icon

Sedátko na kolo pro dítko, máte zkušenost?

elleonorecka
30. bře 2015

Milé maminky, chtěla jsem vás poprosit o radu. S manželem bychom rádi při pěkném počasí vyrazili na výlet na kole. Ne třeba hned, ale tak v květnu-červnu..Máme doma 9-měsíčního drobka a přemýšlíme nad sedátkem na kolo. Máte nějaké zkušenosti s nějakým konkrétním? A kde je podle vás lepší mít dítko, ve předu nebo v zadu? Díky všem za sdílení rad a zkušeností 🙂

petule12
•
30. bře 2015

@elleonorecka nemáte to v dotazu, ale my jsme používali vozíček za kolo. Dítku tam bylo pohodlněji 😉

elleonorecka
autor
•
30. bře 2015

@petule12 Díky za tip. Ale my jsme několikrát vozíček viděli, ale zdálo se nám to nebezbečné, ale nevíme o tom nic víc, takže nemůžeme soudit

petule12
•
30. bře 2015

@elleonorecka tak dítko je tam připoutané pásem jako v autosedačce. Dala jsem mu tam pití a nějakou hračku a spokojenost. Občas si i zdřímlo. Jediné je, že je níže. Ale s kolem zase můžeš spadnou. Když dítko spí tak tam visí. Ono každé má bohužel své pro i proti.

petule12
•
30. bře 2015

@elleonorecka jinak sedačku co máme tak dozadu a v pohodě 😉

elleonorecka
autor
•
30. bře 2015

@petule12 to je pravda, každé má něco dobrého aj špatného.. ještě porozmýšlíme 🙂, děkuju za názor ;)

dudysek
•
30. bře 2015

Jestli můžu, tak bych dávala dítě do sedačky až když opravdu s jistotou sedí. Přecijen tam bude sedět třeba i pár hodin a ještě s otřesy, takže by to mohlo zatížit jeho páteř. Volila bych raději vozík. Jinak co se týče sedaček, já jsem byla nadšená s Hamax siesta http://www.kola-online.cz/detska-sedacka-hamax-... . Je totiž dost polohovatelná, takže si synek mohl pohodlně schrupnout, ležel u toho, pěkně to s ním houpalo. Jen jsem musela někdy obvázat třeba mikinu pod krčkem, protože mu padala hlavička - to bylo asi jediné, co se mi nelíbilo. Jinak oproti vozíku se mi líbí, že mám dítě "pod kontrolou", mohu s ním komunikovat a má také lepší výhled. Synek odmala kolo miloval. A taky jsem s ním upadla na bahně, zadek kola je pak přecijen těžší a těžiště se mění.

ivasad.
•
30. bře 2015

@elleonorecka taky máme vozík, croozer kid a máme i zadní sedátko Author (na sedlovku). Sedátko na krátký přejezdy, na výlety croozer. Děti jsou radši ve vozíku. Mají v něm pohodlí, hračky, pití, svačinku... pohodlí na spaní. V sedátku nemají moc výhled, manžel je velikej. Pokud uvažujete jen o sedátku, tak určitě dozadu, to přední sedátko omezuje ve šlapání, menší lidi přes dítě podle mého musí mít i špatný výhled např. na díry v silnici. Ještě mi nedá nenapsat, že manžel jednou boural na kole, dost se potloukl a odřel, a děti ve vozejku se ani nevzbudily, ten zůstal na kolech.

lrg
•
30. bře 2015

Diskuzí na tohle téma je spoustu, ale fakt není pravda, že by byl vozík nebezpečný oproti sedačce. Naopak, má bytelnou konstrukci a když spadne kolo, vozík se ani nehne. A kdyby došlo k nejhoršímu a ťuklo do Vás auto, tak určitě je dítě mnohem víc chráněné právě ve vozíku, než s vámi na jednom kole, kde ho vlastně nekryje vůbec nic. Nevýhodu tu má ale tu, že tam od kola lítá dost bordel a jelikož ho v létě nemůžete mít úplně zavřený, je třeba pořešit nějakou hodně hustou sítku. My tam dáváme moskytiéru co se prodává na kočárek a je to v pohodě.

sheeni123
•
31. bře 2015

Ja jezdim casto, mame sedacky vzadu-dite je tam kryte-vitr, hnyz.. Jezdili jsme s obema, az uz dobre sedeli, jakje tu psano, hopsa to a jsou to otresy na pater. Jezdili jsme od roku a trosku. Decka jaou obe spokojeny. Sedacky mame hamax. Jezdime hodne po okreskach a tam se nam vozik nehodil.

konidana
•
31. bře 2015

@elleonorecka Do roka věku dítěte je na sedačku brzo - osobní zkušenost. Neměla jsem z toho dobrý pocit. Vozík byl lepší, ale někam jsem ho vzít nemohli(nevlezl se do auta, ale projeli jsme s ním veškerý terén). Také mi nevyhovovala zadní sedačka, kvůli špatné kontrole a komunikaci s dítětem. Nejdříve jsem sedačku vpředu zavrhla, ale jak jsem to zkusila, bych už dozadu dítě nedala (krom toho, že teď občas svezu dceru(7r) na nosiči:D)

blanka.k
•
31. bře 2015

@elleonorecka když jsem byla kupovat sedačku 3roky zpět, bylo mi řečeno, že dopředu už by se vůbec kvůli bezpečnosti dávat/prodávat sedačky neměly 😉 Takže pokud sedačku, tak dozadu. Dál bohužel neporadím,já potřebovala dopředu - na dospěláckou koloběžku, tam to jinak nešlo. 😀

terunka88
•
31. bře 2015

Máme koupenou a připravenou Hamax Siestu, čekáme až malej bude sedět 🙂

sara84
•
31. bře 2015

My to zkoušeli v sedacce od 9 měs.kdy už pěkně seděl, ale jen polehoucku, opravdu aby si zvykla..moc nadšenýz toho nebyl, bal se. Za rok už to bylo lepší a už se mu to líbilo 🙂 Sedačku mame do zadu, hlavní mi přišlo, aby měla vykrojeni na helmu, aby nemusel mít predklonenou hlavu, to některé starší nemají! Vozidel za mě ne, dýchat zvireny prach u země..nic moc nevidí..

elleonorecka
autor
•
1. dub 2015

Děkuju za názory všem 🙂.. naša malá už právě pěkně sedí, tak čekáme na teplejší počasí a chceme to zkusit. Vozík by byl sice pohodlnější, ale na komunikaci a přehled nic moc.. a je pravda, že čistého vzduchu by tam taky moc neměla.. tak uvidíme. Máme zvědavé dítko, tak třeba nám to vyjde 🙂.. A jsou i tak malé helmy?

terunka88
•
1. dub 2015

@elleonorecka Já nejmenší našla od obvodu hlavičky 46 cm..