď 150 cm, nebo 36 kg a víc. To každé dítě dosáhne jindy.
A za sebe podsedak nejlíp nikdy.