Menstruační kalíšek a vše kolem něj. Jakou máte zkušenost?
Holky , zvažuji používání menstruačního kalíšku. Vložky mi už pár let vadí, ale teď jsem 8 měsíců po porodu, tak jsem je používala,protože ty byly jediné,co mi "nepřeteklo" ,tampony byly KO. Ale vadí mi ten pocit se v tom ráchat a menst.kalhotky jsem taky vyřadila. Takže mě včera napadl ten kalíšek.
Je uvnitř nějak "cítit"?
Jak často ho myjete při MS a čím?
Potřebuje se jen jeden nebo více ks?
Zachytí velké množství krve ?( jako fakt hodně , za hodinu 4 vložky a 2 tampony ).
Cyklus se mi teprve ustáluje, takže se obávám ,aby další MS nebyla jak na jatkách.
Díky za tipy ✌️❤️
Já začala před mnoha lety, vyhovoval mě. Po druhém porodu ho nesnesu. Každý je jiný jak tvarem, tak tvrdostí a objemem a nemusí ti sednout hnedka napoprvé. Stačí ti jeden, vytáhneš, umyješ a jedeš dál. Po MS vydesinfikuješ.
Se správně zvoleným kalíškem (vyzkoušela jsem jich víc - tvary, měkkost, velikost) o něm po zavedení vůbec nevím. Při MS ho myji při každé manipulaci a po MS vydesinfikuji. A vylévám +- po stejné době, po jaké měním menstruační kalhotky či vložky, i když prostor tam stále je. Mé pánevní dno prostě větší zátěž nepodrží.
Děkuju 🫶Je lepší začít nějakým "menším" a měkkčím? A jakou dezinfekcí myjete , stačí antibakteriální mýdlo?
Děkuju 🫶Je lepší začít nějakým "menším" a měkkčím? A jakou dezinfekcí myjete , stačí antibakteriální mýdlo?
@prosincovemimi základní info k výběru kalíšku https://www.maluna.cz/blog/jak-vybrat-menstruac.... Kalíšek po MS nejprve omyji intimním mýdlem a následně dezinfikuji vyvařením.
Jako holky nahoře, během MS omyju vodou, po MS mýdlem a pak vyvařím. Já mám menší, rodila jsem CS a MS mám tak nějak normální. Vylévám večer, první dny i během dne pro sichr. Ale při tvé síle MS asi budeš vylévat častěji, aby nepřetekl. Menším bych u tebe asi radši nezačínala, pokud jsi rodila klasicky.
Jinak já ho necítím, ale kamarádka absolutně nesnese ten podtlak. Za mě je to nejlepší vynález, ve vodě mě nelimituje, finančně nic už nestojí, mám ho už asi 6 let.
Doporučuji koupit nějaký levný noname a zkusit si to pro ten pocit a zavádění. Pak teprv případně investovat do dražšího.
@prosincovemimi mně vadil, ne že bych ho vyloženě cítila, ale tlačil uvnitř směrem na střeva, měla jsem z toho normálně zácpy.
Ale každý je jiný, třeba ti budeš mít v pohodě. A vejde se do něj faaaakt hodně.
A nebo zkus menstruační disk, ti je takové měkčí a má to imo lepší tvar.
Jako holky nahoře, během MS omyju vodou, po MS mýdlem a pak vyvařím. Já mám menší, rodila jsem CS a MS mám tak nějak normální. Vylévám večer, první dny i během dne pro sichr. Ale při tvé síle MS asi budeš vylévat častěji, aby nepřetekl. Menším bych u tebe asi radši nezačínala, pokud jsi rodila klasicky.
Jinak já ho necítím, ale kamarádka absolutně nesnese ten podtlak. Za mě je to nejlepší vynález, ve vodě mě nelimituje, finančně nic už nestojí, mám ho už asi 6 let.
Doporučuji koupit nějaký levný noname a zkusit si to pro ten pocit a zavádění. Pak teprv případně investovat do dražšího.
@malenka3 Rodila jsem císařem a jsem malé postavy, takže prý asi menší,ale já bych pro něj byla taky ,protože mám celkem problém u poš.vchodu,že tam jsem úzká ( pardon, že to píšu tak veřejně) ,tak snad to přes to nějak půjde ? A musí se ten kalíšek nějak lubtikovat nebo to jde snadno a bezbolestně? Upřímně nedokážu si tu aplikaci ani přetavit.
Ale jak říkám ,děsně mi vadí vložky, tampony jsou pro mou práci nevhodné a ten disk jsem taky zaznamenala,ale zatím se přikláním ke kalíšku.
@malenka3 Rodila jsem císařem a jsem malé postavy, takže prý asi menší,ale já bych pro něj byla taky ,protože mám celkem problém u poš.vchodu,že tam jsem úzká ( pardon, že to píšu tak veřejně) ,tak snad to přes to nějak půjde ? A musí se ten kalíšek nějak lubtikovat nebo to jde snadno a bezbolestně? Upřímně nedokážu si tu aplikaci ani přetavit.
Ale jak říkám ,děsně mi vadí vložky, tampony jsou pro mou práci nevhodné a ten disk jsem taky zaznamenala,ale zatím se přikláním ke kalíšku.
@prosincovemimi tak v tom případě beru zpět a začala bych menším, jsem na tom stejně. Lubrikace netřeba, ale pokud bys to chtěla zkusit na sucho mimo MS, asi by to bylo s lubrikantem lepší.
V Dr. Max se dá už sehnat za dvě stovky, zkus a uvidíš. Aplikace chce cvik, nastuduješ z netu.
https://www.menstruacnikalisky.cz/jak-pouzivat-.... Já používám tu techniku 1. A u vyndání musíš myslet na to, že prstem musíš nejdřív zrušit podtlak a pak teprv vytáhnout kalíšek. Ale na to si přijdeš sama. Zkus to, neboj se toho. Max zjistíš, že to není pro tebe.
Souhlasím se vším s holkama. Jen co se týká výdrže, tak u silné MS snadno přeteče. Já i větší typ jsem schopná naplnit do dvou hodin, takže se musím jistit intimkou. V sobě ho nijak necítím, pokud se na to vyloženě nesoustředím, nevím o něm.
Holky děkuji nejen za rady a tipy, ale především za slušnou konverzaci 🙏🫶❤️

Ano, ja ho vnímám jako takovy neurčitý tlak.
Pri každém vyndání ho umeju pod vodou a zas zavedu. Po skončení ms vydesinfikuji.
Stačí jeden, pokud mas kde umyt.
Zachyti.