Vulvodynie - přetížené svaly pánevního dna. Máte zkušenost?
Hezký den,
Neprošel nebo neprochází zrovna někdo tím co já?
Jsem 2 roky od porodu. V těhotenství jsem měla nonstop diskomfort vchodu a bolest pochvy, hlavně tedy první trimestr byl šílený, pořád to pálilo a bolelo. 2-3 trimest byl uz lepší, ale pohlavní styk nepřipadal v úvahu. Dle gynekologu to bylo hormonami v těhotenství.
Po porodu, docela dost zašitá. Hráz jsem rozmasírovala a bolest uvnitř pochvy při styku zmizela. Ovšem začalo se to zhoršovat pul roku po porodu.
Minulý rok v květnu to vyvršilo na tolik, že pohlavní styk od té doby už není možný vůbec a vrátil se diskomfort, který trvá stále.
Při pokusu o styk to vevnitř bolí a pálí. Opravdu jak když svaly nechtějí povolit a drhne to. Z venku pali celý vchod, uz na dotyk je silene citlivý opravdu celý. Pocit jak odřená, syrová kůže, cim víc kůži roztáhnu tím víc to bolí, jak kdyby se mela roztrhnout jak to štípe. Ten to pocit z venku přetrvává i mimo pohlavní styk…Styk tedy není možný, přes bolest se to nedá a už je to rok…
Dojíždím od listopadu do Hradce na specializované oddělení. Dělali mi pudendalni blok, bez efektu. Zavadim jeste ovestin, citim i suchost. Dle doktorky mam přetížené pánevní dno a vulvodynii. Ovestin suchost trochu zlepšuje.
Take jednou mesice dojíždím na Fyzio kvůli tomu pánevnímu dnu. Svaly jsou opravdu pry stažené a přetížené. Vchod a jizva vypadají dobře. Poradila mi jak jizvy okolo vchodu rozmasírovat, ale je to těžké, při masírování jizev okolo vchodu mám zatnuté zuby a snažím se vydržet přes velkou bolest, ale jediné co to udělá je, že druhý den trpím šíleným pálením a podrážděním celého vchodu a trvá to klidně ještě pak několik dní. Poté to prejde do věcného diskomfortu. Snazim se doma cvičit pánevní dno, ale bez efektu.
Co jsem postřehla tak na svaly uvnitř a vlastně i ten vchod funguji vibrace, jak kdyby to na chvíli umrtvili a díky tomu a asi konstelaci hvězd, se nám třeba jednou za 3 mesice povede styk asi na 1 minutu, dokud pálení a dřeni vchodu začne být nesnesitelné a ja to musim ukončit a následující 2 dny trpim….Kvuli suchosti musim používat lubrikant, avšak uplne každý na vodní bázi hrozne pálí. Jedine co mi nevadi jsou silikonové a oleje, avšak ty nedostatečně mažou, takze skluz neni takový jaký bych potrebovala a drhne to. Sama zadne zvlhčení nemam, ani při dlouhé předehře a vzrušeni….Driv jsem lubrikanty normalne používala a nevadili mi.
Jsem uz uprimne zoufala, toužíme po druhem miminku, ale ja v mem stavu nejsem schopna to dite ani udelat a jestli je vubec mozne v tom to stavu otěhotnět a normalne porodit. Nulový sexuální život nám začíná ničit vztah….
Nikdo v mém okolí se s tim to nepotýká, neni tu někdo kdo by třeba mel a nebo ma stejnou zkušenost a poradil? Opravdu beru uz naprosto každou radu🙏🏻
Vim ze me maji v péči lékaři a Fyzio, ale hledám uz radu i někde jinde…