icon

Azoospermie. Co s tím?

rcruella
24. srp 2007

Ahoj holky!!!

V úterý jsme byli na spermiogramu a ukázalo se, že manžel nemá žádné spermie. Objednali jsme se tedy do Pronatalu. Nevíme ale vůbec, co nás čeká. Máte někdo podobné zkušenosti?

boure888
20. zář 2021

@dendis80 jak je u azospermie chyba i v genetice je na úspěch malá šance a většinou doporučují dárce hned..Zkusit tese a uvidíte, hodně štěstí 🙂
@dendis80

andersom
26. zář 2021

@boure888 ahoj a to mal azoo len chvilku?a potom už mal?ja mame take iste problem moj muž tiež azoo a odpuručili nam darcovske tak ame išli do toho a hned na 1 krat sa podarilo ivf a mali už má 1 rok a sme štastne

mya_k
4. říj 2021

Ahoj vsem, ma prosim nekdo zkusenosti s problemem ve tvorbe spermii, a presto pomohly hormony ci TESE? Dekuji

ivetka1986
5. říj 2021

@mya_k ahojky myslím že asi u všech z nás hormony ani vitamíny bohužel nezabrali 😞ale držím palce 😊❤️
( Můj bral vitamíny všeho druhu a doživotně si píchá sustanon byl i na tese ale bohužel nic nenašli)

holkacekatelka
5. říj 2021

@mya_k u nás na Azoo pomohla léčba, asi rocni od dr Kočiho s hormony. Levné to nebylo, ale stálo to za to.

mya_k
5. říj 2021

@ivetka1986 to me moc mrzi. Tusim, ze vitaminy uplne nepomuzou, ale nekomu hormony pomohly…je to hodne individualni. Muj pritel ma nastesti testosteron v poradku, ale vysoke FSH

mya_k
5. říj 2021

@holkacekatelka to je super zprava! A byli jste pred dr. Kocim i nekde jinde? Jakoze by vam na jinem miste rekli, ze jina moznost nez TESE neni? A vite pricinu azoo?

holkacekatelka
5. říj 2021

@mya_k příčina azoo byla torze varlete v dětství a druhé bylo operativně přisito
Car chtěl M/T ale my si řekly, že tomu dáme šanci hormony, protože jsme na Kočiho slyšeli jen samou chválu.
Postupne během té léčby bylo vidět, jak se spermiogram trochu lepší a nakonec se pár spermií na ivf našlo 🙂

ivetka1986
6. říj 2021

@holkacekatelka ahoj zajímá mě váš příběh můžeš mi prosím napsat postup vaší léčby protože manžel bral clostylbegit a bere sustanon a na M/T nic nenašli mi chodili k Vikovi 😞 děkuji

nickuse
2. bře 2022

@ivetka1986 kdo vám proboha nasadil sustanon na tvorbu spermií?
Kdybys chtěla více info tak napiš do soukromé zprávy, ale sustanon potlačuje tvorbu spermií.
Máme stejný problém a partner bral sustanon jako substituční léčbu testosteronem, ale jak začala Lecba neplodnosti musel okamžitě vysadit!!

ivetka1986
2. bře 2022

@nickuse ahoj psala jsem ti SZ je moc zajímavé cos napsala dala mu ho na endokrinologii kvůli testosteronu ale nic jiného mu nedali až Dr Vik pak ten clostylbegit

andersom
2. bře 2022

Ahojte podľa vás je to tehotenstvo 1 deň mešká menštruacia môže to byť tehotenstvo?

ivetka1986
2. bře 2022

@andersom vypadá to nadějně 🍀🍀🍀

koudelka82
28. bře 2022

@andersom to jsou slušné dálnice //. U vás se našly spermijky nebo jste šli zase do DS? Držím moc pěsti 🍀✊

tamara1233
17. říj 2022

Ahojte. Priateľovi bola zistená azoospermia. Už ma všetky vyšetrenia a výsledok je problém v genetike klinefelterov syndróm. Myslíte že pri tese niečo nájdu?

boure888
17. říj 2022

@tamara1233 může ale s špatnou genetikou jsou horší prognózy s azoospermii.....

tamara1233
17. říj 2022

@boure888 áno ja viem, len ci není už žiadna šanca ja som čítala že mikrotese tam je nejaká šanca. V pondelok ideme do iscare na konzultáciu s výsledkami, dúfam ze nám dajú nejakú malú nádej 😔

boure888
17. říj 2022

@tamara1233 hodně štěstí 🍀🍀🍀🍀zkusit mirco tese, my bychom do toho taky původně šli, pak se objevili zpět a na 5ivf máme zdravého syna a za měsíc už rok....

tamara1233
17. říj 2022

@boure888 ďakujem, dúfam ze nám dajú nejakú nádej, ja už mám syna 11 ročného z predošlého vzťahu, ale priateľ nemá a veľmi by som mu chcela dar bábätko, teda dcéru lebo chlapca v žiadnom prípade mat nemôžeme lebo by dedil to co ma on

jumperly1
30. pro 2022

Ahoj. Lieci sa teraz niekto u Kociho? Velmi by som chcela
pocut nejake pozitivne pribehy ❤️‍🩹

daina87
30. pro 2022

@jumperly1 ahoj, my se lecili.. Přes dva roky. Nakonec došlo teda na M/T taky u Kociho. Spermií se našlo mraky... A ivf vyšlo na první pokus. Za týden rodim 😊❤️.

boure888
30. pro 2022

@daina87 to je krásný zázrak 🍀

tamara1233
30. pro 2022

@daina87 mozem sa opýtať dôvod azoospermie ? Priateľ má klinefelterov syndróm, tiež ho čaká tese

jumperly1
31. pro 2022

@daina87 to je krasny pribeh. Dakujem. ❤️ My sme tam 4 mesiace a cim dalej tym som depresivnejsia. Ale verim ze raz bude lepsie, musi… my sme spermie este pred 7 mesiacmi mali…

jumperly1
31. pro 2022

@daina87 tiez by ma zaujimal dovod azoospermie… resp hodnoty Fsh a Testo pred liecbou… a este raz gratulujem! 😊

daina87
31. pro 2022

@tamara1233 vůbec nevíme, manžel měl jako dítě hodně operaci, nesestouple varle, kyla.. Bylo to pozdě řešené. Ale jestli to byl ten důvod, to nevíme. Nález po operaci měl prý jako zdravý chlap.

daina87
31. pro 2022

@jumperly1 úplně rozumím. Taky jsem to tak měla... A každým nulovým spermiogramem jsem měla víc a víc černé myšlenky... My neměli ani jednou nález ve spermiogramu.. Takže pokud jste měli, tak se najdou 😊. Nebo znovu objeví..

daina87
31. pro 2022

@jumperly1 a FSH před léčbou bylo 11,po léčbě 14, ale manžel hodně dobře reagoval na hormony, po měsíci s brevactidem se mu testosteron dostal z 18 na 78. Takže okamžitě musel vysadit a byl zbytek léčby 3x až 4x týdne na clostilbegytu.. To se pořád měnilo, nejdřív celá tableta, pak půlky, pak si ho i čtvrtil, pak zase půlky... Prostě aby byl na co nejlepších hodnotách. Výsledek před operací byl testosteron asi 22 a FSH kolem těch 13-14. Jezdili jsme tam fakt dva roky, peníze už ani nechci počítat. Občas, v době covidu jsme to řešili jen po emailech a upravoval se dávka.. I tak jsem za každý email posílala 3000,-.Každý měsíc odběry krve jako samoplatce.. Bylo to náročný.. Letos v unoru byla operace... 24.2. Presne. Všichni byli v háji, že zacla válka. Ale pro nás to byl po dlouhé době nejšťastnější den. Koncem března jsem zacla stimulovat dlouhým protokolem, 24. Dubna bylo OPU kde se odebralo 21 vajíček... Do třetího dne přežilo ale jen 5 a do pátého dne jen dvě... Jedno zavedli... A z toho teď čekáme už skoro 4 kiloveho chlapečka... 🙈😊.

jumperly1
1. led 2023

@daina87 tak my sme mali v maji 2022 testo 10 a fsh 27 (a aj pri tychto hodnotach mal manzel este 500 spermii v ejakulate, zial centrum nas odhovorilo od zamrazenia…). O 3 mesiace sme mali prist na kontrolu a bola uz nula. Maj 2021 mal este 8 milionov spermii, skratka za rok zmizli bez priciny…
Na brevactid zareagoval za 3 tyzdne z 10 na 32, teraz sa to drzi okolo 28. Fsh je nizke. Prave zvazujeme ze ako dlho cakat do microtese, doktor je toho nazoru ze ak sa neobjavia normalne tak cim dlhsie prebieha liecba tym ma lepsie vysledky… peniaze uz neriesime, je to cca tak na mesiac ako pises a nastastie sa to da poriesit mailom. Bojim sa mrazenia spermii po operacii, chceme skusit oplodnit zamrazene vajicka a pripadne skusit jeden odber s Gynem zosynchronizovat s operaciou. Ale je super vidiet uspesny pribeh! Mam pocit ze vsade citam len neuspesne pribehy… My darcu nechceme, ked tak si “adoptujeme” uz hotove embryjko z cyklu niekoho ineho. Vlastne to realne zvazujeme ci to neskusit do casu kedy bude microtese. Vajicka uz zamrazene mame (manzel mal mat TESE ale Koci nas teda odhovoril… a uz som absolvovala odber). Wau, mala si 21 zrelych vajicok? to je krasne cislo! Kratky protokol? Z toho co som citala tak pri microtese je uspesnost oplodnenia s vytvorenim blastocysty cca 1/10 vajicok, takze ste celkom zapadli do statistiky 🙂 gratulujem!

daina87
2. led 2023

@jumperly1 my měli zmrazené spermie a prevazely se pak z gynemu do naše centra v Plzni. Prý jich bylo tolik, že nám místo tři dávek zamrazili 5. Že prý dlouho tak pěkný výsledky neviděli. Jedna dávka pokryje jeden celý cyklus ivf. Já bych být vámi na darované embryo ještě počkala a zkusila to s vlastními. Určitě se najdou, pokud jednou byly. Mohl partner prodělat nějakou nemoc, zánět, covid cokoliv... A holt se tělo dává do pořádku. Nám Kočí říkal, že léčba trvá cca rok... Ale manžel trval na dvou.. Nechtělo se mu do operace a navíc ten poslední rok léčby jsme ještě plánovali svatbu.. Tak toho bylo celkem dost na to, aby se pak ještě dával do kupy... Jinak protokol jsem měla dlouhý.. A pro tom počtu jsem se bála hyperstimulaku. Ale naštěstí se mi vyhnul 😊. A ještě jednou děkujeme... ❤️ Věřím, že vám to taky vyjde... Že se spermie ukážou. Za mě je Kočí sice drahý, ale je to opravdu nepřekonatelný odborník...

Strana