Agolutin, dorazila MS a po 8 dňoch znovu a riadna
Dobry den damy,na konci roku som dostala inj. Agolutin a na5den mi dorazil ms. Boli 3dni ale riadne a po 8dnoch od skončenia mam ms znovu a riadnu a uz 5ty den mate s tym niektorá skusenost? 22den cyklu som mala ist znovu na agolutin som zvedava co na to rekne dr. Som 7mesiac bez antikoncepce a chceli by sme mimi ale neovulujem mam nepravidelny cyklus ktory trva rozne od 40do60dni.vase skúsenosti?
Som mala najnizsie 36,5 a najvyssie 37,2 a ted mam najnizsiu aj 36,2. Dlho mi teplota vysla max na 36,9 ted 1mesice nestoupla nad 36,7..
@nina8888 Těch 36,9 bych nebrala v potaz - to byl jednodenní výstřelek To se stát může. Pokud bys teď ovulovala, tak teplota stoupne až po tom, co test zase zeslábne. Dokud je LH vysoké, tak folikul stále neprasknul. Těch 36,7 je z vyvolávačky - tu linii nižších teplot bych viděla na teplotě 36,5. Pokud třeba během dvou, tří dnů teplota ještě vystřelí nahoru, je pravděpodobné, že proběhla ovulace. Pokud bude teplota už jen klesat, pak spíš přijde menstruace.
@werumka ahoj mna slak trafi v pondeli som dostala ms 4den po agolutine tak sa idem objednat 12den k dr objednam sa normalne menstruji a večer dam.cistou vlozku a je cista aj rano a nic ze mne neteče dnes je 3den cyklu mala by som zacat s clostybegyt ale ked to bude zase ako.predtym ked som založila temu? Mala som to stejne 3dni pak nic a za tyden znovu menzes... Co ted?ve14tam.je muj dr zavolam mu zeptam se ho ci to teda mam zacat brat alebo co jako....
@nina8888 Takže s tím krvácením ta teplota nijak neklesla? Prostě se pořád držela stejně vysoko jako před ní? No mohlo by se stát, že kolem toho 14. dne po tom pozitivním ovulačním testu začneš ještě znova krvácet. Když koukám na ten minulý graf, tak tam Ti to po menstruaci (té druhé) kleslo až na 36,2. Tohle pořád ještě můžou být předmenstruační teploty. Ale uvidíš - nevím, jaké reakce může způsobit, když začneš brát clostil. Já sama za sebe bych asi počkala na dobu, kdy by měla přijít ta "druhá menstruace", která by měla návaznost na ty ovulační testy.
Ale taky to slabé krvácení může být způsobené tím, že jsi tu vyvolávačku dostala brzy v tom cyklu a tudíž tam ani nebyla sliznice, která by se odloučila... těžko říct. Uvidíš v příštích dnech.
No minulý cyklus bol jediny s tak nizkou pomenstuacnou teplotou doteraz ked mi prsla ms sama co sa za 6mesiacov stalo 3x tak mi vzdy stupli teploty na cca36,9a drzali sa tak 10dni max 11den som dostala menzes.. Ale odkedy mi dal agolutin vzdy to robi 22DC tak mi teploty nestupnu vubec a proto mi ani při ms a po ms neklesaju. Priemerna replota je u mna po ms 36,5...tak sa to vubec nemenilo.lebo nijako před ms nestoupla okrem jednohodna ked bolo 36,7co bolo asi tym agolutinem.. No uvidim co ukaze teplomer rano dbes som dospinila tak dufambze za par dni neprijdu a bude ovulace...
@nina8888 No však to odpovídá - když ta menstruace přišla sama, tak to bylo proto, že před tím byla ovulace (10 dní se teploty držely nahoře a pak přišla menstruace). Když teď do toho píchne vyvolávačku před tou ovulací, tak Ti to pak způsobí tohle dvojité krvácení. Protože při tom prvním neodejde sliznice a odejde až při tom druhém. Těma vyvolávačkama Ti akorát dělá binec v cyklu. A tím clostilem to ještě dodělá. Spíš by bylo lepší vysledovat, kdy ta ovulace sama chodí a pak nasadit třeba utrogestan, protože máš krátkou luteální fázi. Fakt z toho clostilu teď nemám dobrej pocit...
No to je ten problem ze som si pokazde robila ovulačné testy a vse okolo toho a poznamky a nikdy som nemala pozit ovu test aj ked boi vysoko teploty a viac krat pozerat utz. a ziadne vajička tam neboli ani stopa po ovulacii preto to začal riesit injekciami a clostikom pretoze som vobec neovulovala .... a mala som uplne scvrklu maternicu bez jakekoliv vystelky a vo vaječnikoch nic ziadne dozrievajuce folikuli ani znamka po ovulaci testy stale negativne preto začal vyvolavat aby bola ms castejsie ako raz za 2-3 mes ale potom pozeral zase utz ze stale niecu dozrievajuce vajička ani nic ani hormonalny profil nebol uplne v poriadku a preto sa rozhodol ze v dalsom cykle da ten clostik aby videl ci sa uz nejake vajička robia takze ja som mala sice po dobu 7 mes 3x hore teploty a potom prisiel sam menzes ale ovulacia neprebehla.... tak preto to riesi liekmi tak som zvedava ci zaberu vobec som nemala bolesti ziadne ovulacne alebo nieco take absolutne nic a dneska som po dlllllllllhej dobe citila dole nejake pichanie trochu v podbrušku tak dufam ze sa aspom urodia uz nejake vajička...
@nina8888 Víš co, to je těžký, pokud jsi třeba ovulovala jednou za dva měsíce, tak bys musela být na ultrazvuku třeba v horizontu max. 10 dní před ovulací, aby byl folikul vidět. Po ovulaci už vidět zase není (prasklý folikul je vidět maximálně pár hodin po ovulaci, pak už lékař nic nepozná). Podle těch teplot tam nějaká ovulace byla (i když tomu testy nemusely odpovídat - mnohdy nemusí být pozitivní, protože hladina LH není v konkrétním cyklu tak vysoká). Ten pozitivní test tentokrát a to dvojité krvácení posledně napovídá tomu, že už tam ty hormony začínají pracovat jak mají. Tak ať je všechno jak má a vyjde vám to!
😀 dakujeme no radši bych to mala bez leku ale cas nas tlaci mam cas iba do knca roku max zustat tehu pak uz to nepujde proto sme to zacapi po pul roce resit s dr tak sa snad konecne zadari😀

@nina8888 Já teda nejsem doktor, ale jestli něco vím určitě, tak to, že agolutin nezpůsobí zvýšení LH. Teploty se dají odečítat a srovnávat až ve chvíli, kdy dojde k nějakému vzestupu. Pak se teprve dá odhadnout, jaké jsou u Tebe normální poovulační a předovulační hodnoty. Pokud máš test pozitivní i dneska, je možné, že ovulace ještě proběhne. Určitě bych měřila dál. Pokud teplota ještě stoupne (plus mínus 48 hodin po pozitivním testu), tak pak ovulace proběhla. Otázkou je, jakou roli v tom sehraje ta vyvolávačka. Tak to třeba ještě klapne 😉