Asi nemám ovulaci, co teď? 😞

karijini
11. kvě 2015

Ahoj, uz pul roku se snazime o druhe mimo a nic. Od brezna si merim bazalni teplotu. Teplota se mi uprostred cyklu sice malicko zvedne, carka na testu zcervena a mam i plodny hlen, takze online graf mi ovulaci ukaze. Ale narust teploty je jen ze 36,55 na 36.70. Hodne mi zacaly padat vlasy a cyklus se mi najednou zkratil na 22 dni. Kdyz jsem se snazila o prvniho prcka, otehotnela jsem okamzite. Prvni tehotenstvi bylo bohuzel zamlkle, napodruhe se zadarilo. Cyklus jsem tehdy mela ukazkovy - 28 dni, ovulace 13.den a krivka narostla o celych 0,5C, kde se pekne drzela. Tehdy mi bylo 31 let, dnes 37.
Jelikoz dam na intuici, sveho gynekologa jsem kvuli tomu kratkemu cyklu vicemene donutila, aby mi nechal nabrat krev. Zjistil, ze mam malo estrogenu a pry hranicni prolaktin. Nechtel to ale dal resit, ze pry je to bezne. Jenze to bylo predtim, nez jsme se zacali snazit. Kdyz si vsechno dam dohromady, tak mi prijde, ze proste neovuluju. Na gyndu pujdu samozrejme zpatky a to jeste tenhle tyden, ale netesim se na to, co bude. Pristup meho doktora je totiz laxni - jakmile nejsem pod hranici, nic neresi. Muzete mi, prosim, poradit, na co se ho mam ptat a co po nem chtit? Cim argumentovat? Diky moc!!!!!

ilonkaseda
11. kvě 2015

@karijini objednej se sama do nějakého centra,tam tě prošetří pořádně.Návštěva reprodukčního centra neznamená přece ihned umělé oplodnění,třeba ti bude stačit jen malá pomoc.

andelka
11. kvě 2015

Nárůst je slabý,ale stačí. Ovulace asi bude. Asi bych se zaměřila na podporu udržení,dává se Utrogestan. Jestli se dá snížit prolaktin nevím.
Ono se to nezdá,ale v reprodukci je šest let znát. Cykly se můžou změnit,ovulace nemusí být v každém z nich,zkracuje se lutealni fáze..asi bych si nechala udělat ještě hormonální profil a folikulometrii. A vzhledem k věku bych zašla rovnou k odborníkům,normální gyndr je někdy laxní.

karijini
autor
11. kvě 2015

Moc dekuju!!! :- ) Chci se zeptat, jestli se k odbornikovi muzu objednat bez doporuceni gynekologa. Vubec se v tehle problematce zatim neorientuju, je v Praze nejake takove zarizeni, na ktere by tady holky s podobnymi problemy pely chvalu? Predem diky!

karijini
autor
11. kvě 2015

P.S. Nejbliz mam CAR v Motole, zkusim se zeptat, jestli by me objednali jen tak na zaklade me laicke diagnozy. 🙂

mina_
11. kvě 2015

@karijini mě půl roku snažení nepřijde zase tak dlouhá doba... o první jsme se snažili přes rok a půl.... ale za zeptání nic nedáš. Bohužel je to taky dost o hlavě... zajeď si s přítelem na velness víkend v době plánované ovulace a užívej si splečných chvil a zapomeň na načasované oplodňovaní.... 😎

andelka
11. kvě 2015

@mina_ půl roku v tomto věku už je impuls k hledání co dál. Rok dva se dává tak do 30-35let.

karijini
autor
11. kvě 2015

Mino, ja bych neplasila, kdybych se nekoukla na krivku mych ovulacnich grafu, ktera se 3 mesice temer nehybe. To me znervoznuje. Bylo mi receno jinym gynekologem, ze pricinou kratkych cyklu (a ty ja rok mam), je fakt, ze v tele nedochazi k ovulaci. Preci jen mi je 37, pokud neovoluji, nechci po pravde ztracet cas zbytecnym zkousenim. Chci se co nejdriv poradit s odbornikem (vubec zatim nepremyslim o umelem oplodneni) a zjistit pravdu. A pak s tim neco delat. Kazdopadne diky moc! 🙂

karijini
autor
11. kvě 2015

@andelka Souhlas! 🙂

sleepers
11. kvě 2015

Osobne bych zmenila doktora. Z toho, co pises vlastne nevis jiste, jak to je. Potrebujes znat hladinu progesteronu, hl.v druhe pulce cyklu a vhodna by byla folikulometrie.
Jinak na podporu ovu se dava clostilbegyt. Me pomohl hned.

karijini
autor
11. kvě 2015

@sleepers Folikulometrii provadeji na specializovanem pracovisti, kam by me mel doporucit muj gynekolog? Diky!

andelka
11. kvě 2015

@karijini můžeš sem dát ty grafy?
Jinak ano, obecně už 5-10 let před přechodem se cykly můžou měnit, běžně dochází právě ke zkrácení, nepravidelné ovulaci, zhoršuje se funkce žlutého tělíska, a to vše má na otěhotnění vliv.
37 není moc na těhu, ale možná už bude potřeba tomu pomoct.
Jo a na podporu produkce progesteronu mi pomohla tinktura z drmku, je to přírodní progesteron.

mina_
11. kvě 2015

@karijini bohužel tu ti po netu nikdo nepomůže... jen tě víc rozhodí, pokud sama cítíš, že není něco v pořádku, tak se prostě někam objednej aby tě vyšetřili... a pokud už máš rok tak ktrátký cyklus, tak už by to tvůj doktor měl dávno řešit ☹

moje zkušenost v tomto není vůbec dobrá... když jsem došla za svým gynekologem, že se nám nedaří, tak mě vyhodil se slovy, že na prevenci zadarmo mám ještě čas a ať se k němu objednám znovu, až budu mít v ruce partnerův spermiogram, že nejdřív musí jako "pachatele" vyloučit jeho a pak by se podíval na mě... tehdy fakt nezvedl hlavu od stolu... takže asi tak... teď už jsem u jiného, takže to snad bude ok

sleepers
11. kvě 2015

@karijini folikulo by ti mel udelat klasicky gynekolog. To je zaklad spolu s hormonalnim profilem.

michalka_n
12. kvě 2015

sestřička mi tvrdila že toto vyšetření se může provádět i jakémkoli DC tedy i při MS, máte stím něko zkušenost?

misimisi
12. kvě 2015

@karijini Ahoj, poslední MS před otěhotněním jsem měla po 20 dnech, už jsem to vzdávala, jsem v podobném věku jako ty, zadařilo se nám, když jsme na to vlítli hned po MS (8 DC) asi po půl roce snažení. Snad ti to pomůže.
Měla jsem si dojít na krev na prolaktin po několika měsících snažení, nakonec to nebylo třeba. Ale určo si zajdi k odborníkům, jak ti tu píší holky, jestli máš možnost, změň třeba i doktora za takového, co tě bude více vnímat 😉

karlajasmine
12. kvě 2015

@karijini Nech si rozhodne vysetrit stitnou zlazu!! Padani vlasu, zmena menstruacniho cyklu i to, ze mas pocit, ze nemas ovulaci, rozhodne muze souviset se stitnou zlazou - vsechno to jsou priznaky. Sama se se stitnou zlazou lecim a od te doby, co beru spravne prasky, se mi krasne spravil cyklus (predtim jsem to taky mela vselijake).
Dalsi priznaky muzou byt sucha kuze, pribyvani nebo ubyvani na vaze, pocit 'knedliku' v krku, unava nebo naopak hyperaktivita, zmena bazalni teploty.. Jestli mas cokoli z toho nebo i kdybys mela jenom ty vlasy a ten cyklus tak si zajdi udelat krevni testy na tu stitnou zlazu 🙂 Je to rychle a aspon budes vedet jestli to neni tim.

karijini
autor
12. kvě 2015

Diky moc vsem, zitra jdu k doktorovi a uderim na nej! 🙂